Girdžiūnas apie „Ryto“ nesėkmių seriją: „Nenorėčiau to vadinti duobe“

2020-11-07 12:49
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Betsafe – LKL apsukų nemažina – turnyras tęsiasi, o per savaitgalį bus sužaisti dar keturi susitikimai.

Bene įdomiausias mačas vyks šeštadienį Pasvalyje – čia vietos „Pieno žvaigždės“ savo arenoje priims Vilniaus „Rytą“, rašo „lkl.lt“.

Rungtynių transliaciją nuo 17 valandos tiesiogiai stebėti bus galima BTV kanalu ir per LKL.lt. Mačas prasidės 17.20 val.

Šį sezoną pelnomi taškai

52%
95,4
Pelno taškų: 95,4
Taiklumas: 51,7%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 107
Blogiausias pasiekimas: 72
Daugiausia pelno: Andrew Goudelock

Tai bus jau antroji šių komandų akistata sezone – pirmąją, kuri vyko dar rugsėjo mėnesį, Vilniuje šeimininkai laimėjo be didesnių bėdų – 106:82.

Tiesa, lyginant su tuo maču, vilniečių komanda šį kartą bus kiek kitokia – komandą paliko įžaidėjas Demetriusas Jacksonas, traumą gydosi Arnas Butkevičius, dėl kurio dalyvavimo rungtynėse yra abejojama, o į Lietuvą jau atvykęs ekipos naujokas Maurice'as Ndouras kol kas turėjo vos vieną komandinę treniruotę.

Visgi sostinės komanda pagaliau sulaukė ir gerų naujienų – į rikiuotę sugrįžo kurį laiką be krepšinio praleidęs Martynas Echodas, kuris jau turėtų dalyvauti ir šeštadienio rungtynėse.

Kaip LKL.lt sakė vilniečių ekipos gynėjas Mindaugas Girdžiūnas, tokie nuolatiniai sudėties pokyčiai komandoje neabejotinai sukelia papildomo galvos skausmo komandos trenerių štabui.

„Aišku, gal tai kažkiek išmuša, bet ne tiek mus žaidėjus, kiek treneriams yra sunku pasiruošti rungtynėms ir kažką planuoti. Tai turbūt didžiausias krūvis yra treneriams ir jiems turbūt labiausiai galvą skaudą dėl tų visų permainų“, – svarstė krepšininkas.

Tokie nuolatiniai pasikeitimai ir pilnos sudėties neturėjimas neretai atsispindi ir aikštėje – sostinės klubas pastaruoju metu yra suklupęs jau tris sykius iš eilės visuose turnyruose.

Visgi Girdžiūnas teigia dėl to per daug neišgyvenantis ir suprantantis, kad tam yra objektyvių priežasčių.

„Nelabai norėčiau tai vadinti duobe ar kažkuo, buvo gana svarbių priežasčių, kodėl buvo sunkiau žaisti ir tiek. Visi žino, kokios tos priežastys, tai ir žaidėjų išvykimai, ir traumos. Nepanikuojame ir bandysime sugrįžti į pergalių kelią“, – sakė pašnekovas.

Apie tai, kad „Ryto“ komandos bangavimas neturėtų užliūliuoti, kalbėjo ir „Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis Paulius Petrilevičius.

„Aš asmeniškai nežiūriu į tai, duobelėje jie ar ne, tiesiog reikia su geru nusiteikimu kovoti ir viskas, vis tiek tai yra gera komanda“, – varžovus gyrė vidurio puolėjas.

Nuotr. BNS

Patys Pasvalio krepšininkai į šias rungtynes atvyks pozityvių nuotaikų – praėjusiame ture jie, daugiausiai įspūdingai sužaisto pirmo kėlinio dėka, nugalėjo pozityviai sezoną pradėjusią Prienų „CBet“ komandą. Petrilevičiaus teigimu, tokia pergalė ekipai pridėjo papildomo pasitikėjimo.

„Tikrai svarbi pergalė buvo, nes kiekvienas pralaimėjimas duoda smūgį atgal per pasitikėjimą, o dabar tikrai geriau, ir per treniruotes visi labiau dirba, tai tikrai labai daug teigiamų dalykų davė“, – bendraudamas su LKL.lt neslėpė krepšininkas.

Apie kylančią Pasvalio komandos formą kalbėjo ir Girdžiūnas.

„Visi matėme, kad paskutinėse rungtynėse jie buvo tikrai gerai atakuojanti komanda, metanti daug tritaškių, tad ypač namuose jie yra labai pavojingi, bet mūsų vienintelis tikslas yra pergalė ir tikiuosi, kad tai įgyvendinsime“, – sakė Girdžiūnas.

Pats Girdžiūnas šiemet atakuojančio gynėjo pareigas neretai dalijasi su ilgametę patirtį Eurolygoje sukūrusiu komandos naujoku Andrew Goudelocku.

Paklaustas apie tai, ar, būdamas jau patyręs žaidėjas, iš tokio krepšininko dar gali išmokti kažką naujo, Girdžiūnas nesuabejojo.

„Tai aišku, stengiuosi visada kiek galiu iš kiekvieno žaidėjo pasiimti, tikrai turiu gana geras galimybes žaisti prieš geros klasės žaidėjus ir per treniruotes, tai labai džiaugiuosi. 

Aišku, nelengva man ir per treniruotes prieš Andrew (juokiasi – LKL.lt), bet tikrai vienas kitą palaikome ir manau, kad rungtynėse viskas irgi bus gerai“, – LKL.lt pasakojo krepšininkas.

Viena iš pagrindinių užduočių vilniečiams bus sustabdyti Petrilevičių, kuris šiuo metu yra vienas naudingiausių ekipos žaidėjų bei pergalių kalvių.

Bet antrą sezoną komandoje žaidžiantis pats vidurio puolėjas savo indėlio per daug nesureikšmina ir tiesiog tikina darantis tai, ko iš jo reikalauja treneriai.

„Nesureikšminu to, ar labai gerai pradėjau ar ne, tiesiog yra užduotys, kurias atlieku mūsų komandoje ir tiek, darau, kas yra pasakyta trenerio. O kažkokių gerų rezultatų neseku, svarbiausia yra pergalė ir viskas.

Antrais metais gal jau viskas yra jau šiek tiek paprasčiau, žinai, ko treneris nori, kas jam patinka o kas ne, bet galbūt trenerių reiktų klausti, kur esu labiausiai „pridėjęs“, aš pats jaučiuosi tiesiog stabiliau, užtikrinčiau ir tiek“, – sakė žaidėjas.



Komentarai:

žaidėjai iš vidaus matyt žino, kad toks lygis ir žaidimas yra komandos potencialas...
2020-11-08
-4
Atsakyti
gta
sutinku 100%, tai ne duobe o normalus rezultatai
2020-11-07
-4
Atsakyti
Adomas
Tai jis pripratęs prie to, jam čia eilinis sezonas Ryte
2020-11-07
+13
Atsakyti
Vilnietis
As sito Pirdziuno nenoreciau vadinti krepsininku!
2020-11-07
-6
Atsakyti
duobė ar ne duobė bus galima pasvarstyti po mačo Prancūzijoj, bet susirūpint, manau, reiktų.
2020-11-07
Atsakyti
alioalio
jei goudelock nezais....rytas gaus..man tokia tragiska sudetis jiu...girdziunas,bickauskis,gustys,radzevicius ir t.t. cia LKL vidutinioku lygio komandos zaidejai....tas pats butkevicius juoka kelia 29 metu zaidejas 5 taskus per maca iridena ir visi alpsta koks talentas LMAO
2020-11-07
-2
Atsakyti
Anonimas
ne duobe cia, o anatomine duobe
2020-11-07
+5
Atsakyti
Anonimas
gali vadinti kaip nori mums px sliundra tu parsidavieli
2020-11-07
+2
Atsakyti
Anonimas
teisingai girdziunai, tai ne duobė , tai praraja
2020-11-07
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.