Naujajame sezone – pasikeitęs LKL įvaizdis

2021-08-11 14:39
Nuotr.:

Iki 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ sezono likus daugiau nei mėnesiui, lyga iš pagrindų atnaujina savo prekės ženklą.

Rudenį pirmenybių žiūrovus pasitiks ne tik naujasis „Betsafe-LKL“ logotipas, bet ir eilė kitų naujų audio ir vizualinių elementų – muzikinis takelis, įvaizdinis klipas, televizijos grafika.

„Lyga pradeda naują etapą, todėl atėjo metas didesniems pokyčiams, ­– kalbėjo lygos komunikacijos vadovas Vaidas Leliuga. – Naujai ketverių metų kadencijai perrinktas prezidentas Remigijus Milašius, būsimame „Betsafe-LKL“ čempionato sezone rungtyniaus nebe 10, o 11 komandų, televizijos ekrane – rekordinis transliuojamų rungtynių kiekis, keičiasi ir pačio turnyro sistema – jis vyks trimis ratais.

Atnaujinome ne tik logotipą – pakeitėme stilių, spalvas. Su nekantrumu laukiame sezono starto, kada žiūrovams, stebintiems rungtynes ekrane, galėsime pateikti atnaujintus grafinius elementus. Tikiu, jog visa tai rungtynių transliacijoms suteiks dar daugiau kokybės. Ir tai – tik dalis naujienų būsimame sezone.“

Didžiausias pokytis – naujasis čempionato logotipas, kurį sukūrė ženklodaros agentūra IMAGINE.

„Krepšinio ženklus ir ikonas dažniausiai siejame su krepšinio klubais, jų simboliais ir personažais, – sakė IMAGINE kūrybos vadovė Aistė Bikauskė. – Šiuo atveju išsikėlėme tikslą surasti lakonišką, gerai atpažįstamą, paprastą sprendimą, kuris atvaizduotų lygos prasmę – dviejų komandų kovą.

Sprendimą radome pačiame lygos trumpinyje – dvi simetriškos „L“ raidės tapo dviejų komandų, susitinkančių krepšinio aikštelėje, simboliais. Tam pabrėžti logotipe viena „L“ raidė apsukama, taip ženklas įgauna simetriją, o iš stambių raidžių susidariusi forma sukuria apdovanojimų pakylos įspūdį. Raidžių stambumas irgi pasirinktas ne atsitiktinai – jis simbolizuoja lygos svarbą Lietuvoje ir stabilumą.

Grafinę kalbą sudaro stilizuoti krepšinio aikštelės grafiniai elementai, kuriuos papildo dinamiškas šriftas bei žaidėjų ir žaidimo nuotraukos, perteikiančios varžybų – dviejų komandų susidūrimo aikštelėje – dvasią, ją pastiprina ir pasirinktas koloritas – kontrastingos mėlyna ir raudona spalvos. Grafinė kalba atpažįstama, dinamiška kaip ir pats žaidimas, o logotipas tampa viso prekės ženklo parašu.“

Kartu su pagrindiniu lygos logotipu atsinaujina ir LKL TV bei LKL akademijos logotipai, kuriuose atsispindės jau naujasis „Betsafe-LKL“ prekės ženklas.

Taip pat jau artimiausiu metu aistruoliams bus pristatytas su Lietuvoje gerai žinomu prodiuseriu kuriamas naujas lygos muzikinis takelis, rugpjūčio viduryje sirgalius pasieks ir šiuo metu filmuojamas įvaizdinis sezono klipas.

Naujojo „Betsafe-LKL“ sezono startas – rugsėjo antroje pusėje. Tvarkaraštis bus paskelbtas rugpjūčio 16 dieną.



Komentarai:

Komentatoriai, jus gal pagoogle'inkit pries kurdami pavadinima. Nezinau kaip jums, bet man JKL google pirmoj vietoj ismeta -jaunuju konservatoriu lyga. Tad va turekit omeni. :)
2021-08-13
Atsakyti
oine
Ar tie zmones, kurie kure logotipa niekaip nesugalvojo bent paziureti kaip atrodo krepsinio lygu logotipai? Galima kabinetis prie smulkmenu, bet cia viskas yra blogai. Kam ant tiek eiti i abstraktuma, kai butu buve galima padaryt konkreciai, paprastai ir aiskiai? Yra trys konkrecios raides, kurios turejo atsirast logotipe ir kad butu aisku kas parasyta, net tam kuris pirma karta pamato logo. Metai is metu kazkiek keitesi tie logotipai, bet vistiek jie turejo kazka bendro, dabar visiskai nuo 0 viskas suplakta.
2021-08-12
+7
Atsakyti
Anonimas
svastikos
2021-08-12
-4
Atsakyti
asas
Juokinga kaimo lyga
2021-08-12
+4
Atsakyti
Anonimas
cia nupaise netalentinga vaiku darzelio aukletine
2021-08-11
+3
Atsakyti
Anonimas
i like it
2021-08-11
+1
Atsakyti
Anonimas
1. Jokiu simbolii nei su krepsiniu, nei su Lietuva (cska, baskonia spalvos wtf). 2. parsiduota parazitamw lazybininkams, nes ju logo krenta kaip pagrindinis akcentas you are fired!
2021-08-11
-1
Atsakyti
Anonimas
Laba diena, mulkiu kruva. Jeigu jusu tarpe neatsirado nei vieno, kuris butu papriestaraves sito naujo dalyko (JKL) atsiradimui, man geda uz visa jusu ofisa! Geda uz tuos, kurie ziuredami i sita suda galvojat, kad tai pats geriausiais imanomas logotipas reprezentuojantis Lietuvos klubus, lyga ir krepsini. Logotipas turbut labiausiai atspindi jusu paciu mentaliteta. Rusu pamaskvio regiono bendrabucio laiptines bachuru, statanciu betseife lazybu punkte, 4x3 lyga . Va kas asocijuojasi su situo gavno gabalu. Aciu jums, seni perdalai, kad bijot viens kitam papriestaraut ir vietoj to kad visi bendrai sprestumet rimtus dalyku, kazkodel sedit ir galvojat kaip LKL paverst kuo slykstesniu produktu. Aciu, debilai. Spirkit nx ta ar tuos, kurie sake 'Taip' sitam, atsiprasau, kad dar kart pasikartosiu, sudo gabalui. Parasykit atsakingiems us sita bruda ir jus. milasius@lkl.lt rasa@lkl.lt justinas@lkl.lt justinas@lkl.lt press@lkl.lt tadas@lkl.lt zygimantas@lkl.lt
2021-08-11
+12
Atsakyti
Anonimas
Nuo šūkio: LikoKasLiko – LKL, į naują logotipo pavadinimą: JauKasLiko – JKL 😆
2021-08-11
+4
Atsakyti
Anonimas
Juokdariu/Jumoro krepsinio lyga. Spreskit patys kaip jums patogiau.
2021-08-11
+1
Atsakyti
Keli mano JKL pavadinimo pasiūlymai
1. Jaunimo krepšinio lyga. 2. Juokinga krepšinio lyga. 3. Juodoji krepšinio lyga. 4. Jamaikos krepšinio lyga. 5. Jau kaimas laukia.
2021-08-11
+7
Atsakyti
Hm
JKL... Kas gi galėtų būti... Jaunimo krepšinio lyga? O gal... Jonavos krepšinio lyga? O galbūt... Jakų kaimo lokiai?
2021-08-11
+1
Atsakyti
Anonimas
As tikiuos cia bairis
2021-08-11
-6
Atsakyti
df
ir dar cska spalvos :DDDD ziaurus grybai dare ta logo
2021-08-11
+3
Atsakyti
ziurim
🤡totalus. Nei trispalves, nei su kasiu susije, o dar ir rades klaidingai parasytos JKL.. Butu juokinga jeigu nebutu graudu. 😖😂
2021-08-11
+3
Atsakyti
Anonimas
jobana krepsinio lyga😆 totaliai nugrybavo siais metais ir su logotipu ir spalvom...
2021-08-11
+10
Atsakyti
Anonimas
Jojimo Kaimo Lyga – JKL 😉 Nepakartojamas logotipas!
2021-08-11
-1
Atsakyti
:/
uh...nesėkmingai nesėkmingai... Nuo spalvų, šrifto iki minties, visiška nesėkmė. 100% buvo bandymas kopijuoti 3x3 logo, bet... Net nežinau kokios mintys kyla žiūrint, bet tikrai jokių sąsajų su krepšiniu ir aplamai sportu. Išvis, liūdna kai logo vos ne kasmet kaitaliojamas, ir dar drastiškai. Nors anksčiau, buvo parsiduodama rėmėjams, tai dabar šauta į dausas. Šįkart jau TIKIUOSI, jog laikinai ir trumpam...
2021-08-11
-1
Atsakyti
Bijauru.
Fui - lkl, nebe Lietuvos, o luzeriu krepšino lyga? visuose logose buvo trispalvės elementai, tai kūrė testinumą. Dabar - pirma raidė kreivai parašyta (suprask nenormaliai) ir neliko trispalvės, tai ką reikia ta kreiva L vietoj trispavės man paaiškinkit - Luzeriu, lochu ar kokių ten lyga? kodėl ta L staiga kreiva ir neliko trispalvės? čia taip komandų silpnėjimą lygos norima išreikšti. Kiekvienas ženklo atnaujinimas turi turėsi prasmę....
2021-08-11
-1
Atsakyti
Anonimas
uz pirma vieta lkl 300k uz antra 100k uz trece 50k. tada gal irbbutu kaskas.
2021-08-11
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 33

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.