Žibėnas pagyrė karjeros rekordus raškiusį Echodą: „Įrodė, kad yra vienas geriausių aukštaūgių lygoje“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2021-05-04 21:42
Nuotr.: BNS

Žvėriškas pastangas prieš Klaipėdos „Neptūno“ priekinę liniją demonstravęs Martynas Echodas sulig atkovotu kamuoliu antrajame kėlinyje pasiekė dvigubą dublį. Vilniaus „Ryto“ centras per 10 žaidimų minučių savo sąskaitoje turėjo 10 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, o dvikovą baigė su įspūdingais rodikliais.

22 taškai, 17 atkovotų kamuolių, iš kurių 9 – puolime, ir 33 naudingumo balai per 25 minutes. Giedrius Žibėnas dvikovoje su uostamiesčio ekipa vertėsi be Ivano Buvos ir Andrew Goudelocko, bet problemų neturėjo.

„Rytą“ savo aktyvumu išjudinęs Echodas užfiksavo asmeninius rekordus – bendrai atkovotų kamuolių ir puolime sugriebtų kamuolių. 

Rungtynių žaidėjas
Martynas  Echodas
EFF
33
Martynas Echodas
Taškai 22
Taiklumas 9-15
Atkovoti kamuoliai 17
Rezultatyvūs perdavimai 1

„Martynui šiandien nebuvo lengva, nes jam reikėjo atstovėti prieš stiprią „Neptūno“ priekinę liniją, bet jis tą padarė, – po dvikovos komentavo Žibėnas. – Jis įrodė, kad yra vienas geriausių aukštaūgių lygoje.“

Bendrai vilniečiai puolime atkovojo net 21 kamuolį, kai „Neptūnas“ iš viso įsirašė 27 atkovotus kamuolius. „Rytas“ kovą dėl kamuolių laimėjo net 50-27.

„Tai yra turbūt teisingiausias rodiklis, parodantis pastangas, – pažymėjo Žibėnas, pabrėžęs rungtynių lūžio momentą, kai per pusketvirtos minutės spurtavo 17:3 ir išsprendė mačo likimą. – Bet kai buvo sunkiausias momentas antroje rungtynių pusėje, visų pirma, fanai pakėlė mus.

Tas – labai svarbu. Noriu pabrėžti, jog fanai padarė žiaurinį darbą. Jų susirinko 150, bet mes žiauriai jautėme jų pagalbą. Žaidėjai, panašu, semiasi motyvacijos iš fanų, o treneriai – iš žaidėjų. Man dar neteko dirbti su tokia alkana komanda ir alkanais žaidėjais.“

Kas antrą dieną rungtyniaujančiam „Rytui“ tai buvo ketvirtosios rungtynes per septynias dienas. Dėl savo padėties turnyrinėje lentelėje garantuotas sostinės klubas atsižvelgė į pašėlusį varžybų grafiką ir mače su „Neptūnu“ ilsino Andrew Goudelocką ir Ivaną Buvą. 

Dvikovos metu raumens skausmą pajuto Lukas Uleckas, kuris spėjo sužaisti kiek daugiau nei devynias minutes. Tuo metu Goudelocką kamuoja kirkšnies skausmai.

„Dabar būtų baisiausia, jeigu turėtume sveikatos problemų arba sunkumų dėl motyvacijos, – komentavo Žibėnas. – To nėra, žaidėjai puikiai supranta. Kitose rungtynėse vėl spręsime, ką pailsinti, o gal žaisime ir visa sudėtimi. Dėl to yra daug ginčų, bet, galų gale, išsisprendžiame.

Su Goudelocku planuojame žaisti jau kitose rungtynėse.“

Reguliuojant legionierių krūvį, „Rytas“ startiniame penkete vietą suteikė dubleriui Arnui Adomavičiui, kuris iki tol buvo sužaidęs ketverias rungtynes. Jaunuolio išėjimas šiek tiek prisvilo, kai per 6 minutes jis po kartą suklydo ir prasižengė bei surinko –2 naudingumo balus.

„Arną norėjome patikrinti, kaip jis atrodytų stipriame startiniame penkete, o ne tada, kai vyksta rungtynių pabaiga, kurioje viskas aišku ir visi yra atsipalaidavę, ir žaidžiame net ne savose pozicijose, – tęsė Žibėnas. – Todėl jam nebūna lengva pasirodyti per paskutines 5-7 rungtynių minutes. Natūralu, kad kažkiek jaudinosi, bet praeis.“



Komentarai:

Jam iki geriausiu, kaip iki kosmoso.
2021-05-05
+1
Atsakyti
Fizrukai gal nebekomentuok ir neskleisk ereziju. Aisku tau Echodas atrodo lyg Shaqilas, kai visa gyvenima tik megejus treniravai. Nereikia lyginti 150cm indonezieti tik ka atejusi po 12val pamainos sushi restorane ir echoda. Cia ir Gudelis atrodytu pries toki kaip super zvaigzde...
2021-05-04
-2
Atsakyti
0 tas tavo Echodas.
2021-05-04
-8
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.