Adomaitis apie Harriso atvykimą: „Buvome radę aukštaūgį, bet reikėjo priimti kitą sprendimą“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-10-16 11:37

Dainius Adomaitis gali šiek tiek atsipūsti. Praėjęs pragariškas etapas su Malagos, Kazanės ir Kauno varžovais bent trumpam atslūgo, o strategas treniruotėse pagaliau sulaukė ir svarbaus papildymo.

Juo tapo atvykęs amerikietis Manny Harrisas, jau debiutavęs LKL susitikime Alytuje, tačiau iki tol dalyvavęs tik vienoje treniruotėje.

Be to, Adomaitis į pratybas iš dukterinės komandos pasikvietė Karolį Giedraitį. Viso to svarba – treniruotėse šlifuotis žaidžiant 5 prieš 5.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
23
Naudingumas
24
Baudų metimai
83%
5/6
Atkovoti kamuoliai
9

Kol kas didelių šansų įsitikinti, ką gali amerikietiškas siautulys Harrisas, Adomaitis neturėjo, o pirminį vaizdą jis galbūt susidarys jau rytoj, kuomet Vilniaus „Rytas“ namie priims Frankfurto „Skyliners“ komandą.

„Jūs jau geriau žinote, jūs, mačiau, nusprendėte, kad jis sugriaus mūsų žaidimą“, – pusiau juokais žurnalistams treniruotės metu šyptelėjo Adomaitis.

Specialistas atskleidė, kad Harriso pasirinkimas ir taip nykioje rinkoje nebuvo seniai planuotas. Adomaitis su „Ryto“ sporto direktoriumi Linu Kleiza taip reagavo į situaciją, kai namo išvyko Mattas Farrellas, o dėl traumų iškrito Chrisas krameris bei Margiris Normantas. 

„Jūs matėte, kokia situacija? – retoriškai klausė Adomaitis. – Farrellas išvyko dėl to, kad norėjo išvykti, Krameris ir Normantas gavo traumas. Norėdami treniruotis 5 prieš 5, į treniruotes įsitraukėme Karolį Giedraitį. Mums jau čia žymiai svarbiau buvo pasistiprinti. Faktas, kad norėjome aukštesnio žmogaus, buvome jau suradę, bet reikėjo priimti kitokį sprendimą. Manau, jis (sprendimas kviestis Harrisą) yra logiškas.“

– Kokia, jūsų akimis, yra Frankfurto ekipa?
– Tai yra labai pavojinga komanda, kuri daugelį atakų daro pirmomis jų akimirkomis, per pirmas 6-8 sekundes. Turi žaidėjų, kurie greitai pereina aikštę, paduoda metikams, tokiems kaip Brady Heslipas, kuris randamas situacijose. Didžiausia jų persvara, kad treneris 6-ą sezoną dirba komandoje, o sistema – aiški. Jie neblogai žaidžia kartu.

– „Skyliners“ praėjusią savaitę 64:91 pralaimėjo Malagoje. Ar tai buvo lygių skirtumas, ar „Unicaja“ idealiai kirto per silpnąsias vokiečių vietas?
– Pirmajame ketvirtyje pranašumas buvo „Skyliners“ komandos pusėje. Malaga tada labai gerai išnaudojo situacijas prie tritaškio linijos, gerai pataikė. 

– Minėjote, kad po trejų sudėtingų rungtynių galėsite daryti išvadas, ko komandai trūksta.
– Dabar didžiausi galvos skausmai mums yra dėl traumų. Kiekvienos rungtynės mums kainavo žaidėją. Blogiausia, kad tai yra žaidėjai vienoje pozicijoje – Chrisas ir Margiris. Džiaugiamės, kad Kramerio procesas yra geras, pagal planą, jo laukiame kantriai. Blogai, kad susiaurėjus rotacijai kai kurie žaidėjai žaidžia per daug minučių. Treniruočių procesas ne toks, kokio norėtume.

– Kaip sekasi įsilieti Harrisui?
– Gerai. Dabar grįžome į salę, jau galime normaliai dirbti. Įsijungia į rotaciją, taigi geresnis ir procesas. Jo pastangos yra geros, žingsnis po žingsnio jis įeina į sistemą.

– Daug kalbama apie tai, kad Harrisas yra labiau individualiai žaisti mėgstantis atletas.
– Manau, kad jūs jau geriau žinote. Jūs nusprendėte, kad jis sugriaus žaidimą. Žinome jo stiprybes ir silpnybes. Jis labai gerai supranta savo vaidmenį. Truks laiko tą priimti ir suprasti. Jis individualiai yra stiprus, Manny individualiai gali apžaisti kiekvieną. Bet jis mums reikalingas ir kaip žaidėjas, galintis duoti ir kitiems. Tai akcentuojame.

– Tikėjotės, kad taip greitai į komandą įsilies Deividas Sirvydis?
– Matėme jį per draugiškas rungtynes ir labiausiai gaila, kad jis buvo iškritęs dėl keistos rankos uždegimo traumos. Bet dabar Deividas sveikas, mes jį matome rotacijoje. Jaunų žaidėjų progresas visada džiugina. 

– Kaip į rikiuotę grįžti sekasi Krameriui?
– Gyvename diena iš dienos. Krūviai yra didinami, dirba medikai ir Evaldas Kandratavičius. Kol kas jokios blogos reakcijos nebuvo, viskas eina gerai. Žiūrėsime, gal šį savaitgalį grįš.

– Plano įsigyti aukštaūgį artimiausiu metu nėra?
– Labiausiai gaila, kad Marekas, žaisdamas NKL, patyrė traumą. Norėjome jam duoti šansų būti rotacijoje. Turime Norbertą Gigą, norisi pasižiūrėti, ką jie gali. Dabar žiūrime rinką, bet kol kas žaisime tokia sudėtimi, kurią turime.



Komentarai:

NBA7
Nežinau kaip jums bet man patinka kad Adomaitis nori suteikti šansą jaunimui Marekui ir Gigai, o gal tie driokstels, nes Hardenas-Sirvydis jau driokstelėjo ir įėjo į žaidimą ir rotaciją.

/Start5/

C-Echodas

PF-Sutton

SF-Butkevičius

PG-Crameris

SG-Harris

/Antras5/

C- Kairys

PF-Bendžius

SF-Seeley

PG-Girdžiūnas

SG-Sirvydis

11-Giga-C

12-Marek-PF

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-16
+4
Atsakyti
Kazkas
abcdef o zalgiris pasiima kazkokius grybus kavaliauskus ir neiseina laimet :D. Ir beje jei bus centras tai tikrai geresnis uz davies nes tas irgi visiskas grybas dar zalgirieciai dziauges kad isaugojo
2018-10-16
-9
Atsakyti
50centu
neitiketina, pirma kart po daugelio metu suburta gana konkurencinga ir patraukti sudetis, kurioje truksta realiai vieno gero atletisko stipraus PF/C kuris tvarkytusi gynyboj rimciau uz gleznuosius musu kairius ir echodus, ir jie nesugeba atrast tu 250-300k euru...tai kaip jus n* skaiciuojat ta biudzeta? ir taip uzvelinta labai sudeties pabaiga, traumos dar ir nesugebet pamatyt to kas akivaizdu kiekvienam durneliui uz ekrano - kad be rimto PF/C sita sudetis vel pasmerkta iskrist top16 etape ir finale neturet sansu pries zalgiri...nu blbl negaliu, tai i fucking skola paimkit ta zmogu, geri rezultatai ar extra etapas taureje turbut sugeneruos panasiai lesu kiek ir tas naujas zaidejas dabar kainuos i lizinga...Kleiza, nesusik dar vieno sezono, kai taip nedaug truksta!

Daugiau: https://www.krepsinis.net/naujiena/d-ado...
2018-10-16
+1
Atsakyti
djgaffer
Tai dar ir Marekas traumą gavo pasirodo.Nu čia jau grynai primena Prienus,kai visi dėl traumų krenta.Ir vistiek gynėją paėmė,kai priekio nėra.Valdžia toliau duoda vaizdų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-16
+2
Atsakyti
to anonimas
vienas ? tu bent krepsiniu domiesi ar tik per zinias isgirsti kas tapo lkl cempionu ?

krameris (antra karta gavo trauma siam sezone), sirvucha nelose dvi savaites, echodas su neaiskiais skausmas buvo iskrites irgi dviem savaitem, blazevicius pries zk jaunima gavo trauma, giga ir ta su trauma nusipirko, tada norma susilauze pedikauli ir puse sezono out.Dar per kazkurias varzybas kairiui pirsta pranarino ir turejo su itvaru sedet ant suolo (ar tik ne pries unicaja zaide). Ir jis dar sako vienas zaidejas :D Taip kad gal biski rise and shine
2018-10-16
-3
Atsakyti
Anonimas
1 zaidejas trauma gavo ir jau verkia iskart
2018-10-16
-6
Atsakyti
Ehh nepavydziu
Adomaiciui. Net kaip ir noretus ryta palaikyti siame sezone, bet priperka zaideju jam belenkokiu. O tada mielas treneri suki jau nori. Va del to Saras ir nenori i bet kokia komanda eiti .
2018-10-16
Atsakyti
Bricks
Adomaitis vel del komentaru verkia... Tuoj mes visi busime kalti, kad komanda sugriovem.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-16
+2
Atsakyti
Anonimas
Tas pats ir Žalgirį ja buvo kat greita žvėrį paims bet neko gero neišėjo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-16
+5
Atsakyti
Besidomintis
O kiek cia buvo rekianciu, jog tuoi bus centras belekoks kietas... :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-16
+3
Atsakyti
abcdef
Ne nu sita parodija toliau stebina:DDD centro verkiant reik, lipa per galvas jiem visi kas tik gali, net alytus dare ka norejo, bet jie toliau zais tokiu pat priekiu:D pasiima kazkokius gigas...juokdariai :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-16
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.