„Lietuvos rytas“ pirmą kartą per trejus metus nutildė Kauną

2017-12-10 16:20
  • „Lietuvos rytas“ Kaune laimėjo pirmą kartą nuo 2014 metų balandžio mėnesio
  • Vilniečiai jau mačo pradžioje pasiuntė „Žalgirį“ į nokdauną
  • „Žalgiris“ galėjo laimėti, bet lemiami metimai paskutinėmis sekundėmis skriejo pro šalį
  • „Lietuvos rytą“ palaikė virš 500 sirgalių, pasiekusių LKL rekordą

Daugiau nei 500 ištikimiausių Vilniaus „Lietuvos ryto“ (10-4) klubo gerbėjų išvydo seniai matytą pergalę. Rimo Kurtinaičio treniruojama komanda Betsafe-LKL mače Kaune po kovos iki paskutinių sekundžių 65:63 (18:16, 12:13, 18:22, 17:12) įveikė „Žalgirį“ (12-2).

Prieš tai „Lietuvos rytas“ „Žalgirį“ buvo įveikęs tik 2016 metų pradžioje, kuomet Vilniuje triumfavo Karaliaus Mindaugo taurėje. Tuo metu Kaune „Lietuvos rytas“ buvo netriumfavęs nuo 2014 metų balandžio mėnesio.

„Visi daug šneka, kad čia ne grandų mūšis. Man asmeniškai tai visada buvo grandų mūšis ir visada toks liks. Emocijos iš tokių rungtynių yra vienos geriausių visoje Lietuvos krepšinio lygoje. Tai yra mūsų puošmena. Gal ne visiems tai atėjo, ne į visų galvas treneris prišaukė, ir buvome nubausti“, – po mačo sakė Artūras Milaknis.

Foto galerija

Rungtynių pradžioje „Lietuvos rytas“ greitai įgijo dviženklę persvarą (16:5), tačiau jau po pirmojo kėlinio ji ištirpo iki 2 taškų (18:16).

Antrajame ketvirtyje ir toliau vyko atkakli kova, o ryškesnis skirtumas tarp komandų išryškėjo trečiajame kėlinyje. Tuomet žalgiriečiai spurtavo 18:7 ir įgijo 8 taškų persvarą (49:41).

„Lietuvos rytas“ ketvirtojo kėlinio antroje pusėje vėl priartėjo. Kurtinaičio auklėtiniai surengė spurtą 12:4 ir persvėrė rezultatą (62:61).

Aaronas White’as dvitaškiu grąžino persvarą „Žalgiriui“, tačiau laisvas po krepšiu likęs Rokas Giedraitis likus 32 sek. išvedė į priekį „Lietuvos rytą“ (64:63).

Kevinas Pangosas ir Paulius Jankūnas prametė po dvitaškį, o tuomet žalgiriečiai privalėjo prasižengti. Benas Madgenas įmetė tik vieną baudą (65:63) ir kauniečiams paliko 7 sekundes.

„Žalgiriui“ kilo problemų išsimetant kamuolį iš užribio, o Artūras Milaknis buvo priverstas mesti sudėtingą metimą praktiškai iš užribio, kuris skriejo pro šalį. 

„Žalgirio“ komandoje geriausiai žaidė Jankūnas, pelnęs 18 taškų, atkovojęs 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 naudingumo balus.

„Aišku, mes sužaidėme ne pačias geriausias rungtynes. Turime, kur pasitempti, ir tada žiūrėsime“, – kalbėjo Jankūnas.

„Jeigu pažiūrėsite mūsų statistiką ir vaizdą aikštelėje, tai turėjome vieną žmogų, kuris jaučia marškinėlių ir rungtynių svarbą. O kitiems reikia augti, augti ir augti. Nekalbu net apie augimą krepšinyje, reikia augti kaip žmonėms“, – po rungtynių sakė Jasikevičius, veikiausiai omenyje turėjęs Jankūną.

„Lietuvos ryto“ gretose rezultatyviausi buvo puolėjai – Petersonas, Echodas ir Giedraitis kartu pelnė 41 iš 65 komandos taškų.

„Echodas žaidžia kaip visavertis mūsų komandos žaidėjas. Jis yra pagrindinis mūsų centras. Šiandien mums nepasisekė, nes Loukas Mavrokefalidis gavo traumą. Martynas šaunuolis, gerai sužaidė“, – savo auklėtinį Echodą gyrė Kurtinaitis.

Vilniečius šiame mače palaikė rekordinis skaičius sirgalių, atvykusių į išvykos rungtynes. Trečiajame „Žalgirio“ arenos aukšte buvo 500-600 raudonai pasipuošusių sirgalių, į Kauną atvykusių traukiniais.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 18 (7/10 dvit. dvit., 4/5 baudos, 8 atk. kam.), Vasilije Micičius 12 (0/4 dvit., 2/5 trit.), Brandonas Daviesas 8 (2/2 dvit., 4/4 baudos), Kevinas Pangosas, Aaronas White’as ir Artūras Milaknis po 7. 

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 17 (6/6 baudos), Martynas Echodas 14 (6 atk. kam.), Rokas Giedraitis ir Benas Madgenas po 10.

Vaizdo reportažas:

Rimo Kurtinaičio komentaras:

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Pauliaus Jankūno komentaras:

Artūro Milaknio komentaras po rungtynių:

Martyno Echodo komentaras:

Roko Giedraičio komentaras:

Rungtynių emocijos:



Komentarai:

Oficialu pranešama kad LRytas pasirašė sutartį su atletišku fiziškai galingu aukštaūgiu amerikiečiu Josh Owens galinčiu žaisti tiek centro tiek sunkaus krašto pozicijoje, iki šiol žaidėjas žaidė Turkijos lygoje Bursos Tofas komandoje, vizitinė žaidimo kortelė Josho Owenso yra galingi dėjimai po alley up perdavimu, žaidėjas yra atletiškas šoklus fiziškai galingas ir labai mėgstantis dėti su mėsomis krauti iš viršaus per varžova yra youtube video.

Pasak LRyto trenerio Rimo Kurtinaičio komandai kaip tik tokio atletiško šoklaus galingo žaidėjo po krepšiu ir trūko, Josh Owens labai sustiprino LRyto priekine linija kuri ir taip po traumos gryžus E.Mockevičiui atrodys įspudingai.
2017-12-11
-39
Atsakyti
Na visu pirma tai nors ir tikrai esu tikras Zalgirio fanas, Lryto sirgaliai atvyko gerai pasiruose. Neskaitant dvieju kartu skanduojant "zalia k**va", palaike komanda labai puikiai. Pats buvau arenoj, ir tikrai sukure atmosfera neiprasta mums zaliuju fanams. Na kalbant apie rungtynes... nezinau net, abiem komandoms labai nekrito ir tiesiai sviesiai nugalejo komanda kuri norejo laimet labiau... Aisku Zalgiris susikure daug puikiu progu, taciau jomis nepasinaudojo. Bet tikrai kai kurie zaidejai tai ka zinau... atrode visiskai be emociju, jei jau laimejo pries Panathinaikos tai nereiskia kad reikia pasipust ir panasiai... Nesuprantu tiesiog kaip profesionalai negali nusiteikt, aisku Eurolyga yra Eurolyga, bet siandien buvo visai kitas Zalgiris, ne tik pataikymu ir paciu zaidymu, bet apskritai nusiteikimu. Toliau... Na as manau Neptunas sugriuvo siandien ir Lrytas jiems ikale paskutini vini paimdavas Girdziuna ir Butkeviciu. Labau bus idomu pamatyt tiek juos, tiek Mockeviciu prisijungianti prie Lryto. Ir tiesa pasakius yra siek tiek nerimo jau ir del pavasario finalu bei Karaliaus Mindaugo taures. Taip pat siulyciau Zalgiriui tikrai labai pagalvot apie Toupane ir Bosta nes omg... abu tikrai nieko gero nepadaro... Gal toupanas kiek geresnis ginyboj, bet camon... Abu tikrai netinka komandiniam zaidimui ir atrodo kaip atskiros figuros ypac puolime. Taigi net nezinau, gal jau pats laikas butu ir savininkams susimastyt ar tikrai nebutu laikas pradet ieskoti bent jau naujo ataku organizatoriaus... Nes zinant kad dar Micicius nestabilus, tai tikrai gali but veliau bedos tiek Eurolygoje, tiek finalinems kovoms prasidedant Lkl. Nezinau pakomentuokite kiti jei nesutinkat ar turit kitu pamastymu.
2017-12-10
+16
Atsakyti
del echodo tai cia aisku promaxas vadovu,bet juk trenerio sunus,todel ir paeme o ne kazkoki ten echoda.grazu buvo ziuret kaip martynas maude ryzabarzdi,ir nereikia cia ant jo varyt kad emocingai elgesi nes akivaizdu kad jis visdar pyksta ant zalgirio bosu uztai kad jo nepasirinko.jasikevicius lygiai taip pat ardesi su ryto marskineliais kai zalgirio bosai jam parode duris paimdami kestuti marciulioni.
2017-12-10
+20
Atsakyti
Teisingai pastebėta: kam laikyti pasodinus Masiulį, o į aikštę leisti nerangų Antaną Kavaliauską, kuris tik kelis taškus sumeta ir nekaip ginasi. Tegul rimtose kovose grūdinasi jauniklis.
2017-12-10
+2
Atsakyti
pralose nes tikrai rytas norejo labiau laimeti is jautesi issalke, zalgiris zaide kazkaip taip be ugneles.. velgi, sunku komandai kai legioneriai taip nuvila, Kevas irgi savo styliuje.. o siaip paziurekite, Dee ir Tuopanas per paskutinias dvejas rungtynes nezaide net 20 minuciu... speju bus ieskotu iseiciu su jais abipusiu, del Dee beveik neabejoju.. gali nepataikyti, bet esme kokius sprendimus jisai meta, kokias nesamones t.y ir visiskai nejaucia komandos
2017-12-10
-15
Atsakyti
19gaga99Nuovargis, nuovargis ir tik nuovargis. Ateis lemiamos kovos, ir ritas neturės jokių šansų.....


tu kaip atmaskiu masinele, dar netiki kad praloset turedami tokia persvara ? geda buvo ziuret i toki zalgiri
2017-12-10
+4
Atsakyti
JD
R3dmanPala, o kas Babrauskui su Zavacku atsitiko, kad lauks ju likimas?


O tai nepastebejai kad sitie personazai tapo Lietuvos krepsinio pajuokos objektu?
2017-12-10
-8
Atsakyti
nu ka,pagaliau baigesi ta pergaliu serija..gal ir gerai kad dabar nes vyrai jau perdaug itikeje buvo savo nenugalimumu,nuleido ant zemes mazumele tai alkanesni bus.dar kai prisides mockevicius bei neptuno pabegeliai rytas atrodys dar solidziau.o matant kas vyksta su kabeliu ir neptunu del siu metu finalo kaip ir viskas aisku
2017-12-10
-10
Atsakyti
PirmaatskyrininkisLedva neledva, bet ... pergalė.


Ką, suprantu tau sunku, bet pasistenk rašyti lietuviškai....
2017-12-10
+9
Atsakyti
edga888 Nesisvaistyk ždožiais žiūrėdamas į Žalgirio tribūnas, nes lauks Babrausko ir Zavacko likimas,


Pala, o kas Babrauskui su Zavacku atsitiko, kad lauks ju likimas?
2017-12-10
Atsakyti
Sensacija! Keistas sporto savaitgalis. Tiek netiketu rezultatu tiek futbole, tiek krepsinyje.
2017-12-10
+1
Atsakyti
vilenskisSveikinimai visiems, geros rungtynes, kaip senais gerais laikais


Šioks toks postūmis yra, prieš tai sezonais būdavo Žalgiriukas iškarto iš aerouosto į wilno tvartą varydavo lošti rungtynių, ši sezoną tik po dviejų dienų, ir namų arenoje, čia dar turbūt LKLo vadovybė gaus pizduliai už tokį tvarkaraštį, per ilgai geriausia Lietuvos komanda ilsėjosi...
2017-12-10
+2
Atsakyti
JD
vilenskisSveikinimai visiems, geros rungtynes, kaip senais gerais laikais


Vienas karta isisokote kaip ir kiekvienais metais.
2017-12-10
+9
Atsakyti
Ledva neledva, bet ... pergalė.
2017-12-10
+7
Atsakyti
3 metus reikėjo laukti pergalės .... Patys suprantat kokio lygio esate ??? Žalgirį nugalėjo ir Neptūnas ir Lietkabelis bet tai nieko nesako, o kad Rytas nugalėjo tai jau bomba ? Nebūkit apgailėtini..

O Žalgiriui tiesiog trūksta žaidėjų, Bosta reik paleisti abipusiu susitarimu, nei jam gerai nei Žalgiriui.

Šiandiena, Rytas buvo užsivedęs.

O Echodui patarimas !!! Nesisvaistyk ždožiais žiūrėdamas į Žalgirio tribūnas, nes lauks Babrausko ir Zavacko likimas, suprantu kad nori įrodyti, kad Žalgiris padarė klaidą paleisdamas tave, bet profai taip nesielgia, nes labai greit gali užsitraukti Žalgirio fanų neapykantą, o jų yra bent 80% visos Lietuvos. !

O šiaip, tai Žalgiris tikrai padarė klaidą paleisdami Echoda, patys užaugino ir atidavė savo priešams, sako Masiulis geresnis ?? Tai kodel jis nežaidė ??? Echodas Kavaliauska darė skersai išilgai, o Masiulį laiko ant suolo, tai blyn įrodykit kad Masiulis geresnis už Echoda.. Kavaliauska ant suolo į galą ir Masiulį auginti !!!

Rytą su pergalę, taip įdomesnis LKL tampa, nes kai viena komandą visame LKL yra tik, tai yra nuobodu..
2017-12-10
-16
Atsakyti
SmūgisŠaro spaudos konferencija: Teisėjai vėl negerbė mūsų.


Ne, kleiza jau šiandien bėgs bučiuoti teisėjams rankų....
2017-12-10
-4
Atsakyti
Sveikinimai visiems, geros rungtynes, kaip senais gerais laikais
2017-12-10
-8
Atsakyti
Nuovargis, nuovargis ir tik nuovargis. Ateis lemiamos kovos, ir ritas neturės jokių šansų.....
2017-12-10
+17
Atsakyti
Šaro spaudos konferencija: Teisėjai vėl negerbė mūsų.
2017-12-10
+39
Atsakyti
Nu ką, ir į wilno ateina šventė, vieną kartą per tris metus, bet ateina....
2017-12-10
+10
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.