Mezon NKL savaitės apžvalga: „Vytis“ užsitikrino vietą ketvirtfinalyje

2018-01-29 17:13
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Šakių „Vytis“ jau yra ramus dėl vietos Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon NKL) ketvirtfinalyje. Savaitgalį dvi svarbias pergales iškovoję Aurimo Jasilionio auklėtiniai yra tikri, kad nebenukris žemiau ketvirtosios vietos.

Tuo metu dar 5 komandos – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, „Šilutė“, Kauno „Žalgiris-2“ ir „Jonava“ yra užsitikrinę vietas atkrintamosiose varžybose. Apie komandos pozicijas turnyrinėje lentelėje ir dramatiškas pergales – savaitgalio Mezon NKL rungtynių apžvalgoje.

Vieta ketvirtfinalyje

Šakių „Vytis“ savaitgalį iškovojo pergales prieš dvi artimiausias konkurentes – Šilutės „Šilutę“ (74:71) ir Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ (107:75), taip ne tik įtvirtindamas pirmąją poziciją turnyrinėje lentelėje, bet ir užsitikrindamas vietą ketvirtfinalyje. Iki reguliariojo sezono pabaigos likus devyniems turams, šakiškiai jau yra tikrai, kad nebenukris žemiau ketvirtosios vietos, garantuojančios tiesioginį bilietą į antrąjį atkrintamųjų etapą.

„Vytis“ turi 27 pergales ir 3 pralaimėjimus, o penktoje vietoje esantis Kauno „Žalgiris-2“ – 17-13 rezultatą. Škaių klubas turi net 7 pergalių atsargą prieš trečioje vietoje esantį Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“, o antroje vietoje žengiančius Marijampolės krepšininkus lenkia trimis laimėjimais.

Atkrintamosiose varžybose aštuntfinalyje kovos 5-12 vietas reguliariajame sezone užėmusios ekipos, o 1-4 komandos iš karto pateks į ketvirtfinalį.

Pergalių serijos

Šeštadienį Šakiuose kovėsi ne tik lygos lyderės, bet ir dvi ilgiausias pergalių serijas turinčios komandos Mezon NKL pirmenybėse. „Sūduva-Mantinga“ buvo laimėjusi 12 kartų iš eilės, tačiau „Vyčiui“ ji pralaimėjo 75:107. Aurimo Jasilionio komanda laimėjo dešimtąjį kartą iš eilės. „Vytis“ tuo pačiu revanšavosi už dvi nesėkmes ankstesniuose tarpusavio mačuose šį sezoną.

Įkvėpė?

Jonavos komanda šeštadienį Tauragėje išsikapstė iš 20 taškų duobės ir šventė pergalę 91:87. Jonaviškius pergalei galėjo įkvėpti Martyno Pacevičiaus išvarymas iš aikštės besibaigiant antrajam kėliniui. Aukštaūgis gavo diskvalifikacinę pražangą, o palikdamas aikštę dar išspardė reklaminius stendus.

Po dviejų kėlinių Tauragės klubas pirmavo 46:26, tačiau svečiai antroje mačo dalyje tolygiai mažino atsilikimą, kol paskutinėmis minutėmis išsiveržė į priekį.

Pralaimėjimų serija

Iš nesėkmių liūno toliau neišbrenda „Palangos“ komanda. Ji savaitgalį pralaimėjo Kauno „Žalgiris-2“ (70:91) ir Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ (66:85) ekipai ir pralaimėjimų serija prasitęsė iki 17. Pastarąsias šešerias rungtynes palangiškiai pralaimėjo vidutiniu 27,5 taško skirtumu, o nesėkmė Klaipėdos komandai buvo patirta mažiausiu skirtumu.

Ovidijus Calathes Kaminskis

Ovidijus Kaminskis penktadienį išplėšė pergalę „Telšių“ komandai. Žemaitijos klubų derbyje telšiškiai 80:78 nugalėjo Mažeikių „Erelių“ ekipą, o laimėjimą aidint sirenai lėmė Kaminskio metimas Nicko Calatheso stiliumi. Prasiveržęs į kairę pusę, Kaminskis pataikė metimą nuo lentos ir pasiuntė į ekstazę Telšių arenoje susirinkusius žiūrovus.

Turi pranašumą

Mažeikių „Ereliai“ (12-18) turi mažiau pergalių nei Kauno „Žalgiris-2“ (17-13), tačiau tarpusavio rungtynėse šį sezoną žemaičiai dominuoja. Šį savaitgalį Arvydo Straupio auklėtiniai 75:66 pranoko Kauno klubą ir tarpusavio rungtynėse iškovojo trečią pergalę iš tiek pat galimų.



Komentarai:

Zemaitis
Telsiai jega

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-29
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.