Padėtis Prienuose: kardinalios permainos, skolų kupra ir sumos iš rėmėjų

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-07-19 07:00
Nuotr.: BC Prienai
Nuotr. BC Prienai

Finansinių sunkumų prispaustoje Prienų „Labas GAS“ komandoje bręsta kapitalinis sudėties pertvarkymas.

Klubas tarpsezonį pasitiko turėdamas sutartis su devyniais krepšininkais, bet daugumos iš jų veikiausiai neliks.

LKL besivaržanti komanda vėl neriasi iš kailio spręsdama skolų klausimą ir iš naujo braižo komandos projekciją.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, pirmasis ėjimas atliktas – nutrauktas kontraktas su Giedriumi Stankevičiumi. Komanda pasinaudojo sutartyje numatyta galimybe.

25-erių kaunietis pernai atvyko iš Klaipėdos „Neptūno“ ir sudarė trejų metų kontraktą. Lengvasis krašto puolėjas LKL vidutiniškai žaidė po 19 minučių, rinko po 5,4 taško ir atkovojo po 3,3 kamuolio, o tritaškius realizavo 32,1 proc. taiklumu.

Tiesa, egzistuoja galimybė, jog bus pasirašyta nauja sutartis.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, į Prienus negrįš Ivanas Perasovičius, kuris Lietuvoje praleido vieną sezoną. 20-metis kroatas LKL vidutiniškai rungtyniavo po 18 minučių, pelnė po 4,5 taško, sugriebė po 3 kamuolius ir atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Ivanas Perasovičius negrįš į Prienus
Ivanas Perasovičius negrįš į Prienus
Nuotr. BNS

Rokas Gadiliauskas prie „Labas GAS“ prisijungė 2020 m. pagal trejų metų sutartį, tačiau artėjantį sezoną neatstovaus komandai. 

24-erių 211 cm ūgio centras praėjusį sezoną Prienų klube sužaidė 16 rungtynių ir sausio pabaigoje buvo paskolintas Ispanijos trečios lygos ekipai „CB Alginet“.

Gadiliauskas LKL per 9 žaidimo minutes rinko vid. po 5,8 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 7 naudingumo balus.

Ispanijoje šiaulietis fiksavo vid. 12,5 taško, 9,6 atkovoto kamuolio, 0,9 blokuoto metimo ir 15,8 naudingumo balo rodiklius per 27 žaidimo minutes.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, ieškoma galimybių paskolinti tiek Gadiliauską, tiek Giedrių Bergaudą. Pastarasis Prienų ekipoje sužaidė aštuonerias rungtynes, paskutiniąsias – dar gruodžio viduryje. 

21-erių centrą stabdė sveikatos problemos, dėl kurių teko gultis ant operacinės stalo.

Praėjusiais metais klube išsiskyrę Ignas Sargiūnas ir Rapolas Ivanauskas turi galiojančius kontraktus, bet krepšininkai yra aktyviai siūlomi vasaros rinkoje.

Ignui Sargiūnui ieškoma kita komanda
Ignui Sargiūnui ieškoma kita komanda
Nuotr. LKL

Tinklalapio BasketNews žiniomis, jie veikiausiai išvyks, o „Labas GAS“ už juos turėtų sulaukti taip reikiamų finansinių įplaukų. 

22-ejų Sargiūnas LKL sužaidė antrą sezoną, per kurį fiksavo 12,4 taško, 3 rezultatyvių perdavimų, 2,5 atkovoto kamuolio ir 11,2 naudingumo balo statistiką.

24-erių Ivanausko rodikliai siekė 11,1 taško, 6,4 atkovoto kamuolio ir 12,5 naudingumo balo, o pataikymas iš toli – 40 proc. (28 iš 70).

Tinklalapio BasketNews žiniomis, klubo sutartyje su vyr. treneriu Tomu Gaidamavičiumi įsigaliojo pliuso sąlyga dėl artėjančių metų. Strategas su komanda pradėjo dėlioti kito sezono sudėties gaires.

Asistentu dirbęs Vidas Ginevičius persikėlė į Klaipėdos „Neptūno“ trenerių štabą.

Klube turėtų likti Mintautas Mockus, Justinas Jogminas ir Erikas Venskus.

(Ne)vykdomi įsipareigojimai

Prienų klubui pritaikytas draudimas registruoti naujus žaidėjus
Prienų klubui pritaikytas draudimas registruoti naujus žaidėjus
Nuotr. LKL

Prienų komandą praėjusią savaitę pasivijo įsiskolinimų šleifas. Dėl dviejų pralaimėtų bylų Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) klubui pritaikė draudimą registruoti naujus žaidėjus. 

Sankcija išliks aktyvi, kol prieniškiai netęs skolų grąžinimo grafiko ar nesusitars taikiai. Draudimas registruoti naujus žaidėjus neleidžia į klubo sudėtį registruoti pernai užsienyje žaidusių krepšininkų.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, artimiausiu metu prie Prienų komandos gali prisijungti naujas investuotojas, tapsiantis vienu iš ateities ramsčių.

Remiantis Registrų centre pateikta klubo ataskaita, organizacijos skolos 2021 m. rugpjūčio 1 dieną siekė apie 388 tūkst. eurų, iš kurių apie 209 tūkst. eurų – pagal sportinės veiklos sutartis.

Nuo tada iki 2022 m. vasario pabaigos grąžinta apie 113 tūkst. eurų skolų, iš jų 73 tūkst. eurų – pagal sportinės veiklos sutartis. 

Skolos likutis 2022 m. vasario 28 dieną siekė apie 275,4 tūkst. eurų (135 674 eurai – pagal sportinės veiklos sutartis, 139 694 eurai – skola paslaugų tiekėjams).

Paskolų likutis – 100 tūkst. eurų. Nuo 2021 m. rugpjūčio mėnesio gauta paskolų už 203 tūkst. eurų, grąžinta 103 tūkst. eurų.

2021 m. rugpjūtį Prienų klubas sukirto rankomis su generaliniu rėmėju UAB „Labas GAS“. Pasirašytos trejų metų paramos sutarties vertė – 280 tūkst. eurų. 

Dokumente nurodoma, jog organizacija pernai rugpjūtį taip pat susitarė su marketingo agentūra „U1st Sports marketing S.L.“ dėl trejų metų paramos kontrakto. Sandorio vertė – 150 tūkst. eurų.

Ši krepšinio agentūra atstovauja žaidėjams, kurių ne vienas žaidė ar tebepriklauso Prienų komandai. 

Vasilije Pušica Prienuose spėjo sužaisti septynerias rungtynes
Vasilije Pušica Prienuose spėjo sužaisti septynerias rungtynes
Nuotr. LKL

„Labas GAS“ finansinėje ataskaitoje išpirka iš Stambulo „Galatasaray“ už Vasilije Pušicą nurodyta 15 tūkst. eurų, o iš Tenerifės „Iberostar“ už Tobiasą Borgą – 6 tūkst. eurų.

Pušica Prienuose tęsė reabilitaciją po sunkios traumos, o komandoje sužaidė septynerias rungtynes ir vasarį persikėlė į Turkiją.

Borgas „Labas GAS“ nariu pabuvo apie dvi savaites, kai „Iberostar“ persiviliojo jį dar neprasidėjus 2021-2022 m. sezonui.

2022-2023 m. Prienų komandos sezono planuojamas biudžetas – 635 tūkst. eurų.

Didžiausios projektuojamos įplaukos: 250 tūkst. eurų – iš Prienų rajono savivaldybės, 100 tūkst. eurų – iš UAB „Labas GAS“, po 50 tūkst. eurų – iš UAB „U1st Sports marketing S.L.“, UAB „Mačiūnai“ ir lažybų bendrovės.

Vietinių rajono rėmėjų paramos skaičiuojama 30 tūkst. eurų, iš UAB „Ekofrisa“ – 20 tūkst. eurų, iš UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir ko“ – 15 tūkst. eurų. Pajamų iš bilietų ir GPM rinktinos paramos eilutėje nurodytas siekis surinkti 20 tūkst. eurų.

„Klubo tikslai 2022-2023 m. – surasti naujus ir išlaikyti esamus rėmėjus ir sukomplektuoti jauną konkurencingą komandą, patekti į LKL „Top-8“ ir baigti sezoną įvykdžius numatytus finansinius įsipareigojimus“, – rašoma komandos veiklos strategijoje.

Pastarąjį sezoną „Labas GAS“ LKL finišavo paskutinėje, vienuoliktoje vietoje su vos 3 pergalėmis per 30 rungtynių.

LKL pavasarį skelbė, jog vienuolika 2021-2022 m. sezono komandų ir NKL čempionai „Gargždai“ įvykdė licencijavimo artėjantiems metams procedūrą bei gavo leidimus startuoti kitame sezone.

Prienų komanda priklauso penkiems dalininkams, kurie yra pasiskirstę 13 dalių: Prienų rajono savivaldybė (6 dalys), UAB „Labas GAS“ (4 dalys), Rimantas Šiugždinis, Virginijus Šeškus ir Adomas Kubilius (po 1 dalį).

„Labas GAS“ sudėtis:

Prienų „Labas GAS“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG/SG Ignas Sargiūnas 22 193
SG/SF Mintautas Mockus 18 201
SF Ivanas Perasovičius 20 201
PF/SF Justinas Jogminas 24 197
PF Rapolas Ivanauskas 24 208
PF/C Erikas Venskus 22 205
C Giedrius Bergaudas 22 212
C Rokas Gadiliauskas 23 211
Treneris Tomas Gaidamavičius (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Tahjus Eaddy, Jovanas Kljajičius, Dominykas Jurgelionis, Mantvydas Staniulis, Edas Valenta, Juwanas Durhamas, Giedrius Stankevičius (nutraukta sutartis)
Domina:  


Komentarai:

Skolos beveik 300 tūkst.,kaip tokiam mažam klubui tai yra labai didelė našta.Lieka eiti jaunimo ugdymo keliu,kviestis perspektyvius žaidėjus,kurie nėra brangūs.Paimti dar porą pigesnių legionierių,kad būtų konkurencinga lygoje komanda ir po truputį mažinti skolas,aukojant sezoną.Gaila,kad iki to daeita,bet reikia kažkaip suktis.
2022-07-19
+6
Atsakyti
Ayo
Eiline sovietinio mentaliteto diletantu komanda, kur visos komandos gyvavimo esme yra lupikavimas savivaldybes pinigu apsimetant kad sitam mazam miesteliui labai buk tai reikia krepsinio komandos. Noreciau primint kad sitas projektelis turejo Ballu broliu vizita, ir is to viso potencialo nieko doro neispese, nes eilini karta ten sedi zmones su nuliniais vadybos igudziais. Kaip Eminemas karta sake: cause opportunity comes once in a lifetime.
2022-07-19
+1
Atsakyti
Anonimas
Cia Milasiaus nuopelnai. Susapnavo JKL su 16 komandu ir dabar aukoja visa idirbi, kad visokios Kelmes ir Pagegiai turetu savo komanda lygoje. Uzteko Vilku apsiuostymo rinkoje ir puse komandu nebeturi ka kviestis, tai kviesis bet ka, kas sutiks ateiti uz pazada kada nors atgauti uzdirbtus pinigus, nes savaime aisku, kad tokio dydzio miesteliai su vietiniais perekupais ir ukvedziais vadyboje daugiau nieko pasiulyti ir negali.
2022-07-19
+7
Atsakyti
Kestas
vilkus gali užskaityti kaip dzukija o ne nauja komanda.
2022-07-22
+5
Atsakyti
A.
citata: "Kadangi keliauju, ją rengiau nuotoliniu būdu – kaip ir su NKL vadovais (nes keliavo jie)". Kaip dirbtinio intelekto rašyta.:)
2022-07-19
-12
Atsakyti
A.
norisi, kad straipsniai buru jei ne nepriekaištingi, tai bent kiek redaguoti. pvz. kiek auksciau esanciame R.Sabo straipsnyje aibė klaidų, stiliaus ir t.t. komentuoju cia, nes ten tik prisiregistravusiems. be to, geri komentarai yra turinio dalis, tai uz juos turetu bnews komentaroriams moketi.;)
2022-07-19
-3
Atsakyti
Ak 47
yra vertesniu miestu uz Prienus,tai Mazeikiai,Marijampole,Telsiai.
2022-07-19
+18
Atsakyti
Atm
mest lauk tuos prienus, niekam neidomius
2022-07-19
-22
Atsakyti
Keistas Prienų sprendimas, Roką Gadiliauską skolinti, tas per menkas minutes naudingai sužaisdavo ir kas svarbiausia pigus žaidėjas. Jeigu kau taip, tai galėtų Gadiliauską kita LKL komanda paimti, Pieno Žvaigždės, Nevėžis ar Gargždai. O Sargiūną su Ivanausku labai tiktų Lietkabeliui manau.
2022-07-19
+6
Atsakyti
Jesus
drambliuko svajonės
2022-07-19
Atsakyti
prienus ir nevezi mest is LKL galetu ir 10 klubu palikti. Nevezi sukisami visi Bulotu klientai, rezultatai niekam nerupi, vienintelis tikslas pakelt savo klientu verte, kad paskui procentelis Bulotams didesnis nubyretu. Prienai apskritai tragedija, zaidejai atvaziuoja kaip i sanatorija, issigydo traumas ir palieka kluba
2022-07-19
-17
Atsakyti
geda o ne klubas, jei keliu tukstanciu algos zaidejams nesugeba ismoketi
2022-07-19
+5
Atsakyti
Anonimas
nemokamas straipsnis!!! WOWWW
2022-07-19
+47
Atsakyti
Madridista
Spot on mate😂😂😂
2022-07-19
-5
Atsakyti
na klubas su gylia istorija, su daug puikių prisiminimų apie juos, Šeškų, Bolus. Manau reik šitą klubą išsaugoti, nes tradicijas reik tęsti. Bet reikia jiems gero remėjo ar svininko, kuris mylėtų klubą
2022-07-19
+11
Atsakyti
Noreciau isvyst Igna Sargiuna arba Vulvose, arba Lietkabelyje. Zmogus su labai didele energija, idomu kaip atrodytu su mazesniu vaidmeniu komandoje.
2022-07-19
+22
Atsakyti
Jus
pagalvokit nori lkl 12 komanda o cia kaip prienai kas metai keli kokia kita komanda vargsta kol viskas baigiasi
2022-07-19
-15
Atsakyti
Greičiau tegul miršta šitas niekam nereikalingas parazituojantis klubelis. Klubas apie nieką dėl nieko amžinai kažkur lentelės dugne ir amžinos skolos tad ar verta plėtoti ir kišti pigus? Suprasčiau jei tai jaunimo piramidė būtų o dabar visiškas balaganas
2022-07-19
-14
Atsakyti
Kokios dar taurės? Į faktus žiurim objektyviai Prienai tik parazituojantis savivaldybės datuojamas klubas kuris mainais visai nieko negauna. Tad kokia misija tokio klubo kuris kiekvieną sezoną pradeda nuo 0 ir rikiuojasi gale
2022-07-19
-4
Atsakyti
cia gryna agonija vyksta. ir dar jie nenorejo parduot klubo ziemeliui tai dabar nei pinigu, nei klubo.
2022-07-19
-14
Atsakyti
nemania,u kad Seskus tik treneris. Pasirodo jis dar ir neblogai meto i krepsi, ir pasigina uz penkis!
2022-07-19
+16
Atsakyti
ech
Gaila Prienu jeigu isnyktu visgi cia karjera pradejo NBA zvaigzde LaMelo Bolas..
2022-07-19
+18
Atsakyti
Susimastes
kodel tokie klubai turi gauti paramas? kam jie is viso idomus? is bilietu surenka 10k per sezona? kokia prasme is tokio klubo? zaistu sau NKL su 250k biudzetu ir butu ten kur jiems ir vieta? kam vaizduoti LKL kluba, kai ne is tolo netrauki LKL lygio. As pacio LKL sitoj vietoj nesuprantu... :/
2022-07-19
-13
Atsakyti
Prienai idomus prieniskiams ir Kauno rajono gyventojams. Kas liecia pajamas is bilietu, tai tik Zalgiris gauna pakankamas. Visiems kitiems, tai tik labai mazas procentas biudzeto. Gi kazkodel visi zaide plandemijos metu, tad ziurovai netaip svarbu ar ne tiap?😉 Ir tik Zalgiris dare kazka, kad tuos ziurovus sugrazint i arenas.
2022-07-19
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 32

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.