Po triuškinančio „Ryto“ pralaimėjimo – fanų atsakas: „Buvo gėda stebėti absoliutų komandos pasidavimą“

2021-10-03 16:34

Šeštadienį Vilniaus „Jeep“ arenoje vyravo toli gražu ne pačios geriausios nuotaikos. „Ryto“ klubas neturėjo jokių šansų prieš Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ krepšininkus bei patyrė triuškinantį antausį (89:111), į kurį sureagavo ir ištikimiausi klubo fanai – „B tribūna“.

Svečiams ketvirtojo kėlinio pradžioje atitrūkus net per 27 taškus (93:66), „Jeep“ arenoje „Rytą“ palaikantys sirgaliai nebeatlaikė.

„Kaip jums ne gėda?! Mes klausiame, kaip jums ne gėda?!“ – skandavo ištikimieji sirgaliai.

Praėjus dienai po mačo „B tribūna“ feisbuke pateikė savo atsaką. Pasak ištikimiausių sostinės klubų aistruolių, tokios skanduotės mestos buvo dėl vilniečių pasyvumo aikštelėje.

„Skaudus pralaimėjimas. Ir ypatingai skaudus ne dėl to, kad pralaimėjome, o dėl to, kaip tą padarėme. Komanda buvo apstumdyta, apibėgta ir tiesiog sugniuždyta. Beveidis žaidimas ir veidai be emocijų. Priešingai nei bandoma nupiešti, mes galvojame, kad nuo komandos nenusisukome (keista net apie tai pagalvoti). Tribūnoje susirenka 65 veidai, visų rungtynių metu stengtasi dainuoti kaip įmanoma garsiau ir judinti areną net švieslentėje degant bene trisdešimt taškų deficitui“, – rašė fanai.

Aistruoliai taip pat prisiminė praėjusio sezono Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynes, kuomet „Rytas“ taip pat beviltiškai namuose pralaimėjo Utenos klubui (78:105) bei nepateko į finalinio ketverto kovas.

„Mums buvo gėda stebėti absoliutų pasidavimą namuose, todėl iškilo natūralūs klausimai. Nemaža dalis komandos turėtų atsiminti, kas įvyko per praeito sezono KMT ketvirtfinalio antrąsias rungtynes ir kaip galima taip lengvai leisti tam pasikartoti? Atrodo, jog po 2 kėlinių turėjo įvykti sukrėtimas, bet vaizdas nesikeitė ir po ilgosios pertraukos“, – teigė sirgaliai.

„Turbūt pirmą kartą per kelis metus po rungtynių nebuvo ir „pirmyn, vilniečiai“, – tradicija tapusios skanduotės, kuomet prisijungia ir „Ryto“ žaidėjai, nebuvimą aiškino sirgaliai. – Nes šis šūkis būtent ir yra skirtas kovai bei energijai. Tai ne tušti žodžiai ir juos reikia suprasti. Galima pralaimėti, bet negalima kapituliuoti. Kitaip žengti pirmyn šansų nebus.“

„Galime ir turime būti geresni. Tą įrodyti reikia jau ateinančią savaitę“, – laišką užbaigė „B tribūna“.

Po tokio sirgalių išstojimo arenoje dirbę treneriai pasiskirstė į dvi barikadų puses. Vilniečių strategas Giedrius Žibėnas atsiprašinėjo, o uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas pasmerkė tokią fanų skanduotę.

„Mes šiandien buvome verti to. Vienareikšmiškai, – tinklalapio BasketNews paklaustas apie sirgalių skanduotę, atsakė Žibėnas. – Labai nustebino, kaip anksti palūžome. Mes galime pralaimėti rungtynes, galime kovoti, griūti ir kabintis nagais, dantimis, bet... Šiandien kalbėjome ten, kur neturėjome kalbėti.“

„Komandos vardu privalau atsiprašyti sirgalių, kurie vėl mus aistringai palaikė“, – pridėjo treneris.

Tuo metu Urbonas buvo kitos nuomonės.

„Jie bandė grįžti, naudojo daug jėgų ir nelabai malonu girdėti, kai savi fanai rungtynių metu juos koneveikė. Reikia pripažinti, kad ir „Rytui“ gali būti sunkių dienų ir reikia palaikyti savus, čia, aišku, mano nuomonė, bet labai lengva yra nusisukti. Prieš rungtynes taip gražiai skandavo, buvau sužavėtas, geras jausmas, toks palaikymas, o po to ėmė ir nusisuko“, – dėstė Urbonas.



Komentarai:

Tai tegul neina ziuret rungtyniu B tribuna. Vilniuje daugiau zmoniu susirenka futbolo paziuret nei Ryto rungtyniu, nes supranta kad dabartinis Ryto klubas po Vainausko atsistatydinimo neturi jokiu tikslu. Miestas su virs puse milijono gyventoju, bet klubas nei vieno rimtesnio investuotojo negali pritraukt. Ta ka cia matote tas ir tesis metai is metu kol arba bus pagaliau uzraukta savivaldybes parama, arba isdygs naujas klubas Vilniuje, nebent ta Ryta perpirktu kas nors is gudelio funkcionieriaus.
2021-10-03
+6
Atsakyti
visi pamirsta kad krepsinis zaidziamas sirgaliams. be ju, krepsininkai butu eiliniai pusles metytojai ta darantys laisvalaikiu nuo pagrindinio darbo. ir jei zaidejai pries principini varzova nesugeba rast motyvacijos, tai apie ka dar kalbet? todel sirgaliai visiskai teisus skalbdami komanda, uz toki zaidima jiems reiktu nuimt dali algos.
2021-10-03
-2
Atsakyti
Ar žaidėjams dabar turėtų riedėti ašaros, nes 65 vaikigaliai jaučiasi neįvertinti dėl įdėto darbo dainuojant tas nesąmoningas, su realybe nieko bendro neturinčias skanduotes? Gal be poros žaidėjų visi net nemirktilėdami spruktų iš Vilniaus gavę pelningesnį pasiūlymą, tai apie kokį ryšį jūs dar svajojate? Ir po rungtynių žaidėjai nori eiti į rūbinę, o ne nejaukiai stovėti ir kilnoti pirštą kaip durniai kokie. Nu gryna parodija.
2021-10-03
+2
Atsakyti
LKL: „Pieno žvaigždės“ - „Žalgiris“ (GYVAI) :: http://Legendos.clan.su
2021-10-03
-7
Atsakyti
b tribuna. b yra pirma raide nelabai grazaus zodzio.
2021-10-03
-17
Atsakyti
Cia sitie choreo klounai, kurie vis kiekviena sezona kazka bando uzvemti savo ispaisytais skudurais? Kazkada veme " kerstu istroskusiom akis mes trokstam tik pergales", o siemet jau "musu ginklai uztaisyti"? Kokie jusu ginklai, susireiksmine lochai?
2021-10-03
+4
Atsakyti
Labai greit paleidzia vidurius rytfaniams. Juventus nera prasta komanda. But sutriuskintiems sakyciau visai noramlus reiskinys, nes pacios Rytules lygis smarkiai krites. O rytfaniams matai shokas🙄. Na taip, pernai tokiu metu dominavo "uraganinis puolimas", kuris uzsibaige po pirmos pliauskos nuo Zalgirio. Siemet ta pliauska parejo anksciau ir nuo Juventus. Reiktu rytfaniams susitaikyt, kad laikai pasikeite ir ju komanda yra tapusi vidutinioke.
2021-10-03
-1
Atsakyti
Absoliuti gėda yra tokie "sirgaliai" ir dsr vadina save geriausiais sirgaliais Lietuvoje. Apsimeta ištikimiausiais sirgaliais, bet dar porą tokių pralaimėjimų ir Lietuvoje nebeliks "geriausių" sirgalių.
2021-10-03
-1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.