Kunigėlis: Apie garsųjį „užsikruškite“, Valančiūną ir Motiejūną bei komentatorius darbo subtilybes (video)

2013-04-09 16:52
Nuotr.:

Itin atsakingai rungtynėms besirengiantis Linas Kunigėlis per du dešimtmečius trunkančią komentatoriaus karjerą nė karto nėra pavėlavęs į tiesioginį eterį
Itin atsakingai rungtynėms besirengiantis Linas Kunigėlis per du dešimtmečius trunkančią komentatoriaus karjerą nė karto nėra pavėlavęs į tiesioginį eterį
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Krepšinio komentatorius Linas Kunigėlis puikiai pamena beveik prieš metus Venesueloje vykusį olimpinį atrankos turnyrą ir didžiulį ažiotažą mūsų šalyje tuomet sukėlusį žodį „užsikruškite“. 

Tuomet Kunigėlį daug kas palaikė, tačiau dalis lietuvių kalbos vingrybių pernelyg atidžiai neišstudijavusių sirgalių smerkė. Pasitaikė netgi tokių, kurie manė, kad po „tokio akibrokšto“ komentatorius ateityje niekada nebesės prie pulto. 

Prisimindamas didžiulių aistrų sukėlusias rungtynes Kunigėlis sirgaliams priminė pavartojęs į lietuvių kalbos žodyną įrašytą žodį ir pasidžiaugė, kad šis įvykis suteikė tautiečiams galimybę praturtinti kalbą ir sužinoti dvylika žodžio „užsikrušti“ reikšmių. 

„Jeigu ką nors įžeidžiau ar tuo posakiu suteikiau moralinę traumą – atsiprašau. Bet jeigu būtų tokia pati galimybė tokiomis pačiomis aplinkybėmis, padaryčiau tą patį, tik išsireikščiau ne tik lietuviškai, bet ir ispaniškai. Kad suprastų ir tie, kuriems tai buvo skirta“, – tinklalapio „BasketNews.lt“ vaizdo konferencijoje atsakydamas į skaitytojų klausimus tvirtino komentatorius. 

Jį ir visus Lietuvos rinktinės krepšininkus supykdė Venesuelos krepšinio funkcionierių nešvarūs žaidimai ir siekis eliminuoti lietuvius iš turnyro. 

Kunigėlis puikiai prisimena, kaip daugiau nei prieš du dešimtmečius pirmą kartą sėdo prie komentatoriaus pulto ir Kaune komentavo dviejų nebeegzistuojančių LKL komandų – Vilniaus „Statybos“ ir Kauno „Laveros“ rungtynes. 

„Atsidūriau tinkamoje vietoje tinkamu laiku, – paklaustas apie receptą, kaip tapti krepšinio komentatoriumi, sakė Kunigėlis. – Iš pradžių norėjau dirbti už kadro – popierinėje ar elektroninėje žiniasklaidoje, tačiau taip atsitiko, kad pabanžiau komentuoti rungtynes ir tai man visai patiko.“

Itin atsakingai į savo darbą žiūrintis specialistas į areną atvyksta likus mažiausiai pusantros-dviem valandoms iki mačo pradžios, todėl per du dešimtmečius nėra nė karto pavėlavęs į tiesioginį eterį. 

„Tam tikra prasme apsidraudžiu nuo įvairiausių netikėtumų ir pavėlavimo į mačą galimybės, bet man labai patinka ateiti į areną, kai ji tik pradeda ruoštis rungtynėms, joje vaikšto salės darbuotojai, vienas kitas krepšininkas ateina pamėtyti į krepšį, nėra ažiotažo ir triukšmo. Tai padeda apsiprasti“, – teigė Kunigėlis. 

Utenoje gimęs ir augęs krepšinio komentatorius itin džiaugiasi pastarųjų metų savo miesto laimėjimais. Vietos „Juventus“ klubas iškopė į LKL ir įsitvirtino lygoje, o Jonas Valančiūnas tavo ne tik tvirtu Lietuvos rinktinės, bet ir NBA krepšininku. 

„Jis išaugo mieste, kuriame didelių krepšinio tradicijų nebuvo. Kai gyvenau Utenoje, ten nebuvo krepšinio sekcijos ar atskiros sporto mokyklos grupės. Todėl visą laiką buvo labai skaudu, nes jaučiau, kad Utena yra nepelnytai nuskriausta. Jono pavyzdys rodo, kad Lietuvoje net ir tokioje, krepšinio požiūriu, dykvietėje gali išaugti tokie žmonės“, – kraštiečių sėkme džiaugėsi Kunigėlis. 

Prieš šį krepšinio sezoną duodamas interviu apie tris NBA rungtyniaujančius lietuvius jis prognozavo, kad geriausiai seksis Linui Kleizai. Lietuvos rinktinės puolėjas jau turėjo būti visiškai išsigydęs traumą ir išalkęs krepšinio. 

Vis dėlto Kleiza beveik visą sezoną praleido ant suolo, o, Kunigėlio manymu, tai atsitiko ne dėl tariamos traumos, bet dėl marketinginių NBA žaidimų. 

Lietuvos rinktinės projektų vadovu dirbantis komentatorius itin džiaugėsi jaunųjų šalies talentų Valančiūno ir Donato Motiejūno sėkme. 

„Kaip žmogus Jonas yra labai gerai išauklėtas. Jis ne tik labai geras iš prigimties, bet dar ir labai gerai žaidžia krepšinį. Atvirai kalbant, maniau, kad pirmą sezoną jam bus gerokai sunkiau. Esu sužavėtas ir priblokštas gerąja prasme. Labai džiaugiuosi, kad ir Donatas Motiejūnas atlaikė keletą stiprių smūgių. Jis įrodė, kad yra nudrėbtas ne iš minkšto molio. Šie du jauni vyrai mane labai maloniai nustebino“, – sakė Kunigėlis. 

Tinklalapio „BasketNews.lt“ vaizdo konferencijoje Kunigėlis taip pat atsakė į skaitytojų klausimus ir kalbėjo apie savo kolegas, krepšinio komentatorius Robertą Petrauską, Nerijų Kesminą ir Saulių Nalivaiką, išsakė savo nuomonę apie Kauno „Žalgirio“ komandą užklupusią krizę.

Vaizdo konferencija su Linu Kunigėliu:



Komentarai:

dainiuz
Kaukenas 2010 turkijoje??? ne negirdejau :)))
2013-04-18
Atsakyti
dainiuz
aiskiai paklause zalgiris ar rytas o tas bla bla bla nesamone dejo nedirbtu vainausko laikrasty pasakytu tiesiai sviesiai o db praskydo kunigelio pautai nuo elementaraus klausimelio :D
2013-04-17
+10
Atsakyti
giminaitis
Arteja vasara ir gali buti prasideda susireiksminimo etapas.yra kam pakeisti ...
2013-04-10
+3
Atsakyti
fpiz-2
Jo, gerai vare Kaukenas 2010 Turkijoj
2013-04-10
-5
Atsakyti
:)))
Kas tas Fernandez'as?Akis uz aki,jei ne latviukai,tai,kas kitas ir nereikia dramatizuot ir sikt i batus,kaip maziems vaikams.Ka apie Lietuva pagalvos ir t.t..O ka patys galvojame apie Lietuva,nesusimastet?:))) Man nulis emociju,del to ispano ar del kurio kito.Ko neverkiat del zalfaniu ir fu*k you refere,ne tas pats?:)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-10
-3
Atsakyti
to :))))
Jo... Kai latviukai debiliukai broliukai trenkia Fernandezui irgi viskas normaliai, nes mes neissivysciusi laukiniu autele su tokiu primityviu mastymu.
2013-04-09
-15
Atsakyti
:)))
Kas myli krepsini,Lietuvos rinktine tas supras,kad tas ''uzsikruzkit''buvo pasakyta laaaabaaaii tiesiai sviesiai ir i tema:))) Ir aplamai,sis zmogus yra maladiec.Ir butent geriausias komentatorius Lietuvoje,jei kalbesim apie krepsini.Be Kunigelio butu tas pats,kas be Kesmino Champions league.:)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-09
+2
Atsakyti
nera ko ir pridurti
Geriausias komentatorius Lietuvoje...
2013-04-09
-5
Atsakyti
Vacys
Netiesa, Linai Kunigėli, kad jau sukako 20 metų, kai 1993 metų sausio mėnesį LKL komentavai, nes LYGA STARTAVO TIK TŲ METŲ RUDENĮ....
2013-04-09
-5
Atsakyti
nerao tai sakykit nera daugiau ka kalbint kad komentatorius kalbinat? ka jis gali pasakyt apie valanciuno ar dar kokio zaidejo zaidima kai jis tik komentuoja zaidima tuo metu: kamuolys ten, tas varosi, tas imete. cia medinukas visai. o su tuo uzsikruskit, tai matosi zmogus visiskai nepatobulejo kaip asmenybe. koks buvo muzikas toks ir liko. mat jis pasakytu ispaniskai. kam? kad visi suprastu kokie dundukai cia gyvena?


Kada jus pagaliau nustosit taip verk ka pagalvos apie lietuva kazkas? Net tam kazkam, kas pagal tave pagalvos kazka blogo apie lietuva isvis vienodai rodo. Isvis daug kas tos lietuvos nlb zno. Visur buna visokiu nesamoniu ir nereik cia iskart pult, kad mat cia labai blogai padare ir t.t. Taip pasake negraziai. Bet jei ziuret pagal tavo poziuri, tai jei butu lietuviai taip dare, kaip dare venesuela, tai butum sakes, kad dabar visi sakys jog lietuviai lopai. Nes tas uzsikruskit buvo negrazus, bet jis tikrai nebuvo uz nieka. Taip kad nereikia cia taip stumt.

Apskritai daug valstybiu jau senai lietuvius laiko vagiais, banditais ir t.t.. Ir cia toks pasakymas, tai nk nekeicia. As manau kaip tik gerai. Nereikia duot per daug visiem ant galvos lipt ir tik sedet pasislepus ir bijot kas ka pagalvos. Reik but vieningiem ir vieni kitus palaikyt, o ne verkt, kad mat jis palaikydamas rinktine pasake kazka blogo.
2013-04-09
-4
Atsakyti
Super
Labai patiko!
2013-04-09
-1
Atsakyti
Gytis
Gera, issami vaizdo konferencija, neprailgo
2013-04-09
+4
Atsakyti
Nekeliantis pagarbos rytfanis.
2013-04-09
+2
Atsakyti
Anonimas
Interviu tikrai geras. Buvo idomu klausyt ir malonu, kad pagaliau pakalbintas buvo iškalbingas žmogus, kurio nenuobodu klausytis.

Bet su tuo "užsikruškit" manęs neįtikino. Žaidėjai už tokius išsireiškimus gauna tūkstantines baudas, o jau ką kalbėt apie komentatorius. Išlipo iš balos sausa ir maža tuo, jau reikia tuo taip girtis ir pasakot kad išmokė žiūrovų lietuvių kalbos leksikos. Tai dabar man savo žmonai, jei neparuoš vakarienės ir pasakyt "užsikrušk"? Na gėdos turėk..
2013-04-09
+3
Atsakyti
Nu va, galu gale sulaukiau :)Laikas beklausant neprailgo, interviu patiko :)
2013-04-09
-1
Atsakyti
--->nera
o tai tu nueik ir čia nelojęs ką nors kitą pakalbink, berete
2013-04-09
+5
Atsakyti
ooooooooo
geras intervas, įdomus. O Linui bravo už gerus ir įdomius atsakymus
2013-04-09
-3
Atsakyti
Siulyciau pakalbinti Azoo, arba Minsko Cmoki.
2013-04-09
+4
Atsakyti
Na
siulau basketnews pakalbinti keleta bnews lankytoju. Mat dedasi ziniuoniais su labai aukstu intelektu.
2013-04-09
+10
Atsakyti
Anonimas
Ko cia plesotes, jei vis tiek mirsit

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-09
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 23

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.