Utenoje pasiektas šio sezono LMKL lankomumo rekordas

2015-03-11 11:42
Nuotr.:

Utena populiarina moterų krepšinį
Utena populiarina moterų krepšinį
Nuotr. Augusto Didžgalvio
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) reguliaraus sezono pabaiga pažymėta rekordiniu šį sezoną žiūrovų lankomu

„Utenos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ dvikovą Utenoje stebėjo 469 žiūrovai ir taip pusantro karto buvo pagerintas iki šiol buvęs didžiausias šio sezono rezultatas. Jis taip pat priklauso „Utenai“ – 282 sirgaliai per mačą su „Sūduvą“ prieš pat Kalėdas.

469 sirgaliai – absoliučiai geriausias visų laikų sirgalių aktyvumas Utenoje. Iki šiol Utenoje moterų krepšinį daugiausiai stebėjo taip pat šį sezoną, kai Europos taurės mače „Utena“ iškovojo pergalę prieš Minsko „Cmoki“. Tuomet arenoje buvo 461 žiūrovas.

Kovo 10-ąją Utenoje užfiksuotas lankomumas – didžiausias per pastaruosius trejus metus. 2012 metų balandžio pabaigoje paskutines LMKL finalo rungtynes tarp Kauno „VIČI-Aisčių“ ir Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ laikinojoje sostinėje stebėjo 615 sirgalių.

Absoliučiu LMKL rekordu galima laikyti 2007 metų rudenį vykusį mačą tarp Rygos TTT ir Vilniaus TEO, kurį Latvijoje stebėjo 2500 sirgalių.  Tą sezoną varžytis su lietuvėmis buvo priimtos ir latvės.

Įdomu tai, kad tą pačią dieną (2007.10.18) užfiksuotas ir dar vienas įspūdingas sirgalių aktyvumas – Šiaulių „Rūtos“ ir Kauno „Laisvės“ akistatą Šiauliuose stebėjo 2000 žiūrovų.

Susitikime tarp „Utenos“ ir „Sūduvos“ sirgaliai turėjo galimybę įsiamžinti su pirmuoju trofėjumi klubo istorijoje – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taure bei aukso medaliais. Tai uteniškiai darė noriai ir aktyviai.

„Utena“ šį sezoną neturi lygių namų rungtynių lankomumo kategorijoje – LKF taurės savininkių namų mačą vidutiniškai stebi 210 sirgalių, kai tuo tarpu antroje pozicijoje esanti „Sūduva“ fiksuoja 110 aistruolių vidutinį lankomumą. 



Komentarai:

Anonimas
salciutes deka viskas
2015-03-11
+3
Atsakyti
abcde
:D :D :D
2015-03-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.