Schilleris – vienas pagrindinių kandidatų treniruoti Europos taurės klubą

2022-05-10 22:22
Nuotr.: T.Matijoška
Nuotr. T.Matijoška

Martinas Schilleris vis dar ieško naujos darbovietės ir panašu, jog greitu metu gali ją rasti.

Vokietijos žurnalistai Rupertas Fabigas, Alexanderis Bertholdas ir Raineris Grundbergas skelbia, jog Schilleris yra vienas iš dviejų pagrindinių kandidatų nuo kito sezono perimti Hamburgo „Towers“ ekipos vairą.

BasketNews žurnalistas Florianas Kurthas prieš tai pranešė, jog dabartinis „Towers“ strategas Pedro Callesas nepratęs vasarą pasibaigsiančio kontrakto, paliks Hamburgo ekipą ir sieks rasti vietą ACB lygoje.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
11,2
Pataiko: 11,2
Taiklumas: 35,0%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Caleb Homesley

Kitas kandidatas perimti „Towers“ vairą šalia Schillerio yra Martyno Sajaus treneris Bairoito „Medi“ komandoje Raoulis Korneris.

Pranešama, jog tiek su Schilleriu, tiek su Corneriu „Towers“ susisiekė.

Hamburgo ekipa šį sezoną su Panevėžio „Lietkabeliu“ varžėsi Europos taurės A grupėje bei su 6 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų reguliariajame sezone užėmė septintąją vietą.

Ketvirtfinalyje „Towers“ 80:98 nusileido „Valencia“ ekipai.

Vokietijos čempionate Hamburgo komanda su 19 pergalių ir 15 pralaimėjimų žengia septintoje vietoje. 

Schilleris 2020 m. vasarą perėmė „Žalgirio“ vairą po Šarūno Jasikevičiaus išvykimo, kuomet su austru buvo sudarytas garantuotas dvejų metų kontraktas.

Per pirmąjį Schillerio sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje laimėjo pusę rungtynių (17 iš 34) ir užėmė vienuoliktąją vietą. Vietiniame fronte buvo apginta Karaliaus Mindaugo čempionų taurė ir LKL čempionų titulas.

Antrajame sezone po starto Eurolygoje 0-2 austras buvo atleistas, o nesusitarus dėl kompensacijos nesutarimai persikėlė į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teismą.

Abi pusės laikėsi savos pozicijos ir ilgą laiką nerado kompromiso. 40-metis austras galiausiai nusprendė teisybės ieškoti teisiniu keliu. 

Tinklalapio BasketNews žiniomis, „Žalgiris“ apie tai buvo informuotas maždaug prieš pusantro mėnesio gavus oficialius dokumentus.

„Mes teismuose aiškinamės santykius. Martinas padavė mus į BAT (FIBA Arbitražo teismą – aut. past.) ir ten išsispręsime, o ar jis Kaune, nežinau, nebendravau“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje komentavo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Pagrindinis nesutarimo objektas – finansai. Tinklalapio BasketNews žiniomis, „Žalgiris“ buvo pasirengęs sumokėti 80 proc. viso sezono atlyginimo, tačiau Schilleris nenusileido ir reikalavo viso 2021-2022 m. sezono uždarbio.

„BasketNews.lt Q&A podkasto“ ištrauka:



Komentarai:

Žalia kurwa
eina į Europos taurę? tai ir ten bus paskutiniai!
2022-05-11
+4
Atsakyti
Tomas
Motiejūnas baisus žmogus. Įrodė šitas sezonas, kaip skiriasi vertybės, kurias jis deklaruoja ir ką daro.
2022-05-10
+6
Atsakyti
Anonimas
Motiejunas parode kad jis nelabai gaudosi sporte, nusimesdamas atsakomybe komandos komplektavime ir duodamas ta uzduoti naujokui treneriui (nors speju Kalna ir Ule P-Mo prastume). Esme jeigu jis toks zalias ant situ dalyku, tai vienintelis sprendimas yra imti Eurolygos patirti turinti treneri kuris bent jau zinotu kokios komandos uz limituota biudzeta reiktu tam kad bent jau garbingai kovoti pries kitas Eurolygos komandas. Taciau del baisaus Eurolygos sezono labai nesigrauzciau, sitos finansiskai nekompetetingos lygos beveik Europa neziuri. Cia tik futbolas ir tenisas generuoja rimtus pinigus.
2022-05-11
+2
Atsakyti
Zmogus gerai pailsejo uz Zalgirio jam mokama alga pagal kontrakta...metas vel kibti i darbus. Hamburgui jis tiks. Vistiek joks rimtas treneris i tokias komandaa neina. O cia gi zmogus su G league ir Euroleague patirtim! Fantastika! Austriskas Messina!
2022-05-10
+2
Atsakyti
rgrg
Ei, nekentejau, sitas Pedro Callesas, domino Zalgiri ir daug ekspertu ji megsta.
2022-05-11
+5
Atsakyti
Madridista
Zalgiriui ji reikia bandyti susigrazinti!!! Su Eurolygos patirtimi ir perspektyvus toks kokio butent Zalgiriui ir reikia.
2022-05-10
+25
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.