Adomaitis tęs darbą „Ryte“, patvirtintas naujas klubo direktorius

2019-06-07 10:16
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Dainius Adomaitis ir toliau treniruos Vilniaus „Ryto“ krepšininkus. Toks sprendimas priimtas po klubo vadovų ir Adomaičio susitikimo. Be to, klubas sukirto rankomis su Rolandu Jaručiu, kuris birželio pabaigoje pradės eiti klubo direktoriaus pareigas.

„Esame patenkinti klubo rezultatais šį sezoną – klubas iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę, po septynerių metų pertraukos patekome tarp 8 pajėgiausių EuroCup komandų, žaidėme Lietuvos krepšinio lygos finale. Žinoma, komanda neišvengė ir nuopolių, tačiau jie, manau, labiausiai buvo susiję su žaidėjų traumomis. Todėl sprendimas tęsti darbą su Adomaičiu mums nebuvo sunkus“, – sako Linas Kleiza, „Ryto” sporto direktorius. 

Vilniaus „Ryto“ direktoriaus pareigose 43 metų Jarutis keičia klube septynerius metus dirbusį Julių Sarapiną. 

Rolandas Jarutis

Rolandas  Jarutis
Pozicija: PG
Amžius: 44
Ūgis: 183 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Mažeikiai, Lietuva

„Visų pirma noriu nuoširdžiai padėkoti Juliui už nuveiktus darbus. Nesuklysiu teigdamas, kad jis buvo komandoje sunkiausiu metu ir daug prisidėjo prie to, kad klubas ne tik išliktų, bet ir stiprėtų. Žinau, kad „Rytas“ yra giliai Juliaus širdyje, o jo nuveikti darbai paklojo tvirtus organizacijos ateities pamatus. Neatmetu, kad klubo ir Juliaus keliai dar susieis“, – teigia Darius Gudelis, Vilniaus „Ryto“ dalininkas. 

Jarutis grįžta į „Rytą” po beveik penkiolikos metų pertraukos: 2000 m. su komanda jis tapo Lietuvos krepšinio lygos čempionu, o 2005 m. – ULEB taurės laimėtoju.

„Rolandas puikiai išmano krepšinio virtuvę, yra iš arti matęs ją kaip žaidėjas, treneris ir vadybininkas. Esu tikras, kad jo žinių bei energijos dėka „Rytas“ taps gerokai stipresne organizacija. Be to, mums labai svarbi ir Rolando patirtis dirbant su vaikais ir jaunimu, nes jau šį rudenį kartu su Vilniaus miesto savivaldybe planuojame dar labiau stiprinti Vilniaus krepšinio piramidę“, – aiškina Gudelis. 

Praėjusiame sezone Jarutis buvo trenerio asistentu Fudziano „Sturgeons“ klube Kinijoje. Prieš tai jis vadovavo Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijai, buvo Europos taurėje ir Vieningoje lygoje žaidusio Mariupolio „Azovmaš” klubo viceprezidentu ir vadovu.



Komentarai:

NBA7
Man Žalgrybis tai žalių snarglių komanda fui kaka...normali komanda tikrai nebutu pratesusi sutartį su Milaknium bybnosiu.

Tuo tarpu Vilniaus Rytas tikra Dream Team komanda, manau su metais Rytas vis progresuos ir aplenks Žalgrybi ilgam.
2019-06-07
-14
Atsakyti
NBA7
Vilniaus Rytui reiktu pasidomėti lietuvių kilmės krepsininku Ignu Brazdeikiu.
2019-06-07
-6
Atsakyti
Neutralus
žalgiriniai minusu pridėjo už tiesa, ir nei vieno adekvataus atsako :DD Žalgiriuko fanai džiaugiasi laimėda prieš 4-5 perlo žaidėjus, be dj seeley ir be kapitono Kramerio :DD Su antru centru 21 metu :DD su girdžiuno trauma bei Bendžiaus lyga (opa) Taip nugalėjot sutinku, sutriuškinti buvo vilniečiai, bet kam toliau šūda pilti?😂
2019-06-07
-15
Atsakyti
Varnenas
As jau geriau matyciau komanda be situ fuksiniu titulu, bet bent jau kovojancia, su charakteriu, kad tureciau vilties laukiant kito sezono. O jie uzristom akim kontraktus pratesineja. Ka Gudelis vis dar cia veikia? Okay, ne mano komanda, tegul ir toliau skesta sita ismata. Jei rytfaniams nerupi ju komandos gerbuvis ir jie nieko nedaro, kodel is vis kazkam turetu rupeti..? Nebedaug liko, kita sezona Adomaitis visiskai damus sita leisgyvi suni. Dar iki Kaledu.
2019-06-07
-9
Atsakyti
Vardas
Komanda pasmerkta vel. Po Pasaulio cempionato Adomaitis bus nemegstamiausias zmogus. Jarutis savo ruostu yra Kazlausko siknos buciuotojas. Kur zadat nueit :)
2019-06-07
+8
Atsakyti
Saunus sprendimas!
Tokiu vyru ir reikia klube! 10 balu!
2019-06-07
+5
Atsakyti
Jo
Iki dugno.
2019-06-07
+9
Atsakyti
Anonimas
saunuoliai,neriam gylyn
2019-06-07
+3
Atsakyti
Neutralus
Prisirenka čia tu dalbajobu kavensku kaip visada paatumti :DDD Patys nesupranta kad kuo stipresnis Rytas tuo stipresnis žalgiris tampa ir visas lkl. Daugiausiai jie čia šneka apie fuxus, tai paėmus Raptors nebutu ikrites Kawai metimas nebutu gal net išeja i konf finala, o dbr apskritai 2:1 ima golden state, bet ne gal nesiskaito nes fuxas ikirto metimas ant lanko pasimušinėjas gal 4 kartus:DDD Duok žalgiriui reala išvykoj pirmose turuose o ne paskutiniam tai pažetume kas ka imtu žalgiriukas ar realas😂 Tie patys pagrindiai konkurentai žalgirio top 8 gaudinejo nuo visokiu darrusafaku, tai čia ne sekme?:DDD Rytas sako per plauka ir fuxa pateko top8, butu ten fuxas, tai monaco butu viska irodes paskutiniam ture su rytu, bet ne gavo -20, tai kur čia fuxas? Kad imete match pointa laisvas, kas buna kiekviena diena kasio varzybose?:DDD
2019-06-07
-15
Atsakyti
dabar jau
kasiui vilniaus amen su jaruciu
2019-06-07
+10
Atsakyti
Varge
Paliko tam, kad kita sezona turėtų atpirkimo ožį.
2019-06-07
+2
Atsakyti
Nu
svarbiausia koks bus biudzetas,nebus pinigu nebus geros komandos o jeigu jus manot,kad treneris svarbiausia tai paskirkit Jasikeviciu ar Obradoviciu Nevezio treneriu ir iskelkit tiksla laimet LKL
2019-06-07
-1
Atsakyti
Super
Kleiza patenkintas rezultatais :) :) :) :) sezono apibendrinimas: per fuksa iskovota kmt taure (jokios minties ir nuoplnu nei treneriui nei kazkamnkitam tiesiog viena karta pakrito fuksaibir istempe varzybas), tas pats su ulebu - viska isgebejo fuksinis metimas belgrdae - zaidimas visa sezona apgailetinas buvo taureje ka parode ir beveik nebuvimas ziurivu, prasciausias lkl sezono pasirodymas apskritai !!! Jau nekalbant apie tai kad atsiranda intriga ar ovz ketfirtfinalyje bus iveiktas juventusas ar ne - vel leme vos vienos vrazybos - jau nekalbu apie finala kur vel didziausias pralaimejimas per visa lkl istorija - ir visa tai leidzia kleizai sakyti kad patenkintas sezonu :):)!!! Nerealu ir toliau neisiu i arena ziureti situ klounu komandos kol sedes su adomu ir nevykeliu atabu savo
2019-06-07
+13
Atsakyti
Parodijos agonija pratesiama, super naujienos.
2019-06-07
+8
Atsakyti
Lol
Reikėjo Rytui Makskvyti bandyt pasiimt, bet dabar galės knistis toliau.
2019-06-07
-16
Atsakyti
Jarutis, va cia rimtai jau.. bet kad paliko sita treneriu, tai komedija ;D nors sitos komandos egzistencija yra komedija :D
2019-06-07
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 29

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.