Įvertinimai žalgiriečiams: Brazdeikio karjeros mačas ir atsakomybių vengiantis Polonara

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2023-02-02 01:52

Ignas Brazdeikis buvo įvertintas aukščiausiu balu komandoje, devynetu. Tuo metu Laurynui Biručiui skirtas vienetas.

Kauno „Žalgiris“ kovojo iki pabaigos, bet to neužteko pergalei prieš Eurolygos čempionus. Kazio Maksvyčio kariauna Stambule 70:80 pralaimėjo vietos „Anadolu Efes“.

Problemų puolime turėjusį „Žalgirį“ tempė Ignas Brazdeikis. Karjeros rungtynes sužaidęs lietuvis surinko 25 taškus, 3 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 23 naudingumo balus.

Žalgiriečiams nepavyko sustabdyti Willo Clyburno. Puolėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Fotogalerija

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių pasirodymą Turkijoje.

Šį straipsnį pristato restoranai Momo Grill.
Momo Grill. Unikalus kiekviename mieste, bet vienodas dėmesiu svečiui ir kokybe maistui.
Klaipėdoje – namai, Kaune – prisiminimai, Vilniuje – galimybės.
Momogrill.lt


Ignas Brazdeikis – 9 balai
30 min., 25 tšk. (6/10 dvit., 4/5 trit., 1/2 baud.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 1 kld., 23 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Po pralaimėjimo dešimtukais nesimėtysiu, bet Brazdeikis savo kokybe Stambule išsiskyrė ir sužaidė geriausią karjeros mačą Eurolygoje. Kai Ignas pataiko metimus, gyvenimas iškart pasidaro gražesnis ir varžovams yra sunku kažką padaryti prieš jį gynyboje. Iggy įmetė ir sunkių metimų NBA stiliumi bei traukė sunkų žalgiriečių puolimą. Mačo pabaigoje Brazdeikis buvo provokuojamas nusimesti kamuolį ir nepriėmė geriausių sprendimų, bet apskritai tokios rungtynės turėtų būti didelis postūmis lietuvio pasitikėjimui Europos krepšinyje.


Edgaras Ulanovas – 8 balai
33 min., 15 tšk. (6/10 dvit., 3/3 baud.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 2 per. kam., 1 kld., 20 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Ulanovas vėl kelis metimus pataikė iš kosmoso, kurie būtent palaikė „Žalgirį“ kovoje trečiajame kėlinyje. Kapitonas gerai išnaudojo savo pranašumą nugara į krepšį, skaitė situacijas įkirsdamas į baudos aikštelę ir darė viską, kad kauniečiai Stambule įvykdytų apiplėšimą. 33 minutės – gąsdinantis žaidimo laikas ir reikia tikėtis, kad Edgaras sugebės greitai atsigauti ir penktadienį matysime geriausią jo versiją.


Kevarriusas Hayesas – 6 balai
19 min., 6 tšk. (3/7 dvit.), 6 atk. kam., 2 per. kam., 2 kld., 2 blk., 4 praž., 6 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Po Brazdeikio ir Ulanovo labai sunku kažką išskirti, bet Hayesas buvo arčiausiai optimalaus pasirodymo. Pradžioje jam sunkiai sekėsi stabdyti Bryantą Dunstoną, bet pats puolime turėjo atsakymų ir per kelias minutes sukūrė net 4 antruosius šansus. Kevarriusą stabdė greitai besirenkamos pražangos, o labai nesėkmingai jam susiklostė mačo pabaiga. Neapsiginta prieš Shane'ą Larkiną ir kertinė klaida bei po jos – Clyburno dėjimas.


Achille Polonara – 5 balai
11 min., 2 tšk. (0/1 trit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 6 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Iš sprendimų aikštėje matosi, kad italas yra aukštos klasės žaidėjas, bet jau norisi ir rezultato statistikos grafose. Polonara žaidė trumpas atkarpas ir nesiėmė iniciatyvos ant savęs. Artimiausiu metu turėtų didėti Achille žaidimo laikas ir jis privalo prisiimti daugiau atsakomybių puolime.


Tomas Dimša – 5 balai
21 min., 7 tšk. (2/4 dvit., 1/4 trit., 0/1 baud.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 3 kld., 4 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Sykį Dimšai nepavyko įžaisti kamuolio ir persivaryti jo į kitą aikštės pusę, o kūrybos taip pat labai trūko. Visgi jis net ir po nesėkmingų epizodų nevengė imtis iniciatyvos, o tritaškis trečiojo kėlinio pabaigoje bei netrukus pataikytas dvitaškis su pražanga atgaivino „Žalgirio“ viltis. Kad ir kaip tai neįprastai skambėtų, Dimša šiuo metu yra stabiliausias atakų organizatorius komandoje.


Lukas Lekavičius – 4,5 balo
21 min., 8 tšk. (1/1 dvit., 2/3 trit.), 2 atk. kam., 1 rez. perd., 3 kld., 6 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Lukas abu tritaškius pataikė komandai svarbiais momentais, bet žaidimo sustatymas nesiklijavo ir tai atsispindėjo „Žalgirio“ bendrame vaizde. Sukontroliuoti Larkiną „Žalgirio“ mažyliui taip pat sunkiai sekėsi ir kol kas Lekavičius į aukštesnį lygį savo žaidimo nepakelia. Jis išlieka vienu didžiausių kauniečių rezervų sezone.


Arnas Butkevičius – 4 balai
23 min., 2 tšk. (0/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 2 per. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. zalgiris.lt

Iš Vasilije Micičiaus perimtas kamuolys buvo aukščiausia klasė, bet atkarpos gynyboje prie Clyburno nebuvo pavykusios. Puolime Butkevičius nebuvo pastebimas iki pat mačo pabaigos, kai svarbiu metu sugriebė kamuolį, išprovokavo pražangą ir sumetė baudas. Visgi Arnas komandoje turėjo ryškiai prasčiausią +/- rodiklį – minus 18.


Rolands Šmits – 3 balai
24 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/5 trit.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 5 praž., 1 naud. balas.

Nuotr. zalgiris.lt

Sakykime, kad latvis visas rungtynes praėjo pro šoną. Klaida lygioje vietoje, bejėgiškumas gynyboje prieš Ante Žižičių bei Clyburną ir dėl pražangų anksčiau laiko užbaigtas mačas. Taip atrodė Šmito susitikimas. Šalia viso to Rolands didžiąją dalį tritaškių išmetė iš gerų padėčių, bet įkrito tik 1 iš 5.


Laurynas Birutis – 1 balas
11 min., 0 tšk. (0/5 dvit., 0/2 baud.), 4 atk. kam., -4 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Tamsus Biručio vakaras Stambule. Jo žaidimas nugara į krepšį prieš Dunstoną kartais atrodydavo komiškai, o kai pavyko nusistumti Tiborą Pleissą, buvo pramesta iš po krepšio. Neįkrito ir abi baudos. Gynyboje Laurynas nespėjo su stepoutais ir, sakyčiau, buvo perlaikytas aikštėje. Varžovas tikrai jam nebuvo tinkamas, o ir pats lietuvis po kelių nesėkmingų epizodų psichologiškai nesijautė gerai.



Komentarai:

birutis, zmogus orkestras :)))
2023-02-02
+4
Atsakyti
Kažkaip tikėjausi, kad Polonara bus piktas ir parodys buvusiai komandai, bet nope.... Liūdniausias teisingas Lekšo faktas yra"Dimša šiuo metu yra stabiliausias atakų organizatorius komandoje". Lukui neaišku kodėl, bet atrodo trūksta fizinio pasiruošimo, nei gynyboje spėja ir puolime daug lėtesnis atrodo, kokios to priežastys? Jaučiu tik jis pats žino, netikiu, kad sunkaus praėjusio sezono taip forma sunku atgauti. Atrodo ir laiko jau tiek turėjo įsivažiuoti, nu bet šiemet niekaip.
2023-02-02
+27
Atsakyti
Birutis 'perlaikytas', nes Hayes prisirinkęs pražangų? Gal siūlot Hayes nesaugot??
2023-02-02
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.