Kas nulemia „NBA 2K“ reitingus ir kodėl jie taip rūpi krepšininkams?

2017-08-21 11:30
Nuotr.: Twitter
Nuotr. Twitter

Kompiuterinių žaidimų kompanijos „2K Sports“ skaitmeninio marketingo direktorius Ronnie Singhas pastaraisiais metais tapo ryškia krepšinio pasaulio žvaigžde. Beveik milijoną sekėjų „Twitter“ tinkle turintis vyras yra daugelio NBA žaidėjų draugas, o dėl šios priežasties liepos pabaigoje jis dalyvavo ir Harrisono Barneso vestuvėse.

Tiesa, Dalaso „Mavericks“ puolėjo šventėje Singhas buvo pastatytas į nemalonią padėtį. Vestuvėse dalyvavęs Barneso bendraklubis Wesley Matthewsas vakarėlio metu išsiaiškino, kad jo reitingas naujajame „NBA 2K18“ žaidime yra 83 bei visą vakarą apie tai diskutavo su „Mavericks“ strategu Ricku Carlisle‘u, kuris Singhą privertė pasiaiškinti.

„Vestuvėse dalyvavo daug žmonių, iš kurių apie 40 buvo NBA krepšininkai. Staiga Carlisle‘as paėmė mikrofoną ir pakvietė mane ant scenos pasiaiškinti dėl Matthewso reitingo. Taigi, vestuvių vakarėlio įkarštyje turėjau pasakoti visiems, kas nulemia „NBA 2K“ reitingus. Barneso žmona tuo metu ko gero norėjo mane užmušti“, – pasakojo Singhas.

Dabartiniams krepšininkams „NBA 2K“ reitingas reiškia daug, nes tai tapo statuso simboliu. Jei anksčiau atletai konkuruodavo pagal tai, kuris įsigyja daugiau prabangių automobilių, drabužių ar juvelyrikos, dabar jiems gerokai įdomiau lyginti savo reitingus populiariausiame krepšinio kompiuteriniame žaidime, kuris yra kuriamas nuo 1999 metų.

Praėjusiais metais „2K Sports“ pateikė naujovę ir leido kiekvienam NBA krepšininkui savo reitingą sužinoti dar prieš žaidimą išleidžiant. Vienintelė sąlygą – krepšininkai to turi paprašyti socialinio tinklalapio „Twitter“ paskyroje. Pernai „2K Sports“ sulaukė prašymų iš daugiau nei 200 krepšininkų.

Šiemet tokią galimybę vėl suteikę „2K Sports“ atstovai jau yra sulaukę 168 prašymų, o vienas iš jų – Domanto Sabonio. Populiariai pagundai neatsispyręs Indianos „Pacers“ naujokas prieš kurį laiką paprašė Singho parodyti meilės Lietuvai ir atskleisti jo, Mindaugo Kuzminsko ir Jono Valančiūno reitingus.

Tiesa, sužinojus savo reitingą, krepšininkams dažniausiai tenka nusivilti. Atletai beveik visada teigia esantys verti aukštesnio reitingo. Sabonio bendraklubis Mylesas Turneris atskleidė, jog dėl savo „NBA 2K“ reitingo rimtai pergyvena nemažai jo pažįstamų žaidėjų.

 „Manau, jog reitingai kiekvienam visada yra per žemi. Tai vyrukus nuvilia. Suprantu tai, nes mano „NBA 2K“ reitingą apkalba ir išjuokia bičiuliai namuose. Vis dėlto žinau, kad reitingas priklauso nuo mano žaidimo, todėl tai mane motyvuoja. Be to, žinau, jog kiekvienais metais mano reitingas auga“, – sakė Turneris.

Bene geriausias krepšininko nepasitenkinimo reitingu pavyzdys šiemet yra Johnas Wallas. Vašingtono „Wizards“ žvaigždės reitingas siekia 90, o tai sužinojęs įžaidėjas Singą pavadino juokdariu. Negana to, savo palaikomos ekipos lyderį ginti stojo žinoma pornografinių filmų aktorė Mia Khalifa, asmeniškai pateikusi Singhui reikalavimą Wallo reitingą padidinti.

Anot Singho, savo reitingas yra nusivylę net ir artimi „2K Sports“ partneriai Paulas George‘as bei Kyrie Irvingas. George‘o atvaizdas papuošė „NBA 2K17“ viršelį, o Irvingą bus galima išvysti ant būsimo „NBA 2K18“ žaidimo viršelio.

„Ko gero labiausiai suerziname savo viršelio atletus. Irvingas buvo labai nepatenkintas, kai sužinojo, jog būdamas ant viršelio jis turės 90 reitingą. Pernai George‘o reitingas siekė 89, jis taip pat negalėjo to suprasti. Abu šie vyrukai klausė manęs, kodėl viršelis nepadeda jiems gauti didesnio reitingo. Tiesa, šis laikinas pyktis neatėmė iš jų meilės žaidimui bei noro bendradarbiauti“, – sakė Singhas.

Nors krepšininkai nepripažįsta to viešai, neabejojama, jog daugelis itin supyksta pamatę aukštesnį komandos draugo įvertinimą. Krepšininkai nuolat konkuruoja, todėl jiems itin skaudu negauti aukštesnio reitingo už bendraklubius, kuriuos jis laiko prastesniais už save.

Praeityje bene daugiausiai dėl savo reitingo skundėsi Jutos „Jazz“ vidurio puolėjas Rudy Gobertas. Karjeros pradžioje jo reitingas žaidime siekė tik 52, o naujajame „2K18“ jis įvertintas jau net 88. Prancūzas vėl teigė esąs vertas didesnio įvertinimo, tačiau pasidžiaugė savo progresu per ketverius metus.

Krepšininkai dažnai nusivilia ne tik individualiais, bet ir komandos reitingais. Singhas atskleidė, kad Barneso vestuvėse „Mavericks“ nariai nuolat priekaištavo dėl žemo šios ekipos reitingo. Skundus dėl Minesotos „Timberwolves“ ir Detroito „Pistons“ reitingų nuolat pateikia Karlas-Anthony Townsas ir Andre Drummondas. Tuo metu Klay Thompsonas prieš dvejus metus pasipiktino išvydęs, jog San Antonijaus „Spurs“ ekipa yra vertinama geriau nei „Golden State Warriors“.

Anot Singho, kai kurie krepšininkai dėl savo reitingo netgi gerokai persistengia. Mainais už aukštesnį reitingą jie siūlo įvairias paslaugas, pavyzdžiui, žaidimą pareklamuoti. Kiti grasina boikotuoti ir su žaidimo kūrėjais nebendradarbiauti, tai reikštų atsisakyti veido skenavimo, kuris leidžia žaidime sukurti itin realistiškus krepšininkų kompiuterinius modelius.

„Vyresni krepšininkai nėra ypatingai suinteresuoti kompiuteriniais žaidimais, tačiau jaunesnioji NBA karta užaugo žaisdama kompiuterinius žaidimus, todėl „2K“ reitingas jiems yra šventas dalykas. Reitingai krepšininkams su laiku tampa vis labiau svarbūs“, – sakė „NBA 2K“ bendruomenės direktorius Chrisas Manningas.

Žmogus, turintis daugiausiai įtakos kuriant krepšininkų reitingus, yra Michaelas Staufferis. Šis reitingų ekspertas vadovaujasi ypatingomis formulėmis, kurios kiekvieno atleto sugebėjimus leidžia atvaizduoti kuo realistiškiau. Šios formulės yra nuolat atnaujinamos įtraukiant daugiau duomenų, todėl reitingų autentiškumas kiekvienais metais tobulėja.

„Yra apie 50 individualių požymių, kurie apima krepšininko reitingą. Kiekvienam žaidėjui reikia suteikti reitingus kiekviename iš šių požymių. Šie reitingai skiriami labai kruopščiai atsižvelgiant į tikrovę. Kiekvieną naktį žiūrime rungtynes ir įvairius klipus. Mes užsiimame išties gilia krepšininkų analize“, – pasakojo Staufferis.

Sezono metu krepšininkų reitingai nuolat yra atnaujinami priklausomai nuo jų pasirodymų. Pakeitimai daromi tokiu atveju, jei krepšininko žaidimas pakito, o tai pastebima ne viename, bet keliuose mačuose dviejų savaičių laikotarpyje.

Naujajame „NBA 2K18“ žaidime aukščiausius reitingus turės LeBronas Jamesas (97), Kevinas Durantas (96), Kawhi Leonardas (95) bei Stephenas Curry (94).

„NBA 2K“ kompiuterinis žaidimas nuėjo ilgą kelią, todėl reitingai neatsitiktinai tapo tokiais reikšmingais į juos jautriai reaguojantiems krepšininkams. Didelė dalis NBA sportininkų užaugo su „NBA 2K“ žaidimu, todėl pamatyti jame save yra jų svajonė. Panašu, jog tai tampa tokio paties lygio svajone, kaip ir išgirsti savo pavardę NBA naujokų biržoje.



Komentarai:

Siaip ydomu kodel Curry daugiau tures reitingo nei Antakis. Kuris geresnis zaidejas klausimu nekyla, bet kaskodel daug demesio skiria rezultatam komandos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-22
-9
Atsakyti
Zzz
Dauguma tu krepsininku amzinai ir lieka istrige paauglysteje, kaip kompiuterinio zaidimo reitingai svarbesni uz pajamu planavima
2017-08-21
+1
Atsakyti
bibis
JV 97 sabonis 99 kuzia 98

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-21
-6
Atsakyti
Lukas
Jv bus 81, kuzia 77, sabas 74

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-21
-4
Atsakyti
Kaskoks
Jv bus gal 83 Sabonis 73 Kuzminskas 74

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-21
+3
Atsakyti
nieko nedarydamas naudingo komandai gynyboj andre 85 overall
2017-08-21
+7
Atsakyti
drummond skundzias, del per zemo reitingo, jei as per visas 82 rungtynes arba nelosciau arba paprasciausiai stoveciau prie vieno tasko ir nejudet per visas 24 varzovui skirtas atako sekundes, ir netrukdyt varzovam verztis bei isleist metimo, man butu tas pats, kas laimet 5 kartus is eiles teleloto aukso puoda. zmogus turi duomenis, bet tinginys tai totalus jis. net 40% is baudu nepataiko
2017-08-21
Atsakyti
eik kurva, Andre nei 65 rating nera vertas :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
2017-08-21
+4
Atsakyti
Cha
JV 76, kuzia 64, sabonis 63

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-21
Atsakyti
:D
Gobert 88 :D Jasna .......... :D :D
2017-08-21
-4
Atsakyti
PROFAS EXPERTAS GENIJUS
Jv 81 kuzminzko 73 sabonio 70
2017-08-21
+7
Atsakyti
Anonimas
JV 77, kuze 68, Sabas 66 kažkas tokio bus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-21
+2
Atsakyti
Mh
Goberto daugiau nei porzingio??? Ir dar francas nepatenkintas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-21
-1
Atsakyti
To anonimas
Ti tikras durnelis :-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-21
-11
Atsakyti
lololo straipsnis is oro
Krepsininkai lygiai tokie pat zmones, kaip ir mes paprastieji. Lygiai taip pat jie uzaugo zaisdami nba live, nba2k ir lygiai taip pat ligi siol jiems yra islikes noras laisvu laiku su chebryte pakapoti 2k. Nematau nieko blogo tame ir nematau nieko blogo, kad skundziasi reitingu. Gal mato, kad toks ir anoks turi vos ne tiek pat kiek jis, o tas anoks, koks scrubas ant pakeitimo. Siais metais nba live 18 des i pavesi 2k, o ir zaideja savo susikurti gali su daug maz identisku tavajam portretui :)
2017-08-21
+3
Atsakyti
Anonimas
JV turetu but apie 87, Kuzminsko apie 85, Sabonio 79
2017-08-21
-4
Atsakyti
Kazkoks visuotinis degradavimas rimtai... Teko matai vestuvese pasiaiskint, kodel reitingas toks mazas... o dar kaikurie pareiskia, kad treniruosis ne tam, kad kazka laimet, o tam, kad stats'us zaidime pasikelt. Tai pagalvoji ar ne dal****ai?
2017-08-21
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.