„Lietuvos ryto“ puolimo banga nušlavė „Dzūkiją“ (komentarai, statistika)

Martynas Bendikas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2015-03-28 16:00
Nuotr.:

Antanas Kavaliauskas pelnė 8 taškus
Antanas Kavaliauskas pelnė 8 taškus
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas
Visas rungtynes pirmavę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo dvyliktąją pergalę iš eilės. Marcelo Nicola auklėtiniai namuose 118:76 (31:16, 25:15, 37:18, 25:27) sutriuškino Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

Lygiai komandos žaidė tik pirmas septynias rungtynių minutes, tačiau tada vilniečiai surengė kelis spurtus ir dar iki pirmojo ketvirčio pabaigos įgijo apčiuopiamą pranašumą – 31:16. Iki didžiosios pertraukos skirtumas išaugo net iki 25 taškų – 56:31.

Po didžiosios pertraukos situacija nesikeitė ir „Lietuvos ryto“ pranašumas toliau augo. Net 37 taškus per trečiąjį kėlinį sumetę šeimininkai galingo puolimo banga skandino varžovus, kurie akivaizdžiai pavargo ir nebebuvo pajėgus priešintis.

Sostinės ekipai pritrūko taško iki rezultatyvumo LKL pirmenybėse rekordo, kuris buvo pasiektas vos prieš 10 dienų, 119:76 sutriuškinus Kėdainių „Nevėžį“. 

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Padarėme gerą darbą, nes susikoncentravome ir gerai pradėjome rungtynes. Nors pradžioje leidome jiems pažaisti savo žaidimą, vėliau perėmėm inciatyvą ir dominavome. Prieš kiekvienas rungtynes sakau žaidėjams, kad nesvarbu prieš ką žaidžiame, mes turime padaryti savo darbą ir įdėti maksimalų kiekį pastangų.

Kodėl pykau ant Traviso Leslie? Jis nebuvo susikoncentravęs. Jis kelis kartus negrįžo į gynybą ir kelis kartus leido laisvam mesti Artūrui Jomantui. Be to, jis nepriėmė protingų sprendimų puolime.

Kelias pastarasias rungtynes žaidėme namuose ir visus kartus laimėjome, tai rodo, kad tobulėjame. Dabar turėsime nemažai išvykų, todėl turime būti tam pasiruošę. Toks mūsų darbas.

Rytojaus „Visų žvaigdžių“ rungtynės šiandienos mačui nepadarė jokios įtakos. Mums atlyginimus moka „Lietuvos rytas“, todėl taupyti žaidėjų dėl šventinių renginių negalime. Nesijaudinkite, rytoj žaidėjai nebus pavargę ir galės linksmintis. Pasilinksminsiu ir aš. Rytoj bus diena, kai pasilinksminti galės visi – krepšininkai, treneriai ir ypač gerbėjai.“

Andrėjus Urlepas („Dzūkijos“ vyr. treneris): Sveikinu „Lietuvos rytą“. Jie tiesiog mus nužudė. Negaliu rasti tam apibūdinti kito žodžio. Neatsimenu, kad kuri nors mano vadovaujama komanda būtų praleidusi tiek taškų. Gerai pradėjome, tačiau vėliau pasimetėm ir pridarėme klaidų. Klysti taip dažnai prieš tokią komandą kaip „Lietuvos rytas“ negalima.Tai, kiek praleidome taškų, yra nepriimtina. Atrodė, kad negalime bėgti, atrodėme lėti. Negaliu paaiškinti dėl ko.

Per pertrauką pasakiau, kad rungtynes reikia pradėti iš naujo ir negalvoti apie tai, kas vyko prieš tai. Deja, po pertraukos situacija tapo dar blogesne.

Nebekovojame dėl ketvirtosios vietos. Galbūt kaip nors galime pasiekti penktąją, bet jei žaisim taip, tuomet nematysime ir penktosios vietos. Turime kažką keisti, nes tai buvo tiesiog tragedija. Žaidėjus tikrai kažkaip nubausiu.“

„Lietuvos rytas“: Gediminas Orelikas 18, Kšištofas Lavrinovičius 17, Martynas Gecevičius 14, Billy Baronas 13, Žygimantas Janavičius 12, Mindaugas Lukauskis 11, Mike‘as Moseris 10.

„Dzūkija“: Artūras Jomanas 16, Ryanas Nicholasas 14, Martynas Paliūkėnas 9, Ismetas Sejfičius (6 atk. kam.) ir Paulius Dambrauskas po 7.



Komentarai:

Nors as uz LR, bet pritariu cia kazkam kas Jasaiti sraige pavadino. Nepabega, zaidzia kaip medis. Per jo nesamones ir Karsiyaka Vilniuj spurta surenge. Lukauskis vyresnis, bet geriau varo.
2015-03-29
-5
Atsakyti
AndrasTai kiek tas Simas įmetė? Nerandu: „Lietuvos rytas“: Gediminas Orelikas 18, Kšištofas Lavrinovičius 17, Martynas Gecevičius 14, Billy Baronas 13, Žygimantas Janavičius 12, Mindaugas Lukauskis 11, Mike‘as Moseris 10.visi tik burzgia, bet net 10 taškų nesukrapštė.


per 16min 2 taskeliai ;DD
2015-03-29
-3
Atsakyti
Tai kiek tas Simas įmetė? Nerandu: „Lietuvos rytas“: Gediminas Orelikas 18, Kšištofas Lavrinovičius 17, Martynas Gecevičius 14, Billy Baronas 13, Žygimantas Janavičius 12, Mindaugas Lukauskis 11, Mike‘as Moseris 10.

visi tik burzgia, bet net 10 taškų nesukrapštė.
2015-03-29
-2
Atsakyti
aintrachtantirytasBRAMUTOantirytasjei net jasaitis imeta, tai tikrai ispudingas macas rytui buvo :)tu gal durnas? toks zaidejas kaip jasaitis pataiko ir tu sakai kad cia neitiketina? tu esi ligonis vaikelitavo jasaitis letas kaip sraige ir atrodo kad palakstes pora minuciu kris be samones..gink kiek nori, man nesvarbu :DPAZSIZIUREK GERIAU I SONGAILA, nelojes cia apie ryto zaidejus


ir ka - 100 kart geriau losia negu sraige jasaitis.. norejai kazka irodyt, bet kritai veidu i s**da :D eik toliau garbink savo komandeles tobula "ginyba" :DD
2015-03-29
+4
Atsakyti
aintrachtBasekolofisasGeriausia Lietuvos komanda siuo metu :)sutinku, naujas treneris pagerino gynyba, o puolimas nei kiek nesuprastejo


neveltui zaliu fanai ir juokiasi is rytfaniu.Kokia ryto gynyba kur jus ja matot? ar jus isvis proto guzais lkl kovas stebit? apie europos turnyrus tyliu ten kaip niekino jus taip niekina.Dzukija tasku meta mazai tad cia ne gynyba esme o dzuku puolimas ,lygiai tas apt kitose lkl komandose kur metikai su tais rytas vos kapstosi,gynyba matai jiem pagerejo .metas gal rpadet stebet varzybas o ne skaiciukus sekt .
2015-03-29
-2
Atsakyti
BasekolofisasGeriausia Lietuvos komanda siuo metu :)


sutinku, naujas treneris pagerino gynyba, o puolimas nei kiek nesuprastejo
2015-03-29
+2
Atsakyti
antirytasBRAMUTOantirytasjei net jasaitis imeta, tai tikrai ispudingas macas rytui buvo :)tu gal durnas? toks zaidejas kaip jasaitis pataiko ir tu sakai kad cia neitiketina? tu esi ligonis vaikelitavo jasaitis letas kaip sraige ir atrodo kad palakstes pora minuciu kris be samones..gink kiek nori, man nesvarbu :D


PAZSIZIUREK GERIAU I SONGAILA, nelojes cia apie ryto zaidejus
2015-03-29
+2
Atsakyti
Kalbajobassuvalge


Kaip su volu sulygino :D
2015-03-29
+7
Atsakyti
Beleiilenkai lenkus nuslave


geriau patyletum provincine atmata, protingesnis atrodysi :DDD
2015-03-29
-2
Atsakyti
lenkai lenkus nuslave
2015-03-28
+10
Atsakyti
suvalge
2015-03-28
-7
Atsakyti
BRAMUTOantirytasjei net jasaitis imeta, tai tikrai ispudingas macas rytui buvo :)tu gal durnas? toks zaidejas kaip jasaitis pataiko ir tu sakai kad cia neitiketina? tu esi ligonis vaikeli


tavo jasaitis letas kaip sraige ir atrodo kad palakstes pora minuciu kris be samones..gink kiek nori, man nesvarbu :D
2015-03-28
-1
Atsakyti
BRAMUTOantirytasjei net jasaitis imeta, tai tikrai ispudingas macas rytui buvo :)tu gal durnas? toks zaidejas kaip jasaitis pataiko ir tu sakai kad cia neitiketina? tu esi ligonis vaikeli


tavo tas jasaitis LKL tritaskius meta 22% taiklumu
2015-03-28
-2
Atsakyti
BRAMUTOantirytasjei net jasaitis imeta, tai tikrai ispudingas macas rytui buvo :)tu gal durnas? toks zaidejas kaip jasaitis pataiko ir tu sakai kad cia neitiketina? tu esi ligonis vaikeli


Koks dar žaidėjas kaip Jasaitis ? Visus metus tragiškoj formoj ir išeina tik kai jau laimi 20+ taškų.
2015-03-28
+3
Atsakyti
antirytasjei net jasaitis imeta, tai tikrai ispudingas macas rytui buvo :)


tu gal durnas? toks zaidejas kaip jasaitis pataiko ir tu sakai kad cia neitiketina? tu esi ligonis vaikeli
2015-03-28
+5
Atsakyti
Geriausia Lietuvos komanda siuo metu :)
2015-03-28
-4
Atsakyti
jei net jasaitis imeta, tai tikrai ispudingas macas rytui buvo :)
2015-03-28
Atsakyti
Oho, Moserio ir Barono epizodas turbūt bus pirmoj vietoj LKL savaitės top10
2015-03-28
+5
Atsakyti
pagoAnt tiek acilupus ryto valdzia kad draudzia transliuoti rungtynes internetu ir per juos negaliu paziureti savo mylimos komandos............


kas cia per zodis "acilupus?
2015-03-28
+2
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.