Sustabdę Pangosą, „Žalgirio“ varžovai skina pergales

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-02-10 10:31
  • „Žalgirio“ gynėjai kartu pataikė vos 5 metimus iš 21 ir atliko tik 3 rezultatyvius perdavimus iš komandos 13
  • 13 perdavimų yra mažiausias rodiklis „Žalgiriui“ šį sezoną
  • Kevinas Pangosas tik septintą kartą nesurinko dviženklio naudingumo balų skaičiaus. Šešias tokias dvikovas „Žalgiris“ pralaimėjo

Maskvos srities „Chimki“ gynyba buvo bene vienintelė, kurios šį sezoną „Žalgiris“ taip ir nepramušė abejose rungtynėse. Tiek pirmajame mače Mityščiuose, tiek antrajame Kaune rusai visiškai iš žaidimo išjungė „Žalgirio“ žaidimo kūrėjus – gynėjus.

Jeigu pirmajame tarpusavio mače Kevinas Pangosas, Artūras Milaknis, Vasilije Micičius ir Paulius Valinskas kartu sudėjus surinko vos 6 taškus ir pataikė tik 2 metimus iš 21, tai antrasis mačas buvo ne ką geresnis, net jei skaičiai sako ką kita.

Pangosas pirmajame kėlinyje pelnė 12 taškų, bet per likusias rungtynes – vos 1. Milaknis pirmą kartą per 10 savaičių nepelnė nė taško, Micičius vienintelius taškus surinko pataikydamas 2 baudas, o Paulius Valinskas surinko 5 taškus.

Foto galerija

Kartu sudėjus, „Žalgirio“ gynėjai realizavo 5 metimus iš 21 ir atliko vos 3 iš komandos 13 rezultatyvių perdavimų. Pastarasis rodiklis – mažiausiai „Žalgiriui“ šį sezoną.

„Gynybą sukoncentravome ties Pangosu, – po dvikovos prisipažino „Chimki“ strategas Georgios Bartzokas. – Jis paprastai atlieka daug rezultatyvių perdavimų, o šį kartą jų turėjo tik 2.“ 

Iš ritmo išmuštas Pangosas ketvirtajame kėlinyje prametė du svarbius tritaškius, kurių vienas galėjo persverti, o kitas – išlyginti rezultatą. Tai – tokie metimai, kuriuos kanadietis realizavo visą sezoną, tačiau penktadienio vakarą jie tiesiog nekrito.

Įmetęs savo pirmą tritaškį, Pangosas po to prametė likusius 6.

„Keitėmės gynyboje, – paprašytas patikslinti, kaip gynėsi prieš Pangosą, sakė Bartzokas. – Žinojome, kad „Žalgiris“ turi gerą derinį, žaisti high-low su žmogumi baudos aikštelėje. Jankūnas tai labai gerai daro, jis tris kartus iš eilės pelnė taškus ir mus nubaudė. Žinojome, kad tai gali būti problema, bet nusprendėme geriau išimti iš žaidimo Pangoso kūrybą. Gynėmės prieš jį ir tai mums veikiausiai pavyko.“

Pangosas tik septintą kartą šį sezoną nesurinko dviženklio naudingumo balų skaičiaus (8). Šešios tokios dvikovos baigėsi pralaimėjimais.

Šarūnas Jasikevičius Pangoso išjungimą iš žaidimo taip pat pažymėjo, tačiau jis pasigedo kitų žaidėjų indėlio.

„Jie keitėsi ginamaisiais, matėme tai daugelyje situacijų. „Chimki“ tam turi tinkamą sudėtį – aukštus ir mobilius gynėjus. Jei varžovai keičiasi, tai kodėl pas mus tik 8 puolime atkovoti kamuoliai? Jei prieš mažesnį žaidėją išeini po krepšiu, turi dominuoti“, – aiškino Jasikevičius.

Kovą dėl kamuolių kauniečiai pralaimėjo 30-32, varžovams leisdami 13 kartų kartoti metimus. 

Pralaimėti kovą po lenta yra neįprasta, kadangi „Žalgiris“ yra viena labiausiai varžovų atkovojamus kamuolius apribojančių komandų Eurolygoje. Kauniečiai varžovams leidžia sugriebti vos po 31,6 kamuolio, o tai yra antras geriausias rezultatas lygoje. 

„Žalgiris“ ypatingai baudžia varžovus patys kartodami metimus – jie kartoja net trečdalį netaiklių savo metimų. Šį kartą „Žalgiris“ buvo arti savo vidurkio (puolime sugriebė 8 iš 27 galimų kamuolių), tačiau Šarui to buvo maža.

Maža turėjo būti ir Vasilije Micičiaus indėlio. Per 15 minučių jis prametė visus 4 metimus, atliko tik vieną rezultatyvų perdavimą, o jo klaida paskutinę mačo minutę palaidojo visas „Žalgirio“ viltis.

Neturėdamas Beno Udriho, kuris per apšilimą pajuto, kad negalės žaisti, Jasikevičius antroje mačo dalyje nebesiryžo į aikštę leisti neblogai iki ilgosios pertraukos atrodžiusio Valinsko, tai motyvuodamas noru turėti daugiau patirties.

Mačo baigtis galėjo būti ir kitokia, jeigu „Žalgiris“ būtų sumetęs bent dalį tų metimų, kurie buvo įprasti jiems. Priešpaskutinę mačo minutę, po minutės pertraukėlės, kauniečiai surezgė puikią kombinaciją, išvesdami į kairįjį kampą Pangosą, bet jo metimas skriejo pro šalį.

„Aišku, kad negalime sumesti visų metimų. Retai kada jie krenta visas rungtynes. Kartais atsitinka, kad tie metimai nesukrenta. Bet ne visada tai yra pagrindinė pralaimėjimo priežastis“, – sakė Pangosas.

„Chimki“ abu kartus sustabdė „Žalgirio“ gynėjus ir kol kas yra vienintelė komanda, įveikusi Jasikevičiaus kariauną du kartus.



Komentarai:

Bartzokas apžaidė Šarą,savo strategiją palikusį Žalgirį be tolimų metimų.o prie lentos ...nupūtė Žalgirį...vat tau-ir Bartzokaskuris geresnis ir užŠarą per dvejas tarpusavio rungtynes...
2018-02-10
+7
Atsakyti
To Valdas
Kalnietis pakeis ji :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-10
-4
Atsakyti
vilniusChimki yra stippri komand, surinkti labai stiprus zaidejai ir dedama daug vilciu.Pries kuri laika uz bloga zaidima chimki gen. direktorius dave visai komandai pizdiulei ir nupjove atlyginimus pusiau po praaimejimo talino klev vtb. Kaip tai atrode galite pasiziureti --> https://www.youtube.com/watch?time_conti...


https://www.youtube.com/watch?v=S1cXvviZ... tikslesnis
2018-02-10
Atsakyti
Chimki yra stippri komand, surinkti labai stiprus zaidejai ir dedama daug vilciu.Pries kuri laika uz bloga zaidima chimki gen. direktorius dave visai komandai pizdiulei ir nupjove atlyginimus pusiau po praaimejimo talino klev vtb. Kaip tai atrode galite pasiziureti --> https://www.youtube.com/watch?time_conti...
2018-02-10
+5
Atsakyti
idomus pastebejimas
Tai va kaip yra - tereikia uzdengti Pangosa ir zalia kurwa gali rurinti visi kas netingi :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-10
+5
Atsakyti
zaliakurwanews.lt
zalia kurva
2018-02-10
+1
Atsakyti
rr
Kevina pristabdė ne varžovai o šaras.
2018-02-10
-2
Atsakyti
pangos
Na sakos negali sumest visu metimu na gal kiek ir perskubejo pangos kaip komandos vedlys norejo tiesiog perlauzt runktynes neviena karta pataikes pabaigoi svarbiu metimu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-10
-1
Atsakyti
zalgiris
Udric kaip gerai matom gali pataikyt tritaskiu dar turetu isaut

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-10
+10
Atsakyti
Valdas
Udrih negalėjo dėl traumos žaisti ir aplamai neaišku ar prieš rytą,tiek Udrih ir Kavaliauskas galės žaisti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-10
+2
Atsakyti
heh
Udrich reikejo leisti, butu gal ineses kazkokiu sprendimu, bet vistiek perlaikomas Micic, kuris aplamai yra per kvailas priimti kazkokius sprendimus, kaip matem su Vytautu pas ji krepsinio IQ, kaip pas moksleivi nemaciusi PRO lygio..

Milui aplamai reikia daryti derinius, kuriuos lengvai uzdengia mobilios komandos, o Vasiliauskas labiau atakuojantis zaidejas.
2018-02-10
+4
Atsakyti
djgaffer
Ir taip aišku,kad Pangosas yra Žalgirio variklis.Apribok jo žaidimą ir pergalė beveik pasiekta.Todėl kažkiek net gaila,kad taip komanda priklausoma nuo vieno žaidėjo.Būna Micič iššauna,sezono pradžioj dar Valinskas sužaisdavo geriau,bet pastaruoju metu trūksta jų indėlio.Udrihas gal kažkiek pataisys situaciją,Micič taip pat dar nereikia nurašyti.Bet jau negalima taupytis,nes atėjo lemiamų kovų metas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-10
-4
Atsakyti
hm
Gerb. Miklovai, "Įmetęs savo pirmą tritaškį, Pangosas po to prametė likusius 6" Statistikos protokole Pangoso tritaškiai 5/2
2018-02-10
Atsakyti
Valdas
Kitam sezonui,reikės geresnio įzaidejo nei Micic

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-10
+5
Atsakyti
Georgy Cekovsky
Gerb. Miklovai, noriu tamsta pataisyti tavo pasisakymą apie Valinską. Jis nežaidė neblogai.Galbūt ne kritiškai blogai, nes bent pataikė du metimus. Jis žaidė blogai, kaip ir Mičė vakar, nes pg žaidžia gerai, kada jis kuria žaidimą kitiems.Tą ir tu puikiai supranti, ar ne?.Bet Valinskas aikštėje vakar tik greitai bėgiojo palei tritaškio liniją ir kai tik jį pabando paspaust jo gynėjas jis atsiranda ties klaidos riba dėl savo prasto kamuolio valdymo ir stengiasi juo atsikratyt nieko nesukūręs jau nekalbu apie užaštrinimą situacijos. Tai tikrai yra pras tas žaidimas kaip įžaidėjui. Pažiūrėk kaip Valinskas varo kamuolį.Tik dešinę ranka užtikrintai.Kai jį paspaudžia vos vienas žaidėjas, jis atkiša savo kairį petį ir bumbsi kamuolį viena dešine ranka. Pas jį nėra gero driblingo abiem rankomis žemoj stovėsenoje. Pavariau ant jo, bet deja, tokia realybė.
2018-02-10
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.