JAV puolimo banga nušlavė lietuvius (2 video, foto, statistika)

2013-07-06 20:09

Lietuvos 19-mečiams kelią į pasaulio jaunimo čempionato finalą užkirto įspūdingą žaidimą pademonstravusi JAV rinktinė.

Galingai puolę ir daugelį atakų dėjimais baigę amerikiečiai 100:60 (25:16, 22:10, 25:18, 28:16) nušlavė lietuvius ir pratęsė dominavimą pirmenybėse. 

Rungtynių skaičiai
  Lietuva JAV
Dvitaškiai 18-40
45%
38-62
61%
Tritaškiai 3-18
17%
6-12
50%
Baudos 15-24
63%
6-7
86%
Atkovoti kamuoliai 24 41
Rezultatyvūs perdavimai 6 19
Perimti kamuoliai 5 10
Blokai 3 5
Klaidos 19 16
Pražangos 15 21
Taškai iš po krepšio 32 72
Kovoje dėl bronzos medalių Tomo Masiulio auklėtiniai susitiks su australais, o JAV finale kovos su serbais.

Šiai 19-mečių kartai nepavyko apginti prieš dvejus Rygoje Jono Valančiūno ir kompanijos iškovoto pasaulio čempionų titulo. Tiesa, tuomet amerikiečiai krito dar ketvirtfinalyje, kai netikėtai pralaimėjo rusams ir galutinėje įskaitoje užėmė vos penktąją vietą. 

Dabartinė JAV 19-mečių komanda yra kur kas pajėgesnė, o bent trims jos žaidėjams yra prognozuojama vieta pirmajame 2015 metų NBA naujokų biržos dešimtuke. 

Lietuviai varžovus į priekį paleido dar pirmajame kėlinyje, kai susidūrę su kibia gynyba suklydo kelis kartus paeiliui ir akimirksniu leido varžovams susikrauti dviženklį pranašumą.

Antrame ketvirtyje mūsiškiai dar buvo priartėję iki vienženklio skirtumo (23:32), tačiau tuomet amerikiečiai šovė į priekį 16:4 ir atgal nesidairė (49:26). Vėliau skirtumas tarp komandų tik augo.

„Šiandien yra kaip yra. Rytoj būtinai atiduosime viską ką turime, kad pasiimtume bronzą. Ačiū, kas tikėjo ir palaikė mus“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė Denisas Krestininas.

Amerikiečiai mūsiškius nužudė kovoje dėl atšokusių kamuolių, kurią laimėjo net 41:24. Jie taip pat atliko trigubai daugiau rezultatyvių perdavimų bei perėmė du kartus daugiau kamuolių (10:5).

Lietuvos rinktinės gretose nė vienas žaidėjas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus, o net keturi krepšininkai surinko neigiamą naudingumo balą. Lietuviams ypač nesisekė pataikyti iš toli – tikslą pasiekė vos trys metimai iš 18 bandymų.

Iki šio mačo amerikiečiai visus savo oponentus triuškindavo vidutiniu 43,1 taško skirtumu.

Lietuva: Tomas Dimša 9, Donatas Tarolis 9, Rokas Gustys 8, Mantvydas Stašelis 7, Marius Grigonis 7, Augustinas Jankaitis 6.

JAV: Marcusas Smartas 18, Justice'as Winslowas 15 (9 atk. kam.), Aaronas Gordonas 14, Nigelis Williamsas-Gossas 11, Montrezlas Harrelas 10.

Vyriausiojo trenerio Tomo Masiulio interviu:

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:

to Markasz
Ispanija 46 661 950

Italija 60 642 308

Didžioji Britanija 60 609 153

Vokietija 81 882 342

Pancūzija 62 752 136

Graikija 11 260 402

Jau dabar 323mln vos is 6 valstybių o JAV turi apie 308mln gyventojų tad nekalbek kad ten ju daugiau. O kas dėl krepšinio ten jis daug populiaresnis nei europoje pas mus yra futbolas
2013-07-08
+18
Atsakyti
Joe112vaikai,jau nebenusisnekekit cia,nieko nesuprantant,o malat cia suda belentkoki!!!:DDDkoks jums dar uzsikacialint!ar zinot,kad juodasis subresta 2-3metais greiciau!ar yra nors vienas baltas per pastaruosius 20 metu papuoles tarp 8 stypriausiu sprinteriu?ar lengviau surast talentu is 300mln ar 3mln???paemus bendrai,USA krepsinis populiarumu smarkiai lenkia europa,o tokios salys,kaip Kroatija,Serbija,Lietuva,Rusija ir dar keliios atranda tik viena kita perliuka su ipatingais fiziniais duomenimis(Valanciunas,Saricius,Marciulionis ir t.t.)!dabar dar visas pasaulis pripazista,kad Marciulionis buvo visu laiku stypriausias baltaodis atakuojantis gynejas!o is sios U-19 USA rinktines,net 3 pranasaujami saukimai pirmam penkete kitamet!taip kad eikit geriau ir uzsikacialinkit savo smegenis,o jei nepavyks,tai istrinkit galva,naivuoliai!


populiaresnis nes USA skaityk populiacija didesnė už visos europos (neskaitant rusų)
2013-07-07
-5
Atsakyti
vaikai,jau nebenusisnekekit cia,nieko nesuprantant,o malat cia suda belentkoki!!!:DDDkoks jums dar uzsikacialint!ar zinot,kad juodasis subresta 2-3metais greiciau!ar yra nors vienas baltas per pastaruosius 20 metu papuoles tarp 8 stypriausiu sprinteriu?ar lengviau surast talentu is 300mln ar 3mln???paemus bendrai,USA krepsinis populiarumu smarkiai lenkia europa,o tokios salys,kaip Kroatija,Serbija,Lietuva,Rusija ir dar keliios atranda tik viena kita perliuka su ipatingais fiziniais duomenimis(Valanciunas,Saricius,Marciulionis ir t.t.)!dabar dar visas pasaulis pripazista,kad Marciulionis buvo visu laiku stypriausias baltaodis atakuojantis gynejas!o is sios U-19 USA rinktines,net 3 pranasaujami saukimai pirmam penkete kitamet!taip kad eikit geriau ir uzsikacialinkit savo smegenis,o jei nepavyks,tai istrinkit galva,naivuoliai!
2013-07-07
-4
Atsakyti
Sporto zurnalistasAntraste: "Primityvu krepsini demonstrave tik fiziskai pranasesni amerikieciai sutrype europinio krepsinio vertybes puoselejancius lietuvos atletus-megejus".Negi taip sunku uzsikacialint kasiorams? Kas cia per poziuris i fizini pasirengima kasyje?


jo va uzsimanei sokinet kaip juodaodziai,pist pasikacialinai i vsio,soki iki lentos virsaus,nori kaip james atrody,pist pakilnoji svarmenys i vsio 120 kg ramenu,nori begt greit kaip parker,pabegioji,pasportuoji i vsio raketa jau.krc tu mazvaiki neberasyk tokiu nesamoniu daugiau niekada
2013-07-07
+4
Atsakyti
Sporto zurnalistas
Antraste: "Primityvu krepsini demonstrave tik fiziskai pranasesni amerikieciai sutrype europinio krepsinio vertybes puoselejancius lietuvos atletus-megejus".

Negi taip sunku uzsikacialint kasiorams? Kas cia per poziuris i fizini pasirengima kasyje?
2013-07-07
-17
Atsakyti
PUPU DEDE
Biski geriau tikejausi, galvojau bent viena kelini pasipriesins, klydau.. Nors velgi, amerikieciai psichologiskai suvalge musiskius su savo spaudimu, va ka reiskia atletika, poziciniame tikrai jie ne ka geriau zaide uz lietuvius, bet kai paspaudzia gynyboje, kai pradeda skraidyti, tiesiog nuzudo nora priesintis.

O siaip tai aisku, rezultatas parodo lygi, nesimato geresniu zaideju is sitos rinktines, na gal tik grigonis kada pasieks eurolygos komandos lygi, nes moka individualiai zaisti, pora kartu graziai amerikonus ismaude. Individualybes paprastai vyru krepsinyje prasimusa. dimsa, tai tragedija, uz ka ji i zalgiry eme?
2013-07-07
+2
Atsakyti
algirdasyes usaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa winnn finallllll


uuurrraaa parashanaburini pituche
2013-07-07
Atsakyti
nyu
rungtyniu vaizdo reportazas tai stulbinantis
2013-07-07
+5
Atsakyti
Tomazas08va taip vat:)jei po teisybe,tai ar tik nepasijaunine kai kurie amerikieciai savaji amziu,jau lb itartinai atrodo savo fizikoje,atrodo vyresni.na bet tiek to,jei ir kazkas ne taip.:)is sios rinktines tikrai bus stipriu krepsininku nba naujoku birzojepo metu,tas tai faktas.musiskiu perdaug nekritikuokime,galbut biski jie perdege,taciau truko ir fizinio stiprumo kovojant su sia jav rinktine.sunku pasakyti kaip valanciuno karta suzaistu su sia rinktine,tai subtilus dalykai,sunku kazka lyginti,taciau akyvaizdu,kad sie 19-eciai jav yra pajegus.bukime vieningi mes sirgaliai,sirkime uz musiskius pries australus,ir bus tas pozityvas,kurio taip truksta Lietuveleje gyvenant.bukime atlaidus jaunimui,kuris stengiasi,juk kiek yra jaunimo,kuris nukrypsta ne i ta geraji pasauli,kiek yra to jaunimo,turiu omeny vaikinus,kurie jega demonstruoja pries merginas,kiek yra tu,kurie negali susivokti savyje,ka daro blogo.tad palaikykime musu jaunima,kuris tikekimes,kovos didziai ir parves i Lietuva pasaulio jaunimo cempionato bronza!!Lol kad ten ir taip USA rinktinej 4 zaidejai vos 17 metu turi,tiesiog ten jie treniruojasi zymiai rimciau ir daug indvidualiai dirba,tai pat kacelinasi nuo mazens....o pasiziurek i Lietuvos vyru rinktine....toks vaizdas ,kad jie alergiski dirbti su treniruokliais....esme kad Lietuvoje visas demesys komandiniam zaidimui ir metimo lavinime ir viskas,jokiu indvidualiu treniruociu,jokiu svarmenu kilnojimo...


ironiska, kad skiriamas demesys komandiniui krepsiniui, bet komandinio krepsinio nepazaisi be igudziu, taip buvo ir vakar, kai oponentai greiciau juda ir musiskiai net turedami momentui kiekybini pranasuma nesugeba orientuotis ir isvesti komandos drauga laisva.

O del metimo lavinimo tai dristu nesutikti, nes taisiklinga metimo technika irgi gerokai nusileidziama amerikieciams, lygiai taip pat, kaip ir taisiklingu kamuolio driblingu. O toks dalykas, kaip islavintas metimas esant kontaktui ar nepatogiai situacijai pas mus isvis pamirstas dalykas, dabar ant greituju nerandu, bet buta video, kai treniruotese L.James atakuoja krepsi, o i ji tuo metu smugiuoja su minkstu skydu arba tempia uz nugaros su guminemis virvemis, pas mus ant to nedirbama, todel zaideju rankos ir kunai mediniai.
2013-07-07
-13
Atsakyti
yes usaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa winnn finallllll
2013-07-07
-23
Atsakyti
cha
jauciat jus skirtuma, kad juodukai kitokie zmones negu baltieji ir krepsinis jiems idealus sportas, lietuviai irgi kacalinasi , bet vistiek neprilygsta amerikieciams pagal atletiskuma, sokluma, greiti, amerikieciai kaip paziurai atrodo viska daro du kartus greiciau, kojos pas juos plonos kaip spyruokles suteikia greiti, sokluma, be to palyginkit Lietuvos gyventoju skaiciu ir usa ten vien krepsini zaidzianciu daugiau negu Lietuvoj gyventoju

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-07
-1
Atsakyti
va taip vat:)jei po teisybe,tai ar tik nepasijaunine kai kurie amerikieciai savaji amziu,jau lb itartinai atrodo savo fizikoje,atrodo vyresni.na bet tiek to,jei ir kazkas ne taip.:)is sios rinktines tikrai bus stipriu krepsininku nba naujoku birzojepo metu,tas tai faktas.musiskiu perdaug nekritikuokime,galbut biski jie perdege,taciau truko ir fizinio stiprumo kovojant su sia jav rinktine.sunku pasakyti kaip valanciuno karta suzaistu su sia rinktine,tai subtilus dalykai,sunku kazka lyginti,taciau akyvaizdu,kad sie 19-eciai jav yra pajegus.bukime vieningi mes sirgaliai,sirkime uz musiskius pries australus,ir bus tas pozityvas,kurio taip truksta Lietuveleje gyvenant.bukime atlaidus jaunimui,kuris stengiasi,juk kiek yra jaunimo,kuris nukrypsta ne i ta geraji pasauli,kiek yra to jaunimo,turiu omeny vaikinus,kurie jega demonstruoja pries merginas,kiek yra tu,kurie negali susivokti savyje,ka daro blogo.tad palaikykime musu jaunima,kuris tikekimes,kovos didziai ir parves i Lietuva pasaulio jaunimo cempionato bronza!!


Lol kad ten ir taip USA rinktinej 4 zaidejai vos 17 metu turi,tiesiog ten jie treniruojasi zymiai rimciau ir daug indvidualiai dirba,tai pat kacelinasi nuo mazens....o pasiziurek i Lietuvos vyru rinktine....toks vaizdas ,kad jie alergiski dirbti su treniruokliais....esme kad Lietuvoje visas demesys komandiniam zaidimui ir metimo lavinime ir viskas,jokiu indvidualiu treniruociu,jokiu svarmenu kilnojimo...
2013-07-07
+15
Atsakyti
Megamindvalanciuno rinktine situos sunesiotu. deja kazkokie ryzi zaide uz leituva, gal ir gerai kad gavo. o ten bronza ar 4 vieta neidomu. Valanciuno rinktine parode kaip reikia zaisti. ir amerikonai nieko padaryt negalejo..


nes zalgirio zaidejai branduoli sudare,tai gerai,kad gavo?algirdo brolis gal esi?tai,akd ryto daugybe zaideju ryzu kuriuos jus dievinat plytfaniai.nu kadangi tavo smegeneles kaip kolibrio tai su tavim viskas seniai aisku visiem
2013-07-07
+3
Atsakyti
o kiti saket,kad pervertinami jav yra,galima su jais zaist,serbai pasipreisino.ne tas lygis,jav cempai.o Lt linkiu bronzos,vyrai australus del bronzos dedavo,o janiai tikiuos paims gera pvz
2013-07-07
-21
Atsakyti
va taip vat:)
jei po teisybe,tai ar tik nepasijaunine kai kurie amerikieciai savaji amziu,jau lb itartinai atrodo savo fizikoje,atrodo vyresni.na bet tiek to,jei ir kazkas ne taip.:)is sios rinktines tikrai bus stipriu krepsininku nba naujoku birzojepo metu,tas tai faktas.musiskiu perdaug nekritikuokime,galbut biski jie perdege,taciau truko ir fizinio stiprumo kovojant su sia jav rinktine.sunku pasakyti kaip valanciuno karta suzaistu su sia rinktine,tai subtilus dalykai,sunku kazka lyginti,taciau akyvaizdu,kad sie 19-eciai jav yra pajegus.bukime vieningi mes sirgaliai,sirkime uz musiskius pries australus,ir bus tas pozityvas,kurio taip truksta Lietuveleje gyvenant.bukime atlaidus jaunimui,kuris stengiasi,juk kiek yra jaunimo,kuris nukrypsta ne i ta geraji pasauli,kiek yra to jaunimo,turiu omeny vaikinus,kurie jega demonstruoja pries merginas,kiek yra tu,kurie negali susivokti savyje,ka daro blogo.tad palaikykime musu jaunima,kuris tikekimes,kovos didziai ir parves i Lietuva pasaulio jaunimo cempionato bronza!!
2013-07-07
+13
Atsakyti
jau nebesigincikit,uztenka!serbai anksciau bresta,be to,pas juos ir aukstu zaideju yra,o mum pirmus du kelinius viska is po krepsio sumete ir visus kamuolius nusieme!kur galejom geriau atrodyti,tai pries presinga,daugiau nieko!o jei pries tokia komanda nepataikai is toli,net nera ko svajoti apie padoru skirtuma!kai palygini musiski su salia stovinciu juoduku,atrodo vos ne keliu metu skirtumas tarp ju!!!aisku pykta,kai triuskina musiskius,bet vyrai padare ka galejo ir aciu jiems uz tai!sekmes ryt!!!
2013-07-07
+7
Atsakyti
rls
todel amerams bus sunkiau rytoj su serbais.
2013-07-07
-27
Atsakyti
rls
prastokas fizinis pasiruosimas, o su amerikais tai pasimate akivaizdziai ... LTU rinktines problem, kad geresni zaidejai tik 2-3 pozicijoje, kitose reikalai l. prasti ... skirtingai nuo serbu, kuriu ir fizinis, ir taktinis pasiruosimas geresnio lygio, ir 1/2 ir 4/5 pozicijose pas juos jau rimti zaidejai+ taktika, drausme ...
2013-07-07
+3
Atsakyti
algirdai,sveikinu.px kad bana gausiu,bet tikiuosi tave isprievartaus eilini kart..uzsipisk dalbajobe
2013-07-07
-13
Atsakyti
tu atsigauk tokiu pievu nerases nepajusiu prof krepsinio :D? zesim kaip ryt tie tavo serbai priesinsis kurie sugeba persivaryt kamuoli zaisdami su Jav :DD speju panasiai kaip snd lietuviam pakraus malku nes nera ko lyginti jav rinktiniu su lt, serbu ir kitomis. labanaktis kibire.
2013-07-07
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 476

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.