Trečia vieta – per pergalę: pasikeitimai Europos taurėje kilstelėjo „Lietkabelį“

2022-03-01 12:05
Nuotr.: Karolis Kavolėlis
Nuotr. Karolis Kavolėlis

Pirmadienį Eurolygos priimtas sprendimas suspenduoti visus Rusijos klubus keičia ne tik atkrintamųjų paveikslą stipriausiame Senojo žemyno turnyre, bet ir Europos taurėje.

Šį sezoną Europos taurėje varžėsi vienas Rusijos klubas, Krasnodaro „Lokomotiv“, o jo suspendavimas potencialiai keičia ir Panevėžio „Lietkabelio“ situaciją A grupėje.

Remiantis oficialiu Eurolygos pranešimu spaudai, jei karo padėtis Ukrainoje nepasikeis, visos reguliariojo sezono rungtynės prieš Rusijos komandas bus anuliuotos, kad būtų sukonfigūruota lygų turnyrinė lentelė.

Šį sezoną metami tritaškiai

36%
10,0
Pataiko: 10,0
Taiklumas: 36,1%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Gediminas Orelikas

Tai reiškia, jog „Lietkabelio“ du pralaimėjimai „Lokomotiv“ būtų anuliuoti. Tad dabar jie atsiduria penktoje vietoje su 6 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais.

Po tokių pasikeitimų Nenado Čanako auklėtiniams atsiranda realus šansas pakovoti dėl namų aikštelės pranašumo ketvirtfinalyje. Tai būtų didelis laimėjimas, žinant, jog ketvirtfinalyje bus žaidžiamas vienintelis mačas. 

Dabar 3-4 vietas A grupėje, pagal pakeistą turnyrinę lentelę, su 7 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais dalinasi Paryžiaus „Metropolitans 92“ ir Andoros „MoraBanc“.

Artimiausi „Lietkabelio“ persekiotojai išlieka Ankaros „Turk Telekom“ (5-7) ir Hamburgo „Towers“ (4-7), tačiau jie buvo po sykį įveikę „Lokomotiv“.

„Lietkabeliui“ reguliariajame sezone liko sužaisti šešis mačus – su Belgrado „Partizan“, Badalonos „Joventut“, „MoraBanc“, „Turk Telekom“, „Towers“ ir „Metropolitans 92“.

Namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje garantuotų grupėje užimta 4-oji vieta.

A grupės viršūnėje su 10 pergalių ir 2 pralaimėjimais išlieka „Joventut“, antroje vietoje su 9 laimėjimais ir 3 nesėkmėmis – „Partizan“.

Rusijos klubo suspendavimas keičia ir grupės autsaiderių, Vroclavo „Šlask“ (2-9) ir Trento „Dolomiti Energia“ (1-11) situaciją. Šios komandos jau buvo praradusios atkrintamųjų viltis, tačiau dabar vienas iš šių klubų potencialiai pratęs kovas Europoje.

Į Europos taurės kovas Aukštaitijos klubas sugrįš kovo 8-ąją, kuomet namuose priims „Partizan“.

Apie Eurolygos klubų situaciją po Rusijos komandų suspendavimo skaitykite čia.



Komentarai:

Anonimas
Svarbiausia kad tik jokiu traumų ir lygu!
2022-03-01
+15
Atsakyti
Anonimas
ner ko dziugauti viso to kaina zuve ukrainos zmones.
2022-03-01
+14
Atsakyti
Ir kas galėjo pagalvoti,kad Lietkabelis gali pakovoti dėl tokių aukštų vietų.Prieš sezoną daugumos nurašytas klubas dabar gali net ir iki trejetuko grupėje pakilti,kažkas fantastiško.Paneigė tos daugumos prognozes,šaunuoliai.
2022-03-01
+9
Atsakyti
Anonimas
Rankos į viršų Lietkabelis į viršų
2022-03-01
+8
Atsakyti
lets go brandon
2022-03-01
-8
Atsakyti
Antanas
dejau ant tu kabelio kai.mieciu
2022-03-01
-29
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.