Tritaškiais prapliupusi „Sūduva-Mantinga“ apgynė Mezon-NKL čempionų titulą

2017-04-22 14:00

Prireikė maksimalaus rungtynių skaičiaus, dėl traumų buvo prarasti trys žaidėjai, bet Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ galiausiai apgynė Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) čempionų titulą.

Septintosiose finalo serijos rungtynėse Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai namie 86:71 (20:19, 17:14, 30:18, 20:19) nugalėjo Klaipėdos „Naftą-Uni-Akvaservis“ ir laimėjo finalo seriją 4-3.

Užtikrintai tapę reguliariojo sezono nugalėtojais, marijampoliečiai finale sutiko rimtesnį pasipriešinimą nei galėjo tikėtis. Pralaimėję pirmąsias dvejas serijos rungtynes, po to jie iškovojo tris pergales iš eilės, tačiau „Naftos-Uni-Akvaservis“ laimėjimas šeštajame mače Klaipėdoje išplėšė lemiamą akistatą.

Foto galerija

Septintojoje dvikovoje „Sūduva-Mantinga“ dėl kelio traumos neteko kapitono Gintauto Matulio ir tai buvo jau trečia tokia netektis serijoje. Po pirmųjų finalo rungtynių dėl apendicito operacijos iš rikiuotės iškrito Ernestas Ežerskis, o trečiajame mače šlaunį susižeidė kitas įžaidėjas Rytis Juknevičius.

Nepaisant visų netekčių, paskutinių finalo rungtynių trečiajame kėlinyje marijampoliečiai susikrovė pergalingą persvarą. Kėlinį jie pradėjo spurtu 17:5 ir nutolo 54:38.

Tuomet klaipėdiečiai pelnė 7 taškus be atsako ir sugrįžo į kovą, bet iki kėlinio pabaigos „Sūduva-Mantinga“ atgavo 16 taškų persvarą – 67:51.

„Nafta-Uni-Akvaservis“ nepasidavė ir, tempiama Eriko Kubiliaus, priartėjo iki 64:72. Visgi kiekvieną klaipėdiečių spurtą numalšindavo tolimi marijampoliečių metimai. „Sūduva-Mantinga“ pataikė 16 tritaškių ir jais surinko daugiau nei pusę visų savo taškų.

5 tritaškius pataikęs Evaldas Šaulys surinko 19 taškų, tris kartus iš toli įmetė Tautvydas Kliučinykas, po du kartus iš toli pasižymėjo Aurimas Kieža, Dominykas Domarkas, Antanas Udras ir Darius Griškėnas.

10 taškų be atsako antrajame kėlinyje pelnę marijampoliečiai atitrūko dar tada, kai po Dariaus Griškėno tritaškio pirmavo 32:21. Šeimininkų spurtą nutraukė tritaškį pataikęs Viktoras Chodosovskis, o marijampoliečių reikalus netrukus sukomplikavo Matulio trauma.

Besiverždamas link krepšio, „Sūduvos-Mantingos“ kapitonas paslydo ant parketo ir stipriai nikstelėjo kelį. Iki suolo jį palydėjo komandos draugai ir daugiau į aikštę Matulis nebegrįžo.

Klaipėdiečiai prieš ilgąją pertrauką sumažino atsilikimą iki 33:37, tačiau trečiajame kėlinyje šeimininkai surengė pergalingą spurtą.

„Sūduva-Mantinga“: Evaldas Šaulys ir Darius Griškėnas po 19, Antanas Udras 13 (8 atk. kam.), Aurimas Kieža 12, Dominykas Domarkas 11.

„Nafta-Uni-Akvaservis“: Viktoras Chodosovskis (8 atk. kam.) ir Erikas Kubilius po 16, Mindaugas Stašys 12, Deividas Anužis ir Edvinas Alundaris 8.

Udro blokas:



Komentarai:

to swz
O kas tau sakė, kad Marijampolės komanda eitų į LKL su šia sudėtimi? Žinoma,kad jie naujų žaidėjų nusipirktų ir pasistiprintų sudėtį. Pinigų jie turi, ne taip kaip Mažeikiai.
2017-04-23
-2
Atsakyti
swz
apie kokį lkl jūs šnekat , prieš kelis metus mažeikiai su čempioniška nkl sudėtim žaidė ir visi matėm kokius "rekordus"pasiekė , tad nesidžiaukite Marijampoliečiai , bet iki LKL lygio dar nedaaugot , bent jau su šia sudėtim.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-23
-6
Atsakyti
taip ir turejo but
2017-04-22
Atsakyti
djgaffer
Visada malonu tapti čempionu,įrašas žaidėjo biografijoje,džiaugsmas,emocijos ir t.t.Bet kas toliau?Realiai nieko.Viskas atslūgs,žaidėjai pailsės ir vėl rinksis tam,kad žaistų tame pačiame lygyje.Tik dėl to,jog arenos neturi.Taip džiaugiasi savo laimėjimais,bet elementarios arenos neturi.Sveikinimai žaidėjams žinoma,bet tuo pačiu ir užuojauta,kad vėl teks maudytis tame pačiame vandenyne.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-22
-1
Atsakyti
sdasda
Reikia eitį į LKL kitam sezonui, tegul nuomuojasi Kauno sporto halę ir ten žaidžia namų rungtynes. Kiek galima jau toj NKL žaisti, senai jau išaugo NKL lygą. Gal tuomet susimastys Marijampolės valdžia dėl arenos ir pradės ją statyti pagaliau. Jei negali vietoj tos mokyklos statyti, tai tegul griauną senają ir vietoj jos naują stato. Ir aplamai sklypą naują surasti gali, bet čia apsileidimo ir neveiklos požymis Marijampolės valdžios. Gėda.
2017-04-22
-2
Atsakyti
tomse
Muhahaha tiek vyrai tiek moterys laimi nuolat kazka,o tie veltedziai valdzioj nesugeba net profekto arenai padaryti :) apgailetina ,is mokesciu moketoju tik pilvus augina o naudos jokios is ju,eile mete suduva laimi nkl ,tikrai dabar surinktu geresne sudeti nei kazkada buvo ir paskutiniai nebutu lkl,plius ir moteru komanda cempijones turi zaisti mokyklos salele,idomu ar negeda marijampoles valdziai del to :)
2017-04-22
+4
Atsakyti
Papy
Didžiausi sveikinimai Marijampolės "Sūduvai -Mantinga" !!! Marijampolė dar kartą įrodė, kad krepšinis šiame krašte itin svarbus, o kartu ir pergalingas. Tiek ši marijampoliečių pergalė, tiek moterų krepšinio klubo "Sudūva" triumfas LMKL'e įrodo, kad krepšinis šiame krašte gyvas, bet apskrities centras neturi NORMALIOS krepšinio salės ar arenos, o žaidžia mokyklos lygio salėse. Ar tai yra reprezentatyvu, ar tai puikios krepšinio infrastruktūros bei krepšinio plėtros pavyzdys miela Marijampolės valdininkija, taip pat Lietuvos Krepšinio Federacija ??? Net tokie maži miestai kaip Prienai ar Pasvalys turi tinkamas arenas, pritaikytas žaisti LKL ar BBL..ir vėl iškovota I vieta, bet realaus šanso pereiti i LKL nematyti., Ar švenčiant Krepšinio 95-metį, galima teigti, jog krepšinio plėtra, infrastruktūros gerinimas pasiekė visus Lietuvos regionus, kur yra stipri krepšininkų bazė, kur rezultatai rodo, jog čia krepšinis yra gyvas, stiprus bei kokybiškas ???
2017-04-22
-6
Atsakyti
KLP
ŠŪDUVA PRALAIMĖJO NAFTAI,MEDINIAI MEDALIAI PRIKLAUSO JUMS,VISA SERIJA IŠTEMPĖ TEISĖJAI,PATS KILTINAVICIUS KIEK GINČIJOSI,RĖKĖ ANT TEISEJU,KOKS NESVARUS ŽAIDIMAS,TYLIU,KLP GERIAUSI KITAIS METAIS BUS JUMS!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-22
-6
Atsakyti
majemis
Zdarova. Suvalkai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-22
-10
Atsakyti
cvbcvb
tvarte zaidz krc. Sale norm pasistatytu bent...
2017-04-22
-3
Atsakyti
Griciunaite
Ims klaipeda nebent man i burna

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-22
+6
Atsakyti
Teisejas ekspertui
nemanau kad ims
2017-04-22
+3
Atsakyti
suduva ims- klaipeda turejo savo sansa, bet ji jau isleido
2017-04-22
-8
Atsakyti
Ekspertas
Klaipėda manau ims...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-22
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.