Abejonių nebeliko: ant „Žalgirio“ slenksčio esantis Websteris atskrenda į Lietuvą

2021-11-02 07:46
Nuotr.: Phil Walter/Getty Images
Nuotr. Phil Walter/Getty Images

Spalio 31-ąją tinklalapio BasketNews žurnalistas Donatas Urbonas paskelbė, jog gynėjas iš Naujosios Zelandijos Tai Websteris yra arti persikėlimo į Kauno „Žalgirį“. Nors klubas to oficialiai dar neskelbia, pats gynėjas išsidavė per socialinę mediją.

Krepšininkas apie pirmą valandą nakties į savo „Instagram“ istoriją įdėjo nuotrauką, kur rankoje laiko tris bilietus, o vienas iš jų – iš Amsterdamo į Vilnių.

Vilniaus oro uosto tinklalapyje skelbiama, jog lėktuvas iš Amsterdamo sostinę turėtų pasiekti 13:35 val. Lietuvos laiku.

Tai Webster

Tai  Webster
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG, SG
Amžius: 26
Ūgis: 193 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Auklendas, Naujoji Zelandija

„Žalgiris“ taip pat sureagavo į pasidalintą Websterio nuotrauką.

„Kaip galite suprasti, šiandien yra labai daug galimybių išgirsti džiugių naujienų!“ – „Žalgiris Insider“ platformoje rašė klubas.

BasketNews žiniomis, sutartis su Websteriu turėtų būti sudaryta ne tik šiam, bet dar ir kitam sezonui.

Nuotr. Instagram

26 metų 193 cm ūgio krepšininkas šį sezoną turėjo rungtyniauti Naujosios Zelandijos „Breakers“ klube, tačiau dėl naujausių Australijos lygos taisyklių Websteris galėjo dalyvauti čempionate tik tuo atveju, jei būtų pasiskiepijęs. Tačiau prieš skiepus pasisakantis žaidėjas vakcinuotis atsisakė ir dvejus metus turėjęs galioti kontraktas buvo nutrauktas.

Praėjusį sezoną Australijos lygos „Breakers“ ekipoje rungtyniavęs gynėjas turėjo 17,2 taško (37,9 proc. trit.), 4,8 atkovoto kamuolio ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkį.

Websteris NBL surengė ne vieną fantastišką pasirodymą. Gynėjas pataikė 5 tritaškius ir suvertė 34 taškus į būsimų čempionų Melburno „United“ krepšį. Dvikovoje su Brisbano „Bullets“ gynėjas buvo netoli trigubo dublio, kai prie pergalės prisidėjo 27 taškais, 6 atkovotais kamuoliais ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Tiesa, „Breakers“ NBL pirmenybėse liko priešpaskutiniai, aštunti.

Kartu su Eurolygos žvaigžde Shavonu Shieldsu Nebraskos universitetą baigęs Websteris 2017-2020 m. Europoje vilkėjo Stambulo „Galatasaray“ ir Frankfurto „Skyliners“ marškinėlius.

2019-2020 m. sezoną Websteris Europos taurės turnyre „Galatasaray“ komandoje rinko vid. 10,6 taško (45,7 proc. dvit., 55,2 proc. trit.), 2,7 atkovoto bei 1,1 perimto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 10,3 naudingumo balo.

Jis jau yra rungtyniavęs prieš Vilniaus „Rytą“, tačiau nebuvo ryškus. 2020-ųjų kovą sostinėje per 16 minučių Websteris prametė visus tris tritaškius, suklydo 4 kartus ir surinko -7 naudingumo balus. Stambule vilniečiams „Galatasaray“ gynėjas atseikėjo 8 taškus.

Kur kas geriau prieš du sezonus jam sekėsi atakuoti Kazanės UNIKS ar „Monaco“ krepšį, kai per keturis mačus su šiais varžovais krepšininkas rinko vid. po 19 taškų. Tiesa, tiek prieš UNIKS, tiek Monako ekipą, Websteris buvo suklydęs net po 7 kartus.

2014-aisiais Websteris su Naujosios Zelandijos rinktine sutiko Lietuvos rinktinę pasaulio čempionato aštuntfinalyje. Tada vos 19-metis gynėjas pasižymėjo 6 taškais per 27 minutes.

2016-aisiais lietuvių repeticijoje prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes Websteris į mūsiškių krepšį įmetė 16 taškų.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Kaip sakoma - laikas parodys ... Bet visais atvejais - nebandysi - nelaimėsi . Manau šitie du bus geresni, už kai kuriuos vasaros pirkinius, tai - kaip ne kaip - žingsnelis į prieky...
2021-11-02
+4
Atsakyti
Jeigu žmogus atvyksta,reiškia yra sveikas ir problemų jam atskristi nebus.Skris beje ne tiesioginiu reisu į Lietuvą,su persėdimu Olandijoje,o ten juk irgi turės praeiti patikrinimą.Tai jei yra savimi užtikrintas,atvyks be jokių bėdų.Viskas yra apgalvota,nereikia čia jaudintis,pasiskiepijęs,ar ne.Jūs svarbiausia būkit pasiskiepiję,tai nereikės ir jaudintis.
2021-11-02
+22
Atsakyti
Nuo kada valstybej daugiau protingai mastanciu nei ne? Visada visuomenese didzioji dalis zmoniu yra kvailiai, valdomi protingesniu. Ne veltui jus esat sulyginami su avimis. Maziau delfio skaityk, kloune.
2021-11-02
+3
Atsakyti
Šitas aborigenas bus Kalniečio dubleris begalvis darantis daugybę klaidų priimantis tūpus sprendimus bus minusinis. Ot bukas Žalgirio GM vietoj to kad būtų nupirkę u už išpirka patikrinta Utenos lyderį mvp Patricka Milleri tai ne nupirko aborigena be krepšinio IQ.
2021-11-02
-56
Atsakyti
dziugiu naujienu siaip daugiskaita gal ir centras atvyksta???
2021-11-02
+14
Atsakyti
pranoko net mano lukescius, rasiau, kad iki gruodzio jis bus atleistas. na, belieka man sulaukti is debilu -100 dislike ir kokiu max poros atsakymu, nes tik taip botai operuoja, kaip knete.
2021-11-02
-6
Atsakyti
D_K
Tikiuos vakciną įšaus ir nebus tas žaidėjas, kurį reiks dažnai izoliuot nuo komandos, tai būtų nesuprantamas Motiejūno sorendimas,atleist Mudiay ir po to pasiimt nevakcinuotą žaidėją, kuris gali būt dažnai izoliuojamas nuo ekipos 2 savaitėm bent minimum. Tad ir vėl lieka Lukas ir Kalnas,o plius šitas,kaip ur Muduay irgi be patirties Eyrolygoj, tai matyt reiks laukt ir jo. Abejotinas pirkinys labai labai.
2021-11-02
-16
Atsakyti
Milakniui antivakseri draugeli i kompanija... ir taip uztenka lietuvoi antivakseriu dar priveza kazkokiu nafik tas motiejunas klounas
2021-11-02
-21
Atsakyti
is kur tiek 🐑 priviso? koks jusu reikalas, skiepytas jis ar ne? su krepsiniu tai isvis neturi nieko bendra,bent jau kol nera priverstines vakcinacijos aka veterinarija.
2021-11-02
+4
Atsakyti
žalgiria insider rašė kad jis pasiskiepijo...
2021-11-02
+4
Atsakyti
as deje antivakseris ir skersa ant LT.
2021-11-02
-25
Atsakyti
antiwaxeris komanodoj wow
2021-11-02
-14
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.