Gerų naujienų turintis Ulanovas: „Kol esu čia, tol noriu siekti titulų“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2019-06-01 20:50

Kauno „Žalgiris“ praėjusią vasarą paskelbė, jog kontraktą su Edgaru Ulanovu sudarė pagal formulę 1+1, tačiau neabejotinas LKL finalo serijos MVP turi gerų žinių čempionų sirgaliams – jis tikrai liks Kaune.

BasketNews.lt“ žiniomis, kontrakte galimas pliusas nenumatytas – prieš metus buvo pasirašyta dvejų metų sutartis, todėl Ulė iš Kauno išvažiuotų tik tokiu atveju, jeigu kitas klubas norėtų „Žalgiriui“ sumokėti išpirką, o Ulanovas pats panorėtų keltis kitur.

Visgi dabar puolėjas kalba taip, lyg tokio žingsnio nė neturi galvoje – jis kitais metais sieks šeštojo LKL čempionų titulo.

Fotogalerija

„Turiu sutartį kitam sezonui. Kol esu čia, tol noriu siekti tik titulų. Pauliaus Jankūno, aišku, pavyti neišeina. Norėtųsi kažkada pavyti, bet nežinau, ar išeis, nes jis irgi nesustoja. Jeigu aš laimiu, tai ir jis. Jankūnas kaip pavyzdys – yra kur tobulėti“, – po triumfo LKL finalo serijoje šypsodamasis kalbėjo Ulanovas.

Jankūnas iškovojo jau 13-ąjį LKL čempionų žiedą. Iš dabartinių „Žalgirio“ krepšininkų daugiau čempionų žiedų už Ulanovą be Jankūno turi tik Artūras Milaknis (8).

27-erių metų 198 cm ūgio atletas LKL finalo serijoje vidutiniškai pelnė 13,7 taško, atkovojo 5,3 kamuolio, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 20 naudingumo balų.

Dėl MVP apdovanojimo savininko galima neabejoti. Antras naudingiausias „Žalgirio“ narys finale buvo Brandonas Daviesas, pasiekęs 12,3 taško, 4 atkovotų kamuolių ir 14,7 naudingumo balo vidurkius.

Ar pačiam Ulanovui MVP yra aiškus?

„Daug kas apie tai sako, man daug kas rašė prieš rungtynes. Stengiausi į šoną stumti visas tas kalbas, nenorėjau perdegti. Apdovanojimas, tai žinote, kaip yra pas mus. Ateis naujas sezonas, ateis vienos blogos rungtynės ir viskas (šypsosi). Gerai, jeigu gausiu apdovanojimą, tuomet aš džiaugsiuosi. Tikrai neslepiu – esu laimingas ir dėl žiedo, kuris jau penktasis, o jeigu bus apdovanojimas, tai irgi tikrai neliūdėsiu“, – pasakojo Ulanovas.

Ulė LKL finalo MVP jau tapo 2017 metais, o 2015, 2016 ir 2018 metais – Karaliaus Mindaugo taurės MVP.

– Kaip pavyko trečiosiose rungtynėse taip lengvai įveikti „Rytą“ (92:54)?
– Čia buvo pavyzdinės rungtynės, kaip reikia džiaugtis laimėtu maču. Atrodytų, kad lengvai, bet mes visas 40 minučių buvome labai užsivedę, reagavome į kiekvieną situaciją. Nepaisant to, kad pirmavome didele persvara, mes vis tiek lipome per save. Dėl to yra ko pasidžiaugti.

– Pačiam šį sezoną buvo bangavimų, bet sezono finalinėje dalyje atrodėte fantastiškai. Kaip pats jautėtės mačuose su „Rytu“?
– Jaučiausi labai gerai, labai laisvai. Mėgavausi krepšiniu, o tai man yra labai svarbu. Kartais reikėdavo priimti rizikingus sprendimus, bet jie pasiteisino. Labai džiaugiuosi. Būtų svajonė visą laiką išlaikyti tokią formą, bet ne visada pavyksta. Šiandien džiaugiamės, pasidžiaugsime per atostogas, bet ateis kažkada diena, kai vėl nepasiseks ir reikės viską pradėti iš naujo.

– Kokia buvo šio sezono „Žalgirio“ komanda?
– Naujas sezonas, nauja istorija. Neišvengėme permainų ir traumų. Palyginus, buvo daug traumuotų žaidėjų, turėjome išvykstančių ir atvykstančių krepšininkų. Buvo surinktas superinis kolektyvas, kuris visada buvo kartu. Kai pralaimime, kartu atlaikome piktus trenerio žodžius. Kai laimime, tuomet visi kartu džiaugiamės. Gaila, kad nelaimėjome taurės. Atrodo, kad per kelias minutes pralaimėjome taurę. Labai svarbu, kad šiandien atsipirko viso sezono darbas.

– Šiandien nusimato trankus vakarėlis?
– Pas mus yra taip – kaip žaidi, taip ir reikia švęsti. Šiandien žaidėme gerai, tad gali būti visko (juokiasi).

„Žalgirio“ triumfas:



Komentarai:

Ziuriu daug kas pamirso
Ules nuopelnus praeitam sezone. Nu nepaejo sitam, lauksim kito. Svarbiausiai zinom ka jis gali. Asmeniskai as juom tikiu. Ko negaleciau pasakyti apie Kavaliauska.
2019-06-02
-1
Atsakyti
Anonimas
Ai tai tik eurolygoje galima verkti kad kazkieno biudzetas didesnis, kitur negalima? Nu supratau, argumentu daug numetei koks as esu, i tokius faktus nera ka atsakyt net kozeriai :D daug sneki, bet i esmini taip ir neatsakei kodel vienur verkia del biudzetu o kitur ne, tai is keliu zinucii jau supratau jog neturesi ka atsakyti i tai, tai ir palieku tave su sita diskusija, kai turesi ka atsakyt pasuk
2019-06-02
+2
Atsakyti
Anonimas
Zmogus, kuris raso zodi imbicile vietoj imbecile jau viska parodo apie save :D tai tegul eina rytas zalgiris i nkla losti ir ten laimi titulus, iegi gales dziaugtis, :D ai nj odb biudzetai niekuo deti, bet kau oralaimi pries cska ir kitas komandas tai iskart kaukia kaio skerdziami sunys del biudzetu skirtumo :DDD tokie klounai
2019-06-02
-3
Atsakyti
Marcelijus
Isleidzia tegu metam, o poto uz dvigubai mažesne alga atgal
2019-06-02
+1
Atsakyti
Anonimas
Kokiu dar titulu? :D lkla laimeti su tokia komanda biudzetu ir pn tas pats kas juventusui nkla laimeti butu
2019-06-01
-4
Atsakyti
Anonimas
VILNIAUS RYTAS JEEP

kito sezono nauja sudetis-

C - Artiom Parachouvski

C- Elmedin Kikanovic (Monaco)

C- Martynas Echodas

PF- Luke Sikma (Alba)

PF- Saulius Kulvietis (Lietkabelis)

SF- Arnas Butkevičius

SF- Eimantas Bendžius

SG- Alex Renfroe (Partizan)

SG- Mindaugas Girdžiūnas

SG- Deividas Sirvydis

PG- Peyton Siva (Alba)

PG- Chris Crameris

PG- Žygimantas Janavičius (Prienai).

14- Norbertas Giga
2019-06-01
+4
Atsakyti
Nutraukt kontrakta
Arba sumazint penkis kartus alga. O tai vel pis prota. Per visa sezona sulose vienas geras rungtynes pries fenerbache ir pries lavonini ryta.
2019-06-01
-6
Atsakyti
as
pries ryta sitas tik ir tegali suzaist, labiausiai pervertintas ir permoketas zaidejas
2019-06-01
-9
Atsakyti
durnius
buvau geresnes nuomones, isvykes tobulesi kaip asmenybe, o ir kaip legionierius is saves kaip zaidejo ispausi viska
2019-06-01
-15
Atsakyti
Skautas
Nu alga jo didelė. Bet aria kartais ūž du,ne tik taškuose esmė. Realiai mastantis,tikras Žalgirietis. Tegul Sirvyčiai NBA žaidžia 😀 😁
2019-06-01
+16
Atsakyti
kunigas
Tipo visi turi dziaugiasi kad lieka 😒

dideli pinigai, kurie praverstu eurolygoje gerai zaidzianciam zaidejui 😜lkl yra kam zaist
2019-06-01
-12
Atsakyti
qww
tai aisku kad liks, kai kita sezona gaus 500-550k eur. Niekas jam uz toki gan blanku sezona Eurolygoje net nesiruostu moketi.
2019-06-01
-8
Atsakyti
Anonimas
Su šia komanda daugiau kai lkl neko nepasieksi žmogau
2019-06-01
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 21

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.