Rice'as atvedė „Maccabi“ į sensacingą pergalę Eurolygos finale (2 video, foto, statistika)

2014-05-18 19:59

Tel Avivo „Maccabi“ triumfavo Eurolygos finalo ketverto turnyre Milane. Lemiamose rungtynėse Davido Blatto auklėtiniai per pratęsimą 98:86 (15:16, 18:19, 20:20, 20:18, 25:13) nugalėjo sezono favorite laikytą Madrido „Real“ komandą.

Į pergalę Izraelio ekipą vedė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Tyrese’as Rice’as. 27-erių metų 185 cm ūgio amerikietis finale žaidė nesulaikomai, pataikė pačius svarbiausius rungtynių metimus ir iš viso surinko 26 taškus.

Rungtynių žaidėjas
Tyrese  Rice
PTS 26 | REB 4 | AS 2
Nuostabų Rice‘o pasirodymą dar nesibaigus mačui skanduote „MVP!MVP!MVP!“ įvertino Milano areną geltona spalva nudažę „Maccabi“ fanai, o netrukus Rice’ą pagerbė ir Eurolyga. Gynėjas buvo pripažintas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju, o prizą jam įteikė naudingiausias 2007-2008 m. Eurolygos reguliariojo sezono žaidėjas, du kartus turnyro čempionas Ramūnas Šiškauskas.

Prieš finalo ketvertą „Maccabi“ komandą autsaidere laikė dauguma krepšinio specialistų, tačiau pusfinalyje Izraelio atstovai 68:67 sugebėjo nugalėti Maskvos CSKA kariauną, o finale po jų kojomis krito ir efektingiausią krepšinį Europoje šiame sezone demonstravusi „Real“ ekipa.

Pirmoje finalo pusėje Ispanijos čempionai žaidė kiek sėkmingiau ir didžiąją laiko dalį pirmavo, tačiau antrąjį kėlinį tritaškiu su sirena užbaigęs Davidas Blu leido suprasti, kad lengvo pasivaikščiojimo aikštėje „Real“ gali nesitikėti (35:33).

Trečiajame kėlinyje iniciatyvos perimti nepavyko nei vienai, nei kitai ekipai (55:53), o ketvirtojo pabaigoje įsismaginęs Rice‘as ne tik išlygino rezultatą (67:67), bet ir padėjo „Maccabi“ įgyti keturių taškų persvarą (73:69, likus žaisti 57 sek.).

Nors „Real“ milžiniškų pastangų dėka sugebėjo išplėšti pratęsimą (73:73), sirgalių armijos palaikomi „Maccabi“ krepšininkai iniciatyvos iš rankų nebepaleido. Per penkias pratęsimo minutes jie pelnė net 25 taškus (14 iš jų – Rice’as), o visi ispanų mėginimai gelbėtis taktinėmis pražangomis buvo bevaisiai.

„Maccabi“ žaidėjai prie baudų metimo linijos neklydo ir šiek tiek atsipalaidavo tik tada, kai mačo baigtis buvo nulemta. Galutinai rankas ispanai nuleido tuomet, kai penktąja asmenine pražanga buvo nubaustas vienas iš komandos lyderių Sergio Rodriguezas.

„Maccabi“ komanda Eurolygos čempione tapo po devynių metų pertraukos. Paskutinį syki triumfuoti šiame prestižiniame turnyre Tel Avivo komandai buvo pavykę 2005 m. Tuo metu tituluočiausias Europos klubas „Real“ čempionu tapti nesugeba nuo 1995 m., kuomet į Eurolygos viršūnę jį atvedė Arvydas Sabonis. Praėjusių metų finale taip pat favoritais laikyti „Real“ krepšininkai turėjo pripažinti Pirėjo „Olympiakos“ pranašumą.

„Maccabi“: Tyrese’as Rice’as 26 (4 iš 13 dvitaškių, 3 iš 4 tritaškių, 9 iš 9 baudų, 10 išprovokuotų pražangų, 27 naudingumo balai), Ricky Hickmanas 18, Devinas Smithas 15, Davidas Blu 14, Alexas Tyus 12 (11 atk. kam.), Sofoklis Schortsanitis 9.

„Real“: Sergio Rodriguezas 21, Rudy Fernandezas 15, Felipe Reyesas 12, Nikola Mirotičius 12, Ioannis Bouroussis 12, Tremmellas Dardenas 7.

„Maccabi“ triumfas:

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:

xixixiprabilo lryto gerbejai:))xixixi be t.rice,ka dar lrytas nori susigrazinti is zaideju??gal lrytas pinigeliu turi pakankamai suburti super duper eurolygai komanda??tegul A eurolygos licenzija pirmiausiai gauna,paskui tegul lryto fanai masto apie zaidejus,pvz t.rice,kurio neikirs nei pinigais lrytas,nei kitais pasiulymais. T.Rice lrytas nesvarbus kaip komanda,Reikejo seniau galvoti,su t.rice pratesiant sutarti,o nepaleidziant ji i maccabi.ir dar: lrytas mazus pinigus t.ricui mokejo,tai near dabar ko svajoti lryto fanams.xixixi svajuko drambliones uznorejo lrytieciai.varvine seile i grazu t.rice zaidima eurolygos finale.xixixi:)))


tai kad jis pernai dar vokietijoje lose :) o siemet maccabi rytas>bayern>maccabi
2014-05-19
+8
Atsakyti
to xixixi
what? :D
2014-05-19
-5
Atsakyti
to xixixi
what? :D
2014-05-19
Atsakyti
Saunuoliai! Nuleido pasikelusius ispaniukscius ant zemes
2014-05-19
-3
Atsakyti
xixixi
prabilo lryto gerbejai:))xixixi be t.rice,ka dar lrytas nori susigrazinti is zaideju??gal lrytas pinigeliu turi pakankamai suburti super duper eurolygai komanda??tegul A eurolygos licenzija pirmiausiai gauna,paskui tegul lryto fanai masto apie zaidejus,pvz t.rice,kurio neikirs nei pinigais lrytas,nei kitais pasiulymais. T.Rice lrytas nesvarbus kaip komanda,Reikejo seniau galvoti,su t.rice pratesiant sutarti,o nepaleidziant ji i maccabi.ir dar: lrytas mazus pinigus t.ricui mokejo,tai near dabar ko svajoti lryto fanams.xixixi svajuko drambliones uznorejo lrytieciai.varvine seile i grazu t.rice zaidima eurolygos finale.xixixi:)))
2014-05-19
-7
Atsakyti
arsarkisBūtų visai neblogai Tyresą Raisą gražintu į Lietuvos rytą, taip pat sveikinimai tapus eurolygos čempionais.


tai kad jo kaina dabar bus isaugus neblogai :D nebent nori kad ryto komandoje zaistu rise'as ir 11vaiku is MKL
2014-05-19
+12
Atsakyti
Būtų visai neblogai Tyresą Raisą gražintu į Lietuvos rytą, taip pat sveikinimai tapus eurolygos čempionais.
2014-05-19
-12
Atsakyti
ogo
TAIP VISI DZIAUGIAS KAD NELAIMEJO REAL MILIJONIERIAI SU RUDZIU FERNANDU PRIESAKY....
2014-05-19
-16
Atsakyti
Nustebino finalas krepšinio grožiu, nors ne itin mėgstu eurolygą, bet finalus vasada pasižiūriu ir labai džiaugiuosi, kai tokios komandos kaip REAL pralaimi antrus metus iš eilės. Šaunuoliai Maccabi.
2014-05-19
+21
Atsakyti
blemba malačiai patvarkė visus fovoritus, šiška fainai pagerbė ir aišku ryžis užstumė :D
2014-05-19
+15
Atsakyti
Maccabi super zaidimas Final Four 2014 (pataisa sa
Taip pat reikia pazymeti,kad kiekvienais metais Maccabi zaideju komplektacija buna gera,surinkti buna zaidejai ne zvaigzdes,bet visi kovojantys is dushios,nera ne vieno zaidejo Maccabi komandoje,kuriu metinis kontraktas siektu daugiau nei 1.5 doleriu,plius/minus.

... daugiau nei 1.5 milijonu doleriu,plius/minus.
2014-05-19
+2
Atsakyti
Maccabi super zaidimas Final Four 2014
Laimejo siu metu Eurolyga,2013-2014,Tel Aviv'o Maccabi ir pagrindas-sios komandos superinis treneris-David Blatt. Mano manymu,David Blatt yra stipriausias treneris Europoje(nors Izraelis,ziurint geografiskai,nera Europa),Davis Blatt yra JAV zydas.Jei po teisybe,tai butent David Blatt tikrai labia sekmingai galetu dirbti NBA kokios nors komandos treneriu,nebutu klaidinga,jei jis butu kada Toronto Raptors treneriu.Ka jau ka,jis tikrai butu stipresnis Raptors treneris,nei dabartinis dabar vadovaujantis bei ateinancius trejus metus Dwayne Casey.

Dabar David Blatt yra Tel Aviv'o Maccabi komandos vyr.treneris bei protas,smegenys.

Jei tiketi ta informacija,kuri eina is Milano,tai Maskvos CSKA krepsinio klubo prezidentas Vatutin'as susitare su David Blatt.u del darbo CSKA klube.Jei jis vadovaus CSKA komandai,tai tikrai bus padaryta visa pertvarka ir pakitimai,kas is dabartiniu CSKA zaidzianciu krepsininku turetu pasilikti komandoje.Taip pat,CSKA komandos prezidentas duos tiek pinigu(kad ir dabartini CSKA klubo biudzeta 60 milijonu euro,kaip kad 2013-2014 sezone)kiek reikia,kad sukomplektuoti naujaja zaideju jungti :),komanda.:)Paprasciausiai,ne pinigai yra svarbiausia.Svarbiausia yra komandos chemija,plius superinis komandai vadovaujantis treneris.Taip buvo,kai Zalgiris laimejo Eurolyga,kaip Olympiakos laimejo praeitus pora sezonu Eurolyga,ir t.t. O CSKA,Madrido Real taip ir "pasilieka dziaugtis",ar tai verkti su savais biudzetais.Madrido Real biudzetas irgi gerokai virsija 30 milijonu euro,o Tel Aviv'o Maccabi biudzetas nesiekia net 20 milijonu doleriu(o ne euro).

Grazus buvo finalas!Ir laimetojas buvo teisingas-stengesi,kovojo visi Maccabi krepsininkai,nuostabiai savo darba atliko Maccabi treneriu stabas su David Blatt'u!Taip pat reikia pazymeti,kad kiekvienais metais Maccabi zaideju komplektacija buna gera,surinkti buna zaidejai ne zvaigzdes,bet visi kovojantys is dushios,nera ne vieno zaidejo Maccabi komandoje,kuriu metinis kontraktas siektu daugiau nei 1.5 doleriu,plius/minus. O kas darosi su kontraktu dydziais CSKA bei kai kuriu zaideju Real'o komandose - tai finansinis kosmaras,permoketi kontraktai,ir t.t
2014-05-19
+6
Atsakyti
ShL
Praitus 2 metus laimejo OLY tik su viena zvaigzde Spanouliu ir kruva negirdetu vidutinioku. Siais metais laimejo Maccabis - komanda isvis be zvaigzdziu. O Realo zvaigzdynas antrus metus lieja asaras po pralaimejimu silpnesnems komandoms :D smagu
2014-05-19
-6
Atsakyti
Hey
Man asmeniskai patinka kad final4 suzaidi tik 2 macus ir arba esi pirmas arba ketvirtas. Nereikia eurolygai kopijuoti NBA tikrai nebutu idomu stebet serija finalo nukentetu prestizas ir pacios rungtynes nebutu tokios itemptos ka gali pasiulyt vienas macas, taip pat netiketumo faktorius pavyzdziui jei vyktu Eurolygos formatu NBA ir iseitu i final 4 kokie Wizards visko gali buti kad jie butu cempionai, nes siais metais aisku kad cempionai bus Heat/Spurs jei ten final4 butu be serijos galbuy butu ir Milvokis koks taciau ten krepsinis daugiau sou ir pramoga nei cia europoje. Zinoma pats neabejoju kad uz n metu bus serija final4, bet tikiuosi dar negreitai. :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-18
+2
Atsakyti
hix
TO Anon:

Nu slepkis i buda dabar :) Haha madrid ;D
2014-05-18
+6
Atsakyti
Lietuva svencia, o AN0N verkia kampe.
2014-05-18
+6
Atsakyti
dziaugiuosi ne todel, kad Macabis cempionas, bet todel, kad Ryzas Fernandesas ne cempionas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-18
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 213

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.