Dainius Adomaitis žavisi Australijos žaidimu: „Išeina geras kokteilis“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Donguano (Kinija)
2019-09-04 16:07

Lietuvos rinktinė pasitinka trečiąsias čempionato rungtynes, kurias treneris Dainius Adomaitis vadina finalu.

Nors Lietuva tik rytoj baigs pasirodymą pirmajame etape, tačiau strategas žaidėjus norėjo nuteikti, kad šie pradės jau naujoje grupėje.

Kodėl? Nes antrojo etapo Lietuvos grupė jau yra aiški, o iš pirmojo etapo pateks tik Lietuva ir būsimoji mūsiškių varžovė Australija.

„Su žaidėjais per susirinkimą kalbėjome, kad turime užmiršti, jog tai yra paskutinės rungtynės šioje grupėje. Tai yra pirmos naujos grupės rungtynės, kadangi aiškios visos kitos grupės ekipos. Pradedame naują etapą, todėl mums tai yra lyg finalas, lyg dvigubas taškas“, – prieš dvikovą žurnalistams iš Lietuvos sakė Adomaitis.

– Australija yra netipinė komanda, kadangi įžaidėju gali būti beveik bet kas. Kaip su tuo reikės tvarkytis?
– Čia didžiausia pagarba ir didžiausi komplimentai jų treneriams ir sistemai. Nuo 2013 metų yra tas pats treneris ir ta pati sistema, kuria žaidžia ir rinktinė, ir jaunimo komandos. Yra tekę prieš šį trenerį rungtyniauti, neblogai jį pažįstu. Jie žaidžia fantastinį krepšinį. Galima pasakyti, kad dabar atėjęs su žaidimo pikas.

Jų veteranai pridėjo individualių savybių ir tapo kosminiais žaidėjais, kaip kad Inglesas, kuris man visada imponavo ir patiko jau tuomet, kai žaidė Barselonoje bei Tel Avivo „Maccabi“. Jis pastaraisiais metais daug pridėjo kaip kūrėjas, kaip žaidėjas su kamuoliu. Ką jis žaidžia, tai yra fantastika.

Taip pat prie to reikia pridėti labai gerą individualų meistriškumą turintį Patty Millsą, kuris pakeičia rungtynių eigą, pataiko sunkius metimus, net prie geros gynybos. Išeina labai geras kokteilis, o dar tokie dideli, kaip Andrew Bogutas, kuris yra labai geras pasuotojas. Turime labai gerą priešininką, kuris yra vienas iš geriausių čempionate.

– Kiek varžovų sėkmės gynyboje priklauso nuo Dellavedovos ir Ingleso žaidimo?
– Jie žaidžia australišką krepšinį, kuris yra pagrįstas dideliu kontaktu ir spaudimu. Tam turime būti pasiruošę. Iš kitos pusės, jie žaidžia po daug minučių, todėl mes irgi turime būti labai agresyvūs, jog kiekvienas sumuštas kamuolys iš jų atimtų dalį jėgų. Yra minčių, kaip norime žaisti.

– Ar pritariate, kad Australijos ir Lietuvos žaidimas yra panašūs?
– Aš manau, kad yra panašus komandiškumas, nes jų sistemoje yra labai daug perdavimų bei judesių be kamuolio. Abi komandos tikrai gerai dalinamės kamuoliu.

– Kaip išdarkyti varžovų susižaidimą?
– Pas juos yra viskas nusistovėję ir viskas labai aišku, o priešininkams yra sudėtinga skautinti bei tai perteikti žaidėjams. Jeigu pas juos vienas krepšininkas daro vieną judesį, tuomet paskui jį kitas jau daro kitą, trečias – dar kitą. Tas automatizmas ir komandinis judėjimas yra įspūdingas.

– Ar galima sakyti, kad varžovai turi daugiau silpnų vietų gynyboje negu puolime?
– Jie žaidžia gynybą, kurioje priima rizikas. Mūsų darbas yra bandyti jomis pasinaudoti.



Komentarai:

25 EUR premija su MONESE (Revolut alternatyva) !!! Šis akcijos kodas (REMIG817) galioja tik šią savaitę! Monese paskyrė mane lojaliu klientu, ir šiuo metu siūlo man ir pakviestam draugui net 25 EUR dovanų!!! (Įprastai su kitu kodu gaunate 15 EUR dovanų). Paprasti keli žingsniai kurie trunka vos 5 min: 1. Parsisiųsk Monese appsą iš App Store ar Google Play 2. Būtinai įrašyk pakvietėjo kodą REMIG817 3. Užsiregistruok ir patvirtink ID. Viską daryk pagal aplikacijos nurodymus. 4. Kai užsiregistruosi, užsisakyk NEMOKAMĄ bekontaktę MONESE Kortelę! Ją atsiųs per 5-7 dienas. 5. Kai gausi kortelę, aktyvuok ją! Tuomet atlik bet kokio dydžio mokėjimą (nors ir 10 cnt) parduotuvėje arba internetu ir per ~ 5 val. gausi dar 25 EUR dovanų! Visus pinigus nemokamai galėsi išsigryninti bet kuriame bankomate arba tiesiog atsiskaityti bet kurioje parduotuvėje. *Viskas labai paprasta. Nori užsidirbti daugiau - teks ieškotis draugų kaip aš tą darau. Daugiau info į PM.
2019-09-05
-2
Atsakyti
Argonas
adomai neapsimyzk tik liaupsindamas australija, dbr ir pasirodys ant koks tu geras treneris gaves pagaliau rimta varzova, dbr liaupsini del to jog galetum veliau teisintis uz pralaimejima slidi gyvate , negaliu koks slykstus tipas esi
2019-09-05
+1
Atsakyti
Dzo
dalinasi kamuoliu vienodai...??? adomai tu gal girtas??? kaip suka Australais atakas jus rytoj pamatysit
2019-09-05
+3
Atsakyti
Anonimas
paaiskinkit prasau. tai kitam etape zais su visom trim komando ar su australais nebereiks?
2019-09-04
+7
Atsakyti
djgaffer
Rimčiausias išbandymas mūsiškių laukia.Sunku rasti pas australus silpnų vietų,puikiai veikiantis mechanizmas.Inglesas išvis rodo aukščiausią klasę,vis labiau artėja prie trigubo dublio.Labai sunkios rungtynės laukia,bet tikiu mūsų rinktine ir pergale.
2019-09-04
-6
Atsakyti
sekmes ryt :)
2019-09-04
+11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.