Paskelbtos oficialios Haywardo perėjimo detalės: puolėjas į „Hornets“ atvyko mainų būdu

2020-11-30 12:08
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Naujasis Šarlotės „Hornets“ puolėjas Gordonas Haywardas į komandą atvyko mainų būdu, pranešė Bostono „Celtics“ klubas.

„Celtics“ pranešime teigiama, jog klubas į „Hornets“ išsiuntė Haywardą ir du NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimus. Mainais, Bostono klubas gavo vieną antrojo rato šaukimą.

Shamsas Charania iš „The Athletic“ pranešė, jog „Celtics“ išsiuntė 2023 m. ir 2024 m. šaukimus, o iš „Hornets“ sulaukė 2022 m. naujokų biržos šaukimo.

Gordon Hayward

Gordon  Hayward
Pozicija: SF
Amžius: 30
Ūgis: 203 cm
Svoris: 94 kg
Gimimo vieta: JAV

Tai reiškia, jog Haywardas Bostoną paliko ne kaip laisvasis agentas. Krepšininkas pasirašė naują sutartį su „Celtics“ ir iš karto buvo išmainytas.

„Hornets“ klube krepšininkas per ketverius metus uždirbs 120 mln. JAV dolerių. Pirmąjį sezoną Haywardas uždirbs 28,5 mln., antrąjį – 29,9 mln., trečiąjį – 30,1 mln., o ketvirtąjį – 31,5 mln. dolerių.

Bostono klubui tai leido sukurti 28,5 mln. JAV dolerių mainų išimtį, kuri galios lygiai vienerius metus. Su išimtimi „Celtics“ galės atlikti mainus net ir tuo atveju, jei į mainus įtrauktų žaidėjų atlyginimai nesutaps.

Bene šviežiausias to pavyzdys – „Golden State Warriors“ klubas. „Warriors“ turėjo 17,2 mln. JAV dolerių mainų išimtį ir praėjusią savaitę atliko mainus su Oklahomos „Thunder“ ekipa, kuomet už pirmojo rato šaukimą naujokų biržoje gavo 14,4 mln. dolerių uždirbsiantį Kelly Oubre.

Į Šarlotę persikėlęs Haywardas praėjusį sezoną sužaidė 52 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 17,5 taško, 6,7 atkovoto kamuolio ir 4,1 rezultatyvaus perdavimo.



Komentarai:

Koko
Towns is coming to Town
2020-11-30
-5
Atsakyti
djgaffer
Geriausia,kad Hornets toliau mėto tokius pinigus.Atsikratė Batumo,tsi vistiek paėmė Haywardą,kuriam dar daugiau mokės.Jei jie čia taip darė dėl patekimo į PO,tai gal ir pavyks ten patekti.Bet norint siekti kažko daugiau,jie vėl įklimpo su šitu kontraktu ir apie žygį toliau,nei pirmas PO etapas gali tik pasvajoti.
2020-11-30
-4
Atsakyti
Nesuprantu
Paaiškinkit man kas nors šitų mainų logiką. Hornets gauna 2 pickus ir Haywardą, o Bostonas tik antro rato šaukimą? Niekaip nearandu logikos šitoj vietoj, tuo labiau kad Celtics reiškė norą išlaikyti Haywardą. Gal kažką blogai supratau :D
2020-11-30
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.