Katalonų spurtą paaiškinęs Šaras: „Kai Canaanas parodė gestą, publika sureagavo“

Miguel Lois Vidal
BasketNews žurnalistas
2021-12-23 09:40
Nuotr.: Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images
Nuotr. Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

„Barcelona“ (15-2) pirmąjį Eurolygos ratą užbaigė fantastiniu sugrįžimu ir pergale per pratęsimą su Kazanės UNIKS (10-7) – 111:109.

Katalonai išlieka pirmoje Eurolygos vietoje ir pratęsė pergalių seriją iki devynių. Per 17 mačų „Palau Blaugrana“ arenoje katalonai dar nepralaimėjo.

Po rungtynių „Barcos“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius neslėpė pasididžiavimo savo auklėtiniais.

„Kiekvienos Kalėdos yra geros, bet šios bus dar geresnės po tokios pergalės. Atsiminsime šias rungtynes ilgai“, – pradėjo 45-erių kaunietis.

Likus 9,5 minutės iki rungtynių pabaigos komandas skyrė 20 taškų (77:57), tačiau savų sirgalių palaikoma „Barca“ surengė įspūdingą spurtą 27:11 ir po Nicolaso Laprovittolos dvitaškio likus 2 minutėms kvėpavo varžovams į nugaras (84:88).

Šaras bandė analizuoti, kodėl rungtynių ritmas taip kardinaliai keitėsi.

„Tai, kas vyko pradžioje, buvo gana logiška, – sakė Jasikevičius. – Bandėme paruošti vyrukus kovai, bet to neatsinešėme ant parketo. Vaizdas buvo šlykštus trečiajame kėlinyje. Nelengva žaisti, kai visą laiką atsilieki bent 10 taškų. Jie pirmavo ne tik švieslentėje, bet ir energijoje. Tačiau sugebėjome ištraukti rungtynes, patys matėte.“

Strategas mano, kad ekipa pabudo tada, kai UNIKS legionierius Isaiah Canaanas pabandė išraiškingai užtildyti „Palau Blaugrana“ areną.

„Komanda buvo mirusi, treneris buvo miręs ir fanai buvo tylūs. Kai žmogus padarė gestą, publika sureagavo. Jis ir anksčiau yra tai daręs – Tel Avive, Maskvoje. Tai normalu, kai daužai „Barceloną“ jų tvirtovėje. NBA stilius“, – varžovo poelgį komentavo Jasikevičius.

Iki rungtynes pakeitusio spurto „Barcai“ sunkiai sekėsi tvarkytis su atletiškuoju UNIKS amerikiečiu Johnu Brownu. Puolėjas mače patyrė traumą, bet bandė žaisti per skausmus.

Po susitikimo Jasikevičius priėjo pasveikinti varžovo su puikiu pasirodymu ir dar kartą nukėlė kepurę spaudos konferencijoje.

„Rodėme video apie Browną. Jis – puikus gynyboje. Tačiau kai susitinki su juo, pasidaro sunku įveikti. Rungtynių metu tiesiog sakiau savo auklėtiniams, kad turime suprasti, ką darome“, – kalbėjo katalonų vyr. treneris.

„UNIKS – tikrai puiki komanda, – apie varžovų pajėgumą pratęsė Šaras. – Jie nugalėjo CSKA Maskvoje 20 taškų, laimėjo prieš „Real“, „Anadolu Efes“... tai matėme ir šiandien, kai jie žaidė gerai, su daug energijos. Manau, kad jie savimi abejoti pradėjo tik likus 3 minutėms.“

Rokas Jokubaitis per 29 minutes surinko 15 taškų (4/6 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.), po perimtą bei atkovotą kamuolį, 2 rezultatyvius perdavimus, 5 asmenines pražangas, 4 klaidas ir 11 naudingumo balų.

Lemiamu metu Nikola Mirotičius ištraukė pratęsimą, o jame jau lietuvis traukė „Barcą“ svarbiais taškais.

„Aš žinau jį. Tai ne pirmas kartas, kai jis mums padeda lemiamomis minutėmis. Tai jis darė Stambule, prieš CSKA... jam 21-eri, bet jis tikrai pastovus. Nesu nustebęs, bet tai tikrai nepaprasta“, – Jokubaitį gyrė Jasikevičius.

UNIKS strategas Velimiras Perasovičius sulaukė klausimo apie Canaano poelgį, kuris įkaitino katalonus.

„Nuoširdžiai, nemačiau to epizodo. Tačiau jei sakote, kad taip įvyko, tai – nebuvo būtina. Sirgaliai užsiveda ir varžovai gauna papildomos motyvacijos kovai“, – sakė Perasovičius.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-7
Atsakyti
Antanas
koks rozinis jo snukis. aisku kad geria daugiadienėm
2021-12-23
Atsakyti
Anonimas
Sunku laimėt prieš barca kai barca žaidžia 6-iese
2021-12-23
+5
Atsakyti
Tas pirstas ir teisejus uzvede. Jei rimtai, tai kiek stebiu barsos rungtyniu, teisejai tikrai svilpia ju naudai, kaip ir vakar.
2021-12-23
+4
Atsakyti
REALIAI
Tą pirštą Canaanas rodė Šarui: ,,Patylėm kvailai nežviegęs" !!!
2021-12-23
-8
Atsakyti
Bet Uniks tai kaip Josh Nebo - tik penki tokie.
2021-12-23
+7
Atsakyti
BET
TAI NE ŠARO NUOPELNAI, O GERŲ ŽAIDĖJŲ PASTANGOS !
2021-12-23
-4
Atsakyti
Lauksim Canaano pirsto ir Belgrade :)))
2021-12-23
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.