Netikėtai UNIKS palikęs Thomasas: „Man tai nebuvo tinkamiausia vieta“

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas
2021-10-06 16:00

Tikras profesionalas. Pirmasis ateina į treniruotę. Po jos visada rūpinasi savo kūnu. Žudikas žaidžiant nugara į krepšį. Bet labai ramus ir tylus vaikinas. Tokie atsiliepimai daugelį metų seka Willą Thomasą.

Taigi, kai Thomasas sezono išvakarėse nutraukė sutartį su Kazanės UNIKS, jis sukrėtė Europos krepšinį. Kas nutiko?

„Tai nebuvo man tinkamiausia vieta“, – sakė Thomasas interviu su BasketNews.

Will Thomas

Will  Thomas
Will  Thomas
MIN: 22.47
PTS: 5 (25%)
REB: 4
AS: 0
ST: 1
BS: 0
TO: 0
GM: 1

Kas nėra tinkama vieta Willui Thomasui?

Thomasas užtruko kelias sekundes, prieš atsakydamas į klausimą. Krepšinio gerbėjai, buvę komandos draugai ir net žmonės iš UNIKS buvo suinteresuoti išgirsti jo paaiškinimą. Bet tai ne tas žaidėjas, kuris norėtų aptarinėti delikačius dalykus filmuojant kameroms.

„Tai tiesiog nebuvo tinkamas variantas. Mes nusprendėme išsiskirti, ir viskas. Tai tiesiog nebuvo man tinkama situacija šiame karjeros etape“, – atsakė Thomasas.

Šiuo metu 35 metų Eurolygos veteranas ieško geriausios vietos laimėti rungtynes. Tačiau tik sezonas parodys, ar UNIKS, ar jo nauja komanda – „Monaco“, sugebėjo rimčiau patriukšmauti aukščiausioje Europos krepšinio lygoje.

„Aš žaidžiu jau taip ilgai, kad galbūt turiu šiek tiek silpnesnį saugiklį kvailystėms, – sakė Thomasas. – Aš tikrai noriu laimėti. Jei laimėsime, visi bus laimingi, nuotaika komandoje bus gera, viskas bus gerai.“

„Žinau, kad negalime laimėti visų rungtynių, bet jei laimėsime didžiąją dalį iš jų, tai bus puiku, sezonas klostysis lengviau, visi bus laimingi ir mėgausis juo“, – pridūrė jis.

Thomaso sprendimas palikti Kazanę sezono išvakarėse sukėlė problemų UNIKS vadovams. Tuo metu „Monaco“ klubas plojo rankomis, nes netikėtai į rinką pateko vienas geriausių Eurolygos puolėjų.

Jis buvo trečias naudingiausias žaidėjas Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje. Per rungtynes jis vidutiniškai rinkdavo po 9,3 taško, 4,9 atkovoto kamuolio ir 13,4 naudingumo balo, o komanda praėjusį sezoną pateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Tačiau nesulaukęs jokio pasiūlymo iš „Zenit“ komandos, Thomasas prisijungė prie grupės Eurolygos žvaigždžių ar jau savo vertę įrodžiusių žaidėjų kaip Mike'as Jamesas, Donatas Motiejūnas ir Leo Westermannas.

„Tai – nauja komanda. Turime labai greitai susiburti, jei norime sėkmingo sezono, – Thomasas sakė BasketNews. – Visi turi žaisti kartu. Turime išlikti sveiki ir susikaupę.“

„Turime daug jaunų vaikinų, kurie nežaidė tokiame lygyje. Jau matau, kad jie remiasi į mus, vyresnius vaikinus, tokius kaip aš, Mike'as (Jamesas), D-Mo (Donatas Motiejūnas), nes mes turime patirties ir žinių, kaip būti sėkmingu šiame lygyje. Taigi, jei mes tiesiog žaisime kartu, seksime trenerio pavyzdžiu, tikėsime sistema, mums turėtų būti viskas gerai“, – užbaigė jis.

BasketNews kviečia stebėti visą pokalbį su Willu Thomasu, kuriame jis paaiškins, kas jam padėjo tapti vienu iš efektyviausių veteranų Eurolygoje.



Komentarai:

Anonimas
Gyvent ruskyne yra tas pats kaip uzsiimineti sadomazochizmu, tad neteisinu jo.
2021-10-06
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.