Lukas Lekavičius: apie nustebinusį „Žalgirio“ rezultatą ir siekį atsitiesti

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Atėnų (Graikija)
2018-01-24 16:46
  • Lukas Lekavičius ketvirtadienį antrą kartą šį sezoną stos į kovą su „Žalgiriu“
  • „Panathinaikos“ ir Kauno klubas šiuo metu turi po lygiai pergalių, o tokia situacija stebina ir įžaidėją
  • Jis sako sieksiantis pasirodyti geriau, nei per pirmąją tarpusavio dvikovą
  • Lekavičiui palieka įspūdį „išprotėję“ Graikijos krepšinio sirgaliai

Vasarą su Kauno „Žalgiriu“ atsisveikinęs Lukas Lekavičius negalėjo įsivaizduoti, kad Eurolygos reguliariojo sezono kovoms persiritant į antrąją pusę, jo naujoji komanda, Atėnų „Panathinaikos“, su senąja žygiuos koja kojon.

Sužaidus 19 rungtynių, „Žalgiris“ ir „Panathnaikos“ turi po 12 pergalių ir kartu su Madrido „Real“ turnyrinėje lentelėje ekipa dalijasi 4-6 vietas.

Ketvirtadienį Lietuvos ir Graikijos čempionai kovos antrą kartą šį sezoną, o jų dvikova gali būti itin svarbi ateityje dalijantis vietas.

Foto galerija

„Prieš sezoną nebūčiau pasakęs, kad „Žalgiris“ bus taip aukštai, – Atėnuose po trečiadienio treniruotės OAKA arenoje, tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Lekavičius. – Kažkiek nustebino, bet kai pažiūrėjau „Žalgirio“ žaidimą, tai žaidžia labai gerai, didelis trenerio nuopelnas. Kai žaidžia gerai, tai dabar nestebina.“

Kas lemia tokią aukštą „Žalgirio“ poziciją?

„Disciplina, trenerio sistema, – atsakė Lekavičius. – Gal ne visi ją perpratę, bet jie tikrai stengiasi ją perprasti ir dėl to žaidžia gerai.“

Nuotr. AP – Scanpix
Jam pačiam prireikė laiko perprasti trenerio Xavi Pascualio schemas. Specialistas iš Katalonijos garsėja kaip itin daug derinių puolime turintis strategas, o Lekavičiui, kaip komandos įžaidėjui, tenka pagrindinė užduotis išpildant tas schemas.

Dabar 180 cm ūgio įžaidėjas prisipažįsta vis geriau suprantantis tai, ko reikalauja treneris.

„Reikėjo pusės sezono, kad perprasčiau, – prisipažino įžaidėjas. – Dar nesu iki galo perpratęs, nes visko labai daug, bet dabar jau tikrai jaučiuosi geriau komandoje. Turime labai daug derinių, prieš kiekvienas rungtynes paruošia vis kažką naujo, tai reikia įsisavinti. Bet apsiprantu ir jaučiuosi daug geriau.“

Jo žaidimas ir vaidmuo komandoje kol kas banguoja. Lietuvis kyla nuo suolo ir aikštėje vidutiniškai praleidžia po 13 minučių. Jis buvo trumpam tapęs starto penketo žaidėju, kai traumą gydėsi Nickas Calathes, tačiau pastarosiose trejose rungtynėse Lekavičiaus kur kas daugiau laiko leido ant suolo.

Mače su „Barcelona“ jis žaidė vos 3 minutes, o su CSKA – tik 2.

Nors su CSKA žaidė nedaug, Lekavičiui ta dvikova kol kas yra labiausiai įsiminusi ne tik per atkarpą Atėnuose, bet ir apskritai per visą karjerą. Praėjusį penktadienį vykusiame mače OAKA arena sutalpino daugiau nei 18 tūkst. sirgalių ir taip paliko didžiulį įspūdį įžaidėjui iš Lietuvos.

„Sirgaliai tikrai neįtikinėti. Tai, ką mačiau rungtynėse su CSKA, gyvenime nesu matęs nieko panašaus. Su visa pagarba „Žalgirio“ fanams, bet čia buvo kažkas nerealaus.

Buvo pilna salė, 20 tūkst. žiūrovų, visi skanduoja, o ne taip, kaip „Žalgirio“ arenoje, tik grupelė. Čia visi fanai išprotėję dėl krepšinio“, – pasakojo Lekavičius.

Nepaisant pašėlusios atmosferos, „Panathinaikos“ pralaimėjo 70:75 ir patyrė pirmą nesėkmę namie šį sezoną. Iki tol savo aikštėje Eurolygoje jie buvo laimėję visus 9 mačus, o tai – kur kas geresnis rezultatas nei žaidžiant išvykose (3-6).

„Tie fanai turbūt ir lemia (tokius skirtumus). Gal namie būname labiau susikoncentravę, o išvykoje tikrai turėtume pagerinti žaidimą, nes ten nepavyksta gerai žaisti“, – prisipažino Lekavičius.

Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Įžaidėjas tikisi, kad dėl savų sienų antroji dvikova su „Žalgiriu“ jam pačiam bus kur kas sėkmingesnė. Gruodžio pradžioje Lekavičius „Žalgirio“ arenoje per 15 minučių pelnė 2 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o jo ekipa suklupo 74:80.

Ketvirtadienį šansą atsitiesti turės ir jis, ir jo ekipa.

„Šį kartą bus ramiau, vis tiek žaisime namie, – į būsimą dvikovą žvelgė Lekavičius. – Aišku, pirmos rungtynės „Žalgirio“ arenoje buvo įdomios, keistas jausmas. Dabar bus kažkas panašaus, nes rungtyniausiu prieš savo draugus, bet reikės galvoti apie krepšinį ir iškovoti pergalę.“



Komentarai:

djgaffer
Jam sunku,nes pirmą kartą karjeroje žaidžia užsienyje.Visą laiką buvo pratęs praleisti Kaune,tai nauji iššūkiai vistiek paveikia,nori ar nenori.Bet jis ramus vaikis,po truputį įsivažiuos.Sunku,kai yra Calathesas,tačiau tai Lukui gera proga mokintis iš vieno geriausių PG Europoje.Patirties daug įgaus ir ateitį bus tik geresnis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-25
+7
Atsakyti
Klaidomi,

Pora rungtynių neišleidžia į aikštelę ir jau meistriškumas išgaravo? Gerai Jasikevičius sakė, nusprendžiama viskas apie žaidėją iš keleto rungtynių, kaip su Milu.

O dėl tėvų, tai žinok šis vaikis nuo 15 gyvena Kaune, atskirai nuo tėvų, tad jei ir yra problema tai ji ne tame
2018-01-25
+4
Atsakyti
Būtinai palaikysiu Žalgiri nuoširdžiai linkiu didžiausios sėkmės!!! Top 8 ranka pasiekiamas būtina visiems palaikyti savus!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-24
-1
Atsakyti
krepsinis.net
dabar arba niekada zalgiriui reikes atsakingu vidurio puoleju
2018-01-24
+5
Atsakyti
lukas nezinau lekavicius
lukas nieko nezino, neklausinekit.
2018-01-24
Atsakyti
memsins
rezultatyviu perdavinimu lyginimas tai ziaurus LOL

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-24
+22
Atsakyti
Donce
Dusk klaidomi. Niekas jo ir nelygina su Jasikevicium, o savo role pavaduot Calatesa graikijoj jis atlieka puikiai!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-24
-11
Atsakyti
Nenoriu būti blogas pranašas bet mano nuomone viskas linksta link to kad artimiausių metu Lekavičius nuleidęs galvą pėsčiomis pereis iš Graikijos. Sunku pasakyti ar taip žaibiškai išgaravo meistriškumas o gal tiesiog ribotų galimybių žaidėjas kuris tik buvo vienadienė suspindusi žvaigždelė? Supraskite mane teisingai linkiu sėkmės kuo didžiausios bet akivaizdu bernaitis ne savo rogėse jis patiria milžinišką spaudimą tiek iš trenerio ir komandos draugų. Pirmą kartą yra vienas nuo tėvų užsienyje iš ties daug rimtų iššūkių kuriuos nėra lengva įveikti. Čia greičiausiai psichologinės bėdos kamuoja trūksta pasitikėjimo labai nedrąsus bijo būti BACHURU toli dar jam iki MAESTRO JASIKEVIČIAUS
2018-01-24
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.