Mėnesio MVP tapęs Jacksonas: „Anksčiau apie LKL žinojau tik tiek, kad čia yra „Žalgiris“

2020-10-01 13:01
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Prie Vilniaus „Ryto“ komandos sėkmingai prisijungęs NBA patirties turintis Demetrius Jacksonas pripažintas naudingiausiu „Betsafe-LKL“ rugsėjo mėnesio žaidėju.

26 metų 185 cm ūgio įžaidėjas rugsėjo mėnesį svariai prisidėjo prie to, kad „Ryto“ sąskaitoje būtų trys pergalės iš tiek pat galimų, o komandos pelnomų taškų vidurkis siektų virš 100.

Jacksonas dėl lengvos traumos praleido paskutinę „Ryto“ dvikovą Prienuose prieš „CBet“ krepšininkus, bet per pirmąsias dvejas rungtynes – prieš Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“ – demonstravo įspūdingus rodiklius.

Demetrius Jackson

Demetrius  Jackson
Komanda: Vilniaus Rytas
Pozicija: PG
Amžius: 26
Ūgis: 185 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: JAV

Puikiai atrodė Jacksono debiutas „Betsafe-LKL“ čempionate. Kai „Rytas“ 106:77 nušlavė „Juventus“ komandą, įžaidėjas per 25 minutes pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, taip surinkdamas 29 naudingumo balus.

Prieš „Pieno žvaigždes“ Jacksonas per 19 minučių pelnė 8 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, taip užfiksuodamas 15 naudingumo balų rodiklį.

„Aš mėnesio MVP? Smagu, nežinojau. Labai malonu, net nebuvau apie tai pagalvojęs. Tiesą sakant, net nežinojau savo skaičių, nes visų pirma svarbiausia laimėti kaip komandai. Asmeniniai pasiekimai lieka antroje vietoje, bet pradžiuginote“, – kalbėdamas su LKL.lt kiek nusijuokė krepšininkas.

Jacksonas dar tik pratinasi prie europietiško krepšinio. „Rytas“ yra pirmoji jo komanda už Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ribų. Vis dėlto net ir pirmasis mėnuo „Betsafe-LKL“ čempionate šiam žaidėjui paliko didelį įspūdį.

„Tai mano pirmieji metai Europoje. Man tai yra naujos taisyklės, kitoks rungtynių tempas, netgi kitoks komandų treniravimas. Bet tuo pačiu tai yra nuostabi patirtis – aš jau per pirmąjį mėnesį išmokau nemažai naujo. Tai leis dar labiau užaugti kaip krepšininkui ir pažinti daugiau šio sporto subtilybių“, – sakė Jacksonas.

„Rytas“ sezoną pradėjo trimis pergalėmis ir šiuo metu turnyrinėje lentelėje užima pirmąją vietą. Jacksonas sako, kad komanda dar tik įsibėgėja, o pirmosios kelios dvikovos rodo, kad sezonas gali būti tikrai sėkmingas.

„Visų pirma, tai mane labai džiugina komandos puolimas. Vidutiniškai renkame po 100 taškų, tai reiškia, kad žaidžiame ne tik pergalingai, bet ir smagiai – turbūt tai patinka ir sirgaliams. Žinoma, svarbiausia, kad laimime. Atvykau čia laimėti kuo daugiau rungtynių, mano galvoje žodžiui pralaimėjimas vietos nėra. Toks turi būti ir visos komandos nusiteikimas. Jis toks ir yra.

Tiesą sakant, pirmasis mėnuo LKL čempionate yra daug žadantis. Man ir pačiam įdomu, ką galime su šia komanda nuveikti, nes atrodo, kad galime tikrai nemažai“, – šyptelėjo Jacksonas.

Bendrai Jacskonui gyvenimas Europos žemyne yra visiškai nauja patirtis.

26 metų krepšininkas iki atvykimo į Vilnių nei apie pačią Lietuvą, nei apie jos krepšinį nebuvo girdėjęs praktiškai nieko. Viskas, ką jis buvo girdėjęs iki šiol, tai „Žalgirio“ komandos pavadinimas.

„Apie LKL girdėjau nedaug, girdėjau apie lietuvišką krepšinį iš savo buvusio komandos draugo Martino Gebeno. Žinojau tik tiek, kad čia yra „Žalgiris“ – komanda, laiminti viską, žaidžianti Eurolygoje. Tiesą sakant, daugiau girdėti apie LKL neteko nieko.

Tiesą sakant, mes augdami JAV apie kitas šalis nežinome praktiškai nieko. Mokyklose mūsų nemoko apie brolius ir seseris iš kitos pasaulio pusės. Daugmaž viskas, ką žinome apie Europą, būna tai, ką pamatome filmuose. Lietuva man tikrai patinka, Vilnius – nuostabus miestas, jau keliskart sakiau draugams, kad atsidūriau geroje vietoje. Kai esu čia, kartais pasijaučiu panašiai, kaip Čikagoje, ar dar kažkur. „Ryto“ komandoje jaučiuosi taip pat puikiai“, – įspūdžius nupasakojo Jacksonas.



Komentarai:

uz zalgiri
ji butu galim mainyt i betkuri gyneja isskyrus grigoni, lekaviciu ir jokubaiti. pataike rytas ziauriai papigiai pasiemes toki zaideja
2020-10-01
+1
Atsakyti
djgaffer
Įsiliejo tikrai gerai,net nustebino taip puikiai žaisdamas.Sakyčiau,kad net ne Goudelockas,o Jacksonas yra komandos lyderis šiuo metu.Žiūrėsim,kaip jam eisis toliau,bet debiutas Europoje kol kas neprisvilo.
2020-10-01
+5
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki - http://3sex.club
2020-10-01
+12
Atsakyti
Anonimas
kolkas jarutis nepabego o galbut tik pakeite pozicija sulaukime naujenu o neskleislim cia visokiu ereziju
2020-10-01
+2
Atsakyti
abcdef
O taip cia yra zalgiriukas ir viska ima tik zalgiriukas. Tai gal pagaliau reik nuimt zalgiriuka? Kol kas pagal zaidima tai rytas atrodo geriau, bet...yra vienas bet - zalgirio zaidejai aukstesnes klases ( tikrai ne visi:D) bet va pats zaidimas kol kas nekazka ir tik laiko klausimas kada susizais ir ar ryte visi liks, kurie dabar zaidzia. Jei taip, tai nusimato atkali sezono pabaiga (pagaliau). Jarutis pripirko kaciu maise ir pabego, bet kol kas ziuriu kad tos kates visai juda neblogai:D Jacksonas tikrai geras pirkinys, juda gerai, aikste mato, kamuolius ima, zodziu daro viska...pataike rytas su juo ir jei taip toliau, tai sezonas kitas ir pamatysim ji eurolygoj, ko ir palinkesiu. Kaip ir komadai-neisibegiot o dar geriau susizaist ir pagaliau padaryt finalus kokie kazkada budavo:) vien del to rytui norisi palinket sekmes :D
2020-10-01
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.