Futbolo praktika LKL: ar teisėjus su ausinukais pamatysime ir ateityje?

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-11-24 18:15

Šeštadienį Vilniaus „Jeep“ arenoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse susitiko vietos „Rytas“ ir Alytaus „Dzūkija“, o žiūrovų dėmesį patraukė ne tik komandų krepšininkai, bet ir mačo arbitrai.

Pirmą kartą Lietuvos krepšinio istorijoje arbitrai rungtynėse dirbo su specialiais mikrofonais, kurie yra įprasti futbolo pasaulyje, tačiau krepšinyje – retenybė.

Tokios įrangos pagrindinė idėja – arbitrų bendravimas tarpusavyje rungtynėse per atstumą. Per dvikovas būna nemažai situacijų, kuomet teisėjai turi pasitarti tarpusavyje, o mikrofonai leidžia bendrauti per atstumą. Tokia naudojama praktika taip pat leidžia sutrumpinti bendrą rungtynių laiką.

Fotogalerija

Idėja išbandyti tokią naujovę kilo LKL techniniui sekretoriui Romualdui Brazauskui, kuris prieš tai konsultavosi su kolegomis Prancūzijoje.

„Bendravau su draugais bei kolegomis Prancūzijoje ir pradėjome kalbėti, jog jie savo lygoje jau septynerius metus naudoja tokią techniką, – BasketNews pasakojo Brazauskas. – Taip pat jau antrąjį sezoną tokius mikrofonus naudoja Italija, bet visas pavyzdys bendrai yra atėjęs iš futbolo. Kilo idėja, jog galbūt ir mums tai naudoti būtų naudinga. Susisiekėme su kompanija ir jie mielai sutiko bei atvyko į Lietuvą pratestuoti.“

Nuotr. LKL, youtube.com

Toks testinis variantas šį sezoną Lietuvoje buvo vienetinis, tačiau Brazauskas neatmeta varianto, jog artėjančiais metais ši inovacija prigis LKL. Stipriausia Lietuvos krepšinio lyga jau pateikė užklausą tiekėjams ir laukia atsakymo, kiek tokia investicija galėtų kainuoti.

Rungtynėms Vilniuje teisėjavo Šarūnas Gabrilavičius, Gintaras Mačiulis ir Gintaras Vitkauskas, o jų inspektorius – pats Brazauskas, kuris taip pat dirbo su specialiu mikrofonu ir galėjo įvertinti, kaip viskas veikia.

Tiek Brazauskas, tiek rungtynėse dirbę teisėjai šią inovaciją įvertino teigiamai, o tai leidžia tikėti, jog ateityje matyti arbitrus su į dainininkų panašiais mikrofonais LKL aikštėse taps įprastas vaizdas.

„Atsiliepimai teisėjų – labai neblogi, – sakė legendinis Lietuvos arbitras. – Žinoma, pradžioje teisėjai jautė diskomfortą, tačiau po pirmojo kėlinio pasimiršo ir net nejautė, jog turi mikrofonus.

Aš, kaip inspektorius, neturėjau galimybės šnekėti, bet girdėjau ir tikrai labai patiko, kaip jie galėjo tarpusavyje bendrauti per atstumą. Rungtynėse būna daug situacijų, kur teisėjai turi pasitarti, o jie čia galėjo viską daryti per atstumą.“

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-4
Atsakyti
Kas iš čia žino kaip vadinami žmonės. kurie netiki mokslu? AR žinote - anti vakseriais. Iš to galima sužinoti net ID.
2021-11-25
-4
Atsakyti
Du r Hata
Pabandykit dar su riedžiais,nereikes lakstyt,isvis zibs bus
2021-11-25
+14
Atsakyti
Nu bet tikrai su ta norfos maike atrodo kaip is prekybcentrio paimti.
2021-11-24
-2
Atsakyti
Koganas
as jiem pabendrausiu per atstuma!!! isvis achujielini
2021-11-24
+1
Atsakyti
Low
paskaitai komentarus tai liudna ir graudu uz tautiecius pasidaro...
2021-11-24
+9
Atsakyti
Adas
"šios savaitės šaunusis penketas yra "🤣🤣🤣 atrodo, kai lidlo darbuotojai
2021-11-24
+2
Atsakyti
Antanas
cia durnyne taip sugalvojo?
2021-11-24
-17
Atsakyti
Anupras
Lietuvos rankinio lygoje, jau kelis sezonus su tokiais dalykais dirba. LKL truputį atsilieka moderniame amžiuje
2021-11-24
-5
Atsakyti
ne ativakseriams
ateityje su LGBT zenkliukais bus
2021-11-24
-6
Atsakyti
ateityje dar ir su sijonais bus
2021-11-24
-18
Atsakyti
NuSuper
Galėtu dar batus i skate'us pakeist - - > nereiktu bėgiot - - > mažiau pavargtu - - > mažiau klaidu darytu
2021-11-24
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.