Po „Ryto“ kapituliacijos – Giedriaus Žibėno kreipimasis į komandą sugėdinusius sirgalius

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2021-10-02 20:12

Bejėgiškai atrodęs Vilniaus „Rytas“ liko sugėdintas savo pačių sirgalių, kai ketvirtajame kėlinyje atsilikimas prieš Utenos „Juventus“ pasiekė net 27 taškus.

„Kaip jums ne gėda?! Mes klausiame, kaip jums ne gėda?!“ – skandavo ištikimieji klubo fanai.

Sostinės klubo strategas Giedrius Žibėnas tuomet giliai susimąstęs žvelgė į aikštelę, kurioje jo vadovaujama komanda paties nuostabai sugriuvo itin anksti.

„Mes šiandien buvome verti to. Vienareikšmiškai, – tinklalapio BasketNews paklaustas apie sirgalių skanduotę, atsakė Žibėnas. – Labai nustebino, kaip anksti palūžome. Mes galime pralaimėti rungtynes, galime kovoti, griūti ir kabintis nagais, dantimis, bet... Šiandien kalbėjome ten, kur neturėjome kalbėti.“

Spaudos konferenciją po beviltiško pralaimėjimo 89:111 prieš uteniškius Žibėnas pradėjo nuo kreipimosi būtent į ištikimiausius fanus.

„Komandos vardu privalau atsiprašyti sirgalių, kurie vėl mus aistringai palaikė. Sveikinimai Utenai, jie šiandien nusipelnė laimėti. Mes negalime rungtynių pradėti atkarpa 0:9. Utena gal per daug nenustebino, jie žaidė taip, kaip mes ir tikėjomės. Bet šiandien nustebinome patys save. Iš tikrųjų turėjome neblogą savaitę. Kadangi per aštuonias dienas žaisime trejas rungtynes, stengėmės saugotis ir taupytis, ir gavome tokį atsakymą per rungtynes. 

Šiandien mums nepavyko išvengti 58 taškų. Jie įmetė 58 taškus, kurių galėjome išvengti. Ir šitas rodiklis pasako viską, o puolime su 89 taškais galime tikrai lengvai laimėti. Bet su tokiais gynybos rodikliais kyla klausimas, ar mes žaidėme 40 minučių, ar visą galybę… Turime vyriškai priimtai tai, pamiršti ir neieškoti pasiteisinimų“, – kalbėjo „Ryto“ specialistas.

– Praleidote 111 taškų. Kas neveikė gynyboje?
– Absoliučiai gynyba vienas prieš vieną. Prie viso to, aikštelėje nesugebėjome atpažinti jų derinių, prieš kuriuos ruošėmės. Kas kur norėjo, taip ir metė iš po krepšio. Tiesiog per skystai... Rungtynes pralaimėjome psichologiškai.

– Ar įžvelgiate savo paties klaidų?
– Be abejo, labai daug. Begalę. Reikia žiūrėti ir analizuoti vaizdo medžiagą, ir jas išsireitinguoti. 

– Patrickas Milleris siautėjo aikštėje ir pelnė 31 tašką. Kodėl nepavyko jo sustabdyti?
– Šiandien buvo geros jo rungtynės. Nėra paslapties, mes rizikavome su jo metimu. Patrickas pataikė ir kelis tolimesnius metimus, bet tarėmės, jog jis iš vidutinio nuotolio yra tikrai geras metikas, ir turime prieš jo metimus bent pakelti rankas. Kai kada tas buvo, kai kada – ne. Iš jo galėjome išvengti 16 taškų, ir palikti jį su 15. Mūsų tokia matematika. Prisiimu atsakomybę už kai kuriuos taškus, bet buvo per daug per pigių taškų ir tai paprasčiausiai yra netoleruotina.

– Komanda turi potencialo geriau gintis vienas prieš vieną ar visgi tas skyles reikės kamšyti bendromis pastangomis?
– Pradėkime nuo gynybos vienas prieš vieną. Esame tikrai geresni nei ką pamatėte šiandien. Faktas, kad turime atstovėti vienas prieš vieną. Tiesiog vyras prieš vyrą, kūnas prieš kūną. Negali būti tiek daug pigių taškų. Mus šiandien tiesiog apstumdė.

– Ar komandoje netrūksta lyderio, kuris užrėktų ant kitų, suburtų ir paragintų?
– Sutinku, šiandien to būtent mums ir trūko aikštelėje. Tokio lyderio.

– Ar Kennethas Smithas nėra per silpnas psichologiškai?
– Man taip neatrodo. Bet mes tiesiog turime reaguoti, kas vyksta aikštelėje. Jis šiuo metu prarado poziciją starto penkete, o toliau žiūrėsime. Smithas tikrai padės mums. Neabejojame šituo pasirinkimu.

– Ko tikitės iš naujoko Marko Tejičiaus, žaidėjo iš antros Adrijos lygos?
– Visi, kas galvojo, jog mes galime pasirašyti skambų vardą... Nenoriu net komentuoti. Šitą temą reiktų uždaryti. Gavome tai, ką galėjome gauti, ir manome, kad jis padės mums. Visų pirma, aikštelėje žaisime pagal savo pozicijas. Daugiau pailsėti duosime Ivanui. Žiūrėsime, kaip bus. Marko – naujas žmogus, jam nėra lengva, ir duokime jam laiko.

– Marko Tejičius – labiau projektas tik FIBA Čempionų lygai ar jis gali likti komandoje ir iki sezono pabaigos?
– Žiūrėsime. Iš tikrųjų dabar mintys yra ne apie tai. Kai pradės Marko žaisti, tada žiūrėsime, kur išnaudosime jį, kur jis padės mums, kur turėsime slėpti jį gynyboje ir kur išreikšti puolime. Kol kas tai – labai sudėtingas klausimas.

– Nėra jokio bandomojo laikotarpio?
– Turite suprasti, kad jis atvažiavo ne kaip pagrindinis aukštaūgis. Dabar turėsime reaguoti kiekvienose rungtynėse, kiek jis duos mums.



Komentarai:

111. geras.
2021-10-02
-3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.