„Rytą“ paguldęs Čanakas: apie klaidas, minusinį Peno ir „Lietkabelio“ progresą

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-10-22 20:41

Čanako kariauna per savaitę iškovojo dvi pergales.

Sunkiai pradėjęs sezoną, Panevėžio „Lietkabelis“ po truputį įsivažiuoja. Šią savaitę panevėžiečiai Europos taurėje palaužė Ulmo „Ratiopharm“ (80:76), o šeštadienį LKL finalo pakartojime revanšavosi Vilniaus „Rytui“ (79:70). Po mačo Nenadas Čanakas buvo patenkintas pergale, tačiau išskyrė akis rėžusį skaičių.

„Labai svarbi pergalė po dviejų nesėkmių LKL. Mes visą laiką kontroliavome rungtynes. Vienintelis blogas dalykas buvo klaidų skaičius. 21 klaida yra per daug. Trečią kartą paeiliui kažkokiu būdu nesugebame uždaryti rungtynių. Prieš Ulmo ekipą turėjome 19 taškų pranašumą, prieš „Rytą“ – 15-os. Tokiais momentais turime žaisti protingiau. Mes nesame patyrę, ypač gynėjo pozicijoje, bet turime žaisti protingiau“, – teigė strategas.

– Kokia pagrindinė problema neleido uždaryti rungtynių?
– Prastai žaidėme puolime. Jeigu žinočiau, pasakyčiau, kur buvo problema. Galbūt tai yra procesas, kurį turime praeiti. Mes turime šia problemą išspręsti kiek galima greičiau, nes mes negalime taip rizikuoti su mačų pabaigomis.

– 13 klaidų pirmoje pusėje ir 8 po pertraukos. Kur labiausiai kilo sunkumų ir ką pakeitėte?
– Greitajame puolime kartais nuspręsdavome perduoti kamuolį per nugarą, vienu kartu per daug sumušti kamuolį, kartais nepastatėme gerų užtvarų arba pamesdavome koncentraciją. Nėra vieno konkretaus dalyko. Turime žaisti su vienoda koncentracija visas 40 minučių.

– Stefanas Peno rungtynes užbaigė su -6 naudingumo balai, bet turėjo geriausią +- rodiklį. Kokį įspūdį paliko jo pasirodymas?
– Nežiūriu statistikos, stengiausi sekti situaciją ant parketo. Jis spaudė „Ryto“ gynėjus ir suorganizavo kelias protingas atakas puolime. Jis nepelnė taškų, bet mums svarbiausia, kad laimėjome.

– Ar rungtynės prieš „Rytą“ yra labiau ypatingos po praėjusio LKL finalo?
– Man tai tik reguliariojo sezono rungtynės. Aišku, yra papildomos motyvacijos, kai žaidžiame prieš LKL čempionus. Tikiuosi, kad pavasarį taip pat laimėsime svarbias rungtynes.

– Kaip vertinate komandos progresą?
– Dabar yra tik spalis. Visi mus lygina su praėjusio sezono komanda, bet tada irgi neatrodėme gerai sezono pradžioje. 9 nauji žaidėjai. Svarbiausia, kad jie suprastų, jog reikia išlikti kantriems. Mes stengsimės išspausti maksimumą. Negaliu pasakyti, kad esu patenkintas. Visada gerai, jeigu matome progresą.



Komentarai:

Dzukad
vistiek rutas rytas bus auksciau kabelis liks ketvirtas ir jo vieta europoj uzims volvrs
2022-10-23
-3
Atsakyti
Prie Nemuno
Nežinau. Man šitas diedas kaip treneris tikrai geras. Lietkabeliui super.
2022-10-23
+10
Atsakyti
Tautos Lietkabelis!! :) linkejimai bangos chebrai :)
2022-10-23
+4
Atsakyti
Eggzpertas
paziurekit Pauliaus Murausko pataikyma: 2pt 20/22 (90,9%), 3pt 4/9 (44,4%), baudos 6/6 (100%). Na tik 6 rungtynes bet visviena elitinis pataikymas.
2022-10-22
+7
Atsakyti
Info
Jus man pasakykit koks tikslas komandoje tureti Peno? Puolime zaidi 4 pries 5, o gynyboj irgi nieko ispudingo nepadaro.
2022-10-22
-2
Atsakyti
x
p.s. man daugiau nerimo kelia Kullamae. turi metimą bet kas antrą mačą laksto be galvos, klaidų milijonas.
2022-10-23
+13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.