Pirmąja 3x3 rinktinės stovykla džiaugęsis Novickas: „Nuo mūsų prasideda istorija“

2021-02-22 10:52
Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Sekmadienį Anykščiuose susirinkę į 3x3 krepšinio rinktinės stovyklą, visi jos atstovai – tiek krepšininkai, tiek treneriai – nieko nelaukdami kibo į darbus ir jau vakare plušo pirmojoje nacionalinės ekipos treniruotėje.

Po pratybų mintimis apie darbų pradžią ir laukiančius iššūkius dalinosi rinktinės treneris Dainius Novickas.

„Malonu, kad visi, ką kvietėme, sutiko atvažiuoti, ačiū vyrams. Nuotaikos puikiausios – visi esame iš tos pačios 3x3 krepšinio šeimos. Visi užaugę nuo tos pradžios, esame draugai. Nuo mūsų prasideda šitos stovyklos istorija – kaip „penki prieš penkis“ rinktinė turi savo juokus ir papročius, po šitos stovyklos tuos papročius perduosime ir mes“, – optimizmu pirmąją dieną tryško Novickas.

Kartu su juo rinktinės trenerių štabe darbuojasi ir Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas. Abu treneriai paruošė detalų stovyklos planą su tam tikrais akcentais. Vis dėlto kol kas neplanuojama, kad komandą artimiausiu metu paliks kažkuris iš trylikos kandidatų.

„Su treneriu Žydrūnu pasidarėme planelį, ko norėtume iš šitos stovyklos pasisemti, kokius turėti rėmus, kaip gintis. Akcentuosime viską nuo pagrindų, bandysime atrinkinėti žmones. Kadangi laiko tarpas ilgas, visi tobulėsime po truputėlį ir žiūrėsime, kaip viskas bus toliau“, – gaires piešė rinktinės treneris.

Ši stovykla – pirmoji tokia istorijoje, ji žymi Lietuvos rinktinės olimpinės kelionės pradžią. Šioje kelionėje svarbiausios datos kol kas yra gegužės 26-30 dienos, nes būtent tada Grace (Austrija) bus kovojama dėl trijų kelialapių į Tokiją. Visgi per artimiausius kelis mėnesius šį maršrutą gali papildyti dar kelios stotelės.

„Turime planų vykti į Sankt Peterburgą, kur bus Olandijos, Vokietijos rinktinės, Novi Sado komanda iš Serbijos. Toliau bus Dohos turnyras, planuojame stovyklą Serbijoje, kalbamės, kad pas mus atvažiuotų latviai, arba mes pas juos. Yra kalba su Belgijos rinktine, kuri bus mūsų varžovė grupių etape, kviečia ir olandai. Visi ruošiasi atrankai, todėl žiūrėsime, kaip leis laikas ir ruošimės tam turnyrui“, – apie galimą tolesnę pasirengimo eigą kalbėjo Novickas.

Olimpinės atrankos turnyre Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinei atstovaus keturi geriausiai pasiruošime atrodę krepšininkai. Šiame turnyre iš viso dalyvaus 20 rinktinių, iš kurių tik trys iškovos teisę vasarą susirungti Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Visų pirma, Lietuvos rinktinei reikės užimti bent antrą vietą penkių komandų grupėje. Joje mūsiškių lauks JAV, Belgijos, Pietų Korėjos ir Naujosios Zelandijos ekipos. Tuomet bus privaloma įveikti ketvirtfinalio barjerą. Galiausiai bilietus į Japoniją garantuotų pergalė pusfinalyje, o jei to padaryti nepavyktų – būtų privalu laimėti mažąjį finalą.



Komentarai:

Iš šono
Norisi geriausio, bet kažkaip abejonių kelia novickio patines veidelis ir gulbeles stumimas, nors tie ale profai visus kartus gavo nuo juves, anot to pacio ikalancio gulbiu trenerio - megeju.
2021-02-23
-2
Atsakyti
Zemai kabantis obuolys
dar Bulanovas buvo 3x3 pirmas profesoanalas su legeonieriaus patirtim lietuvoje.Varanauskas irgi labai geras zaidejas irgi daug patietirties kaip ir Bulanovas turi
2021-02-22
+4
Atsakyti
Zemai kabantis obuolys
bet idomiai Bulanovas tai 5 reitingas lietuvoj, 6 Danielius ir jo neiima o ima tokius kaip simonis. urbonas isviso 100 nera lietuvos reitingu ir galvojau ir buvo sakyta kad ima daznai pagal reitinga. Viskas vyktsa pagal skaisgiri.
2021-02-22
-18
Atsakyti
Anonimas
Reikia tik pasidžiaugt,kad spėja visur.Nes be Juventus komandos silpnoka rinktinė būtų.
2021-02-22
-2
Atsakyti
O
Kaip čia Urbonas ir Juventus spėja visur gerai sudalyvaut?Jiems gal FIBA padeda
2021-02-22
+2
Atsakyti
Tokas
Urbona paeme kad butu kam apie biudzetus pakalbet ir pasiteisint? O tas Novickas isvis kas toks? Treneriukas kurio komanda atejo ir i vieta pastate siaip chebra niekeno netreniruojama.. Kiek pamenu Skucas taip sake kad susirinkom pasitarem ir palosem, zydrius tik po ti plaktis pradejo kai pamate kad chebrai eina. Ai to super 3x3 trenerio dar pamenu atmazkes kad vyciui cia nesiseka o kitiems tai sekasi.. Kituose etapuose kiek pamenu tokiu briedu nebesnekejo.. Vnz sava chebra susirinko kurt istorija.
2021-02-22
+2
Atsakyti
djgaffer
Kelias laukia ilgas ir sunkus,bet mūsų 3×3 komandos jau parodė,kad nieko nebijo.Greitai įsiveržė į elitą ir dabar jau mūsiškių dauguma turi bijoti.Olimpiadoje jei turėtume dvi rinktines,tai išvis būtų tikra pasaka.Ir abi turėtų realių šansų pakovoti dėl medalių.O tada jau tikrai taptume istorijos liudininkais.To ir palinkėsiu.
2021-02-22
-7
Atsakyti
Vacys
Jeigu nuo tokių žmonių kaip Urbonas ar Novickas prasideda istorija, tai tada ne kažką. Labai įdomu pagal kokius kriterijus buvo renkami kandidatai? 3x3 krepšinyje kriterijus turėtų būti aiškus - žaidėjų pasaulinis reitingas. Bet tik ne Lietuvoj, kur krepšiniui vadovauja plaukikai.
2021-02-22
Atsakyti
:D
Utenai Urbonas surinks bonusu, kad biudzetas butu artimesnis Lietkabeliui ir galetu maziau naudoti potenciala :D
2021-02-22
+1
Atsakyti
JR
Geros naujienos. Žaidėjų daug (kokie 8 lygiaverčiai), o vietos tik keturios. Savybės: Žaidžiantis 1x1 Pataikantis Apsiginantis nuo visų pozicijų Turintis patirties V. Kariniauskas gal neblogai tiktų...
2021-02-22
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.