Vietą atlaisvinusi „Pelicans“ iš Milano vilioja Dairį Bertanį

2019-02-28 09:54
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) netrukus gali turėti brolišką duetą iš Latvijos. ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski praneša, jog Naujojo Orleano „Pelicans“ veda intensyvias derybas su Dairiu Bertaniu. Pokalbiai tarp abiejų pusių jau yra gerokai pažengę į priekį.

Milano „AX Armani Exchange“ komandai nuo 2017 metų priklausantis gynėjas neišvyko kartu su komanda į Maskvą, kur Italijos ekipa Eurolygos mače ketvirtadienį stos į mūšį su Rimo Kurtinaičio treniruojama „Chimki“.

Anot šaltinių, latvio kontrakte yra numatyta sąlyga jį nutraukti, jei krepšininkui sutartį pasiūlytų NBA klubas.

Praėjusią naktį Los Andžele vietos „Lakers“ pralaimėjusi „Pelicans“ iš karto parodė duris gynėjui Timui Frazierui. Šiame susitikime jis aikštėje nepasirodė, o paskutinį kartą rungtyniavo vasario 15-ąją su Oklahomos „Thunder“.

Šio žaidėjo pakvietimas būtų pirmasis ryškesnis „Pelicans“ generalinio direktoriaus Danny Ferry žingsnis po prisijungimo prie Naujojo Orleano ekipos. Šios komandos administracijoje jis pakeitė Dellą Dempsą.

Bertans šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai pelno po 6,4 taško ir atkovoja po 1 kamuolį. 29-erių gynėjas iš toli krepšį atakuoja 53,6 proc. taiklumu bei fiksuoja geriausią pataikymą Eurolygoje.

Jo brolis, 26-erių metų Davis Bertans, ginantis San Antonijaus „Spurs“ garbę, nuo tritaškio atžymos šį sezoną realizuoja 46,7 proc. metimų ir pagal šį rodiklį yra antras NBA čempionate.

Dairiui persikėlus į NBA, jis taptų ketvirtuoju krepšininku iš 1,9 mln. gyventojų turinčios Latvijos. Be brolių Bertanių už Atlanto žaidžia Kristaps Porzingis (Dalaso „Mavericks“) ir Rodions Kurucs (Bruklino „Nets“).



Komentarai:

DR
Jau pasirašė sutartį
2019-02-28
-1
Atsakyti
cipsas
keista, 6 pts vid, beeeettt kaip rodo patirtis, is europos persikele vidutiniokai, nba nemazai kalnu nuvercia..tiap kad nurasyti tikrai negalime, juolab, kad nba skautai labiau ismano ir stebi negu toks kaip spec naz. jei jau domisi, vadinasi izvelgia potenciala.
2019-02-28
+1
Atsakyti
Eeee
latviu desantas NBA dideja kiekvienais metais
2019-02-28
-2
Atsakyti
Spec naz
bertanis į NBA. nejuokinkit :D
2019-02-28
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.