Songaila: Turėjau progą žaisti „Žalgiryje“, bet nesigailiu išvykęs į Donecką

2012-09-14 13:47
Nuotr.:

Londono olimpinėse žaidynėse Darius Songaila buvo naudingiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas
Londono olimpinėse žaidynėse Darius Songaila buvo naudingiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas
Nuotr. AFP–Scanpix
Per savo karjerą Darius Songaila vos du sezonus praleido Europoje. Pirmąjį – Maskvos CSKA komandoje, antrąjį – Turkijos ir Ispanijos klubuose. Tačiau 34 metų puolėjas niekada nerungtyniavo Lietuvoje.

Vasarą Songaila buvo arti susitarimo su Kauno „Žalgirio“ klubu, tačiau galiausiai pasirinko Ukrainos „Donetsk“ ekipą. Su Ukrainos čempionais marijampolietis kovos šalies Superlygoje, VTB Vieningoje lygoje ir Eurolygos atrankos turnyre.

Atsakinėdamas į Rusijos dienraščio „Sport Express“ žurnalisto Antono Solomino klausimus, Songaila įvardijo priežastis, kodėl pasirinko „Donetsk“ ekipą ir papasakojo apie nesėkmingą Lietuvos rinktinės pasirodymą Londono olimpinėse žaidynėse.

– Dariau, kodėl pasirinkote Donecko klubą? Ar turėjote kitų kvietimų? – „Sport Express“ žurnalistas paklausė Songailos.
– Taip, jų buvo. Tačiau Donesko komandos pasiūlymas buvo geriausias. Vasarą komanda sustiprėjo. Man labai svarbu, kad rungtyniausime Eurolygos atrankos turnyre. Jeigu net ir pralaimėsime, žaisime Europos taurės varžybose. Taip pat dalyvausime VTB Vieningosios lygos pirmenybėse ir Ukrainos čempionate. Turėsime daug aukšto lygio rungtynių. Todėl pagalvojau, kodėl gi ne?

– Ukraina ruošiasi 2015 metų Europos čempionatui. Ar jaučiate krepšinio bumą?
– Čia esu vos tris dienas. Netrukus mūsų ekipa išvyks į treniruočių stovyklą Italijoje. Vis dėlto per pastaruosius kelerius metus Ukrainos krepšinio lygis išaugo. Ukrainos klubai nuolat rungtyniauja VTB Vieningoje lygoje ir vis dažniau kaunasi dėl vietos Eurolygoje.

– Ar turėjote galimybę žaisti Lietuvoje?
– Turėjau pasiūlymą iš Kauno „Žalgirio“ komandos ir kitų šalių klubų. Tačiau derybos užtrukdavo per ilgai. Manęs netenkindavo sąlygos. Atvykau į Donecką ir visiškai nesigailiu.

– Esate lietuvis, rungtyniausiantis su Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Latvijos komandomis. Nesijaučiate sugrįžęs į SSRS laikus? 
– Tame nacionaliniame čempionate nežaidžiau – buvau per jaunas (juokiasi, – Red.). Tačiau stebėjau „Žalgirio“ ir CSKA kovas per televizorių. Kai atstovavau Maskvos komandai, VTB Vieningosios lygos dar nebuvo. Sukurti turnyrą, suburiantį aukšto lygio klubus iš įvairių šalių, yra gera idėja.

– Su buvusia CSKA ekipa VTB Vieningoje lygoje nežaisite, kadangi patekote į skirtingas grupes. Tačiau ar norėtumėte?
– Noriu rungtyniauti su visomis stipriausiomis komandomis. Po kiekvieno mačo su aukšto lygio varžovais supranti, kokiu lygiu pats rungtyniauji. Galbūt Donecko ekipa su maskviečiais susitiks atkrintamosiose varžybose.

– Ką prisimenate apie CSKA klube praleistus metus?
– CSKA yra pirmasis klubas mano karjeroje, todėl jam negaliu jausti nieko blogo. Išliko tik geri prisiminimai. Su Viktoru Chriapa ir Sergejumi Monia visada bendraujame, kai susitinka Lietuvos bei Rusijos rinktinės. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę treniruotis su strategu Dušanu Ivkovičiumi, padėjusiu atrasti kelią profesionaliame krepšinyje. Galiausiai ir sezonas buvo sėkmingas. Pasiekėme Eurolygos finalo ketverto turnyrą bei tapome Rusijos čempionais.

– Praėjo mėnuo po nesėkmingo Lietuvos rinktinės pasirodymo Londono olimpinėse žaidynėse. Ar pagaliau supratote nesėkmės priežastis?
– (Atsidūsta, – Red.). Vien patekimas į olimpiadą yra geras pasiekimas – juk daug stiprių komandų patyrė nesėkmes – Graikija, Makedonija, Serbija, Italija. Lyginant su praėjusiomis olimpiadomis, kuriose pasiekdavome pusfinalius, pralaimėjimas ketvirtfinalyje, žinoma, yra nesėkmė. Mes nežaidėme stabiliai. Puikiai kovojome su amerikiečiais, tačiau su rusais nesisekė. Pralaimėjimo kaltininkai nesame vien tik mes, nes Rusijos rinktinė yra labai stipri, ji iškovojo bronzos medalius.

– Pripažinti Rusijos pranašumą skaudžiau, nei bet kurios kitos rinktinės?
– Pats žaidžiu iš visų jėgų ir nesvarbu su kuo. Tačiau Rusija ir, veikiausiai, Serbija yra mūsų principinės varžovės. Lietuvių mentalitetas yra toks, kad visi sirgaliai laukia medalių. Todėl po olimpiados buvome sutikti skirtingai – vienus krepšininkus užjautė, kitus kaltino. Deja, ne visada galime laimėti. Tačiau dabar turime labai daug gabaus jaunimo, leidžiančio į Lietuvos krepšinio ateitį žvelgti optimistiškai.



Komentarai:

nemokamai 130 lt.
Nemokamai 50$ žaisti pokeriui..

Žaisk pokeri iš tikru pinigu nieko neinvestaves.

Adresu: http://uzeik.net/nemokamai50/
2012-09-15
Atsakyti
http://www.facebook.com/Trolynass - spaudziam patinka.

http://trolynas.lt - Juokingi video vaizdai
2012-09-15
-1
Atsakyti
HERAS
azoo debilas
2012-09-15
-8
Atsakyti
nepasigailejimas
vaje vaje, galejau zaist los angeles lakers bet nesigailiu kad pasirinkau anyksciu puntuka
2012-09-15
+1
Atsakyti
nemokamai 130 lt.
Nemokamai 50$ žaisti pokeriui..

Žaisk pokeri iš tikru pinigu nieko neinvestaves.

Adresu: http://uzeik.net/nemokamai50/
2012-09-15
-1
Atsakyti
nerka198719gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....apie balsavima parasei.o kad nepilnametis tai neneigi...as tave suprantu,sunku su mociute kaime augt,senelio kaliosus nesiot...


Jei tavo patirtis tokia sunki nereiskia kad ir kitiem taip pat :D
2012-09-15
+11
Atsakyti
19gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....


apie balsavima parasei.o kad nepilnametis tai neneigi...as tave suprantu,sunku su mociute kaime augt,senelio kaliosus nesiot...
2012-09-15
Atsakyti
19gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....
ko cia taip sustrai banguoji?
2012-09-15
-4
Atsakyti
19gaga99Azoo19gaga99Azoo19gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....Zmogus turejo omeny, kad tu balsuodamas tiesiog padarytum klaida :)Kaip tavo tevai balsavo ar daryt aborta, ar auginam kas bus, va ten tai padare klaida....Zmogau, kodel tu toks agresivus aplinkai as nesuprantu?Tu save laikai aplinka, nu didybes manija padidinta....


As nezinau gal tave mokykloje kas skriaudzia ar ka..Gali issipasakot drasiai, nebijok cia niekas taves nenuskriaus
2012-09-15
+2
Atsakyti
Azoo19gaga99Azoo19gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....Zmogus turejo omeny, kad tu balsuodamas tiesiog padarytum klaida :)Kaip tavo tevai balsavo ar daryt aborta, ar auginam kas bus, va ten tai padare klaida....Zmogau, kodel tu toks agresivus aplinkai as nesuprantu?


Tu save laikai aplinka, nu didybes manija padidinta....
2012-09-15
-4
Atsakyti
19gaga99Azoo19gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....Zmogus turejo omeny, kad tu balsuodamas tiesiog padarytum klaida :)Kaip tavo tevai balsavo ar daryt aborta, ar auginam kas bus, va ten tai padare klaida....


Zmogau, kodel tu toks agresivus aplinkai as nesuprantu?
2012-09-15
-12
Atsakyti
Azoo19gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....Zmogus turejo omeny, kad tu balsuodamas tiesiog padarytum klaida :)


Kaip tavo tevai balsavo ar daryt aborta, ar auginam kas bus, va ten tai padare klaida....
2012-09-15
+9
Atsakyti
19gaga99nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....


Zmogus turejo omeny, kad tu balsuodamas tiesiog padarytum klaida :)
2012-09-15
-3
Atsakyti
nerka1987gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....


Prie ko cia balsavimas, nu ir vel pasikartoja eiline tiesa: KAIP RAUDONAS- TAIP DEBILAS....
2012-09-15
+4
Atsakyti
tai kas cia butu buve?? Romanovas turbut buvo suplanaves lietuvos rinktyne zalgiryje padaryt ;D lavrinoviciai, songaila, kaukenas, jankunas, kalnietis ir dar gal kas nors ko nezinau ;D
2012-09-15
-2
Atsakyti
Azoodarko2to AzooKa jau ten rytas uzaugino?Jomanta,Babrauska situs galima butu priskirti kai isaugintus,nes jau 10 metu kai uz ryta zaidzia ir dar zais.Valanciunas vienas vertas demesio,o kiti LKL lygio zaidejai Buterleviciai,Bendziai,Redikas ir panasus.Dar ir tas Valanciunas cia priklausys kai Raptors treneriai su juo dirbs tai kazka ir pasieks.Kolkas uz suaugusiu LT rinktine jisai dar nepazaidzia ,naudos nulis.Bet zinoma aukstas zaidejas ir ilgoms rankomis tai ivertintas.Kas dar Dilys amzinai perspektyvus jau pazaides visose LKL klubuose,Seibutis rinktines atsarginis galejo vietoje jo Geceviciu i rinktine paiimti.Dulkys irgi kolkas i LKL vidutinioku komanda tik traukia pagal savo lygiKiti tai serbai ir panasus tai cia beobasket agentura juos augina,kad paskui gauti geresnes sutartisKa rytas uzaugino? Maca, Siska, Javtoka, Jasaiti, Sara (Trumpiau sakant 2003 metu europos cempionus)


Sitam tavo komentare paskaiciuok kiek 2003 metais zaide projektelio zaideju, ir gal pastebesi kad nusikalbejai kaip turi buti. Nelabai yra ka su tokiu kaip tu diskutuoti, ir taip per daug demesio gavai, viskas, ate, eik miegot, nes tu lendi i Zalgirio temas tik visus paerzinti.
2012-09-15
+2
Atsakyti
gerai kad 19gaga99 dar nepilnametis,ir balsuot negali....
2012-09-15
-4
Atsakyti
19gaga99Azoo19gaga99Azooir dar daunamsflexis,vardenis, darko ir 19 gaga19(nu bet tai pideras tik taip pasivadintu...),bukit geri,eikit nachuiDar i tokius kreipi demesi..?? Tokius jau senai reiketu pradet ignoruot.Gaidose, cia apie tavo gerbiama projekteli nei zodziu neuzsimenama, tad ir tu siuksle cia lendi tik del to kad tau truksta demesio, i lauka islysti negali, buni ziauriai skriaudziamas, patycios tavo kasdienybe, tai nors prie klaviaturos tu didvyris, nu nieko giedok toliau....Jeetau, zmogeli kam keiktis taip ziauriai..?? Ir isvis is kur tu istraukei kad as ryto fanas?Mano komentare nei vieno keiksmazodzio, o kad tu lerva raudona tai ir traukt nereikia, kiekvienoj temoj apie Super Zalgiri, tu lendi su zeminanciais geriausia Lietuvos komanda komentarais , ir aukstini smeizto irstvos klubeli, o kad uzsidejas kitos komandos logotipa vistiek tavo raudonos ausys lenda....


Rasau apie legendini zalgiri tik tiesa ir tikrai nieko nepagrazinu, bet jeigu pas tave paranoja, tai siulyciau daktarui pasirodyt
2012-09-15
+4
Atsakyti
ojjj...kokie cia visi kieti susirinke
2012-09-15
-6
Atsakyti
ZZZZtouch downjeigu jau eina kalba apie isaugintus zaidejus tai zalgirio fanams reiketu patyleti, nes jusu komanda nieko neisugde, o ryto isugdyti zaidejai vede rinktine i pergales 2003m, bet kur jus cia atsiminsit kai vaikai esat ir dar kasiu nesidomejot kai lietuvos rinktine buvo stipriausia per visa istorija ir jos pagrindas buvo esami ir buve ryto zaidejai...jaunuoli tu pas teva pirma pasitikslink paskui cia mura savo rasinek DDD : Saulius Štombergas , Šarūnas Jasikevičius , Eurelijus Žukauskas , Arvydas Macijauskas , Darius Songaila , Giedrius Gustas, Ramūnas Šiškauskas, Donatas Slanina, Kšyštofas Lavrinovičius, Dainius Šalenga ir Virginijus Praškevičius. Cia net vainauskas daugiausia tris suskaiciuos :D pusfinali paklausk ar tevas atsimena pries Prancuzus 74 - 70 labiausia itemta maca tam cepionate ir Stombergo 22 taskus DDDD


Cia gerai spyriai dauniukui i kiausus.
2012-09-15
-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 88

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.