Skirtingi Ballų debiutai: LaMelo – įsimintinas, LiAngelo – pamirštinas

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-01-10 08:27

LiAngelo Ballas buvo beveik dvigubai rezultatyvesnis už savo jaunesnį brolį LaMelo, tačiau būtent pastarojo žaidimas vertė aikčioti Prienų arenoje susirinkusius žiūrovus ir patvirtino nuomonę, kad toks talentas vieną dieną jam gali praverti NBA duris.

Debiutinėse rungtynėse Lietuvoje, žaidžiant su Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda, LaMelo per beveik 21 minutę pelnė 10 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o kai kurie iš jų buvo tokie, kad kas dieną tikrai neišvysi. Pavyzdžiui, trečiajame kėlinyje 16-metis krepšininkas greitoje atakoje gavo perdavimą ties varžovų krepšio tritaškio linija, akimirksniu atmetė kamuolį kaire ranka per nugarą Tomui Dimšai ir šis netrukus išprovokavo pražangą.

Vienas pirmųjų jo prisilietimų prie kamuolio pirmoje mačo dalyje taip pat baigėsi efektingu perdavimu greitoje atakoje ir dviem Dimšos taškais iš po krepšio.

Foto galerija

Dar kelis sykius LaMelo efektyviai sužaidė su broliu, kai prie savęs pritraukė varžovų gynybą ir atmesdavo kamuolį laisvam likusiam LiAngelo.

Visus 4 metimus iš žaidimo jis pataikė iš baudos aikštelės, demonstruodamas gerą koordinaciją ir gebėjimą pelnyti taškus iš sudėtingų situacijų.

Greta visų gerųjų savo savybių, LaMelo pademonstravo ir kiemo krepšiniui būdingų savybių. Jis prametė visus 5 tritaškius, o bent 3 iš jų buvo absoliučiai nepamatuoti. Tik įžengęs į aikštę, jis švystelėjo tolimą metimą, o po to dar kelis kartus bandė laimę iš itin toli, tarsi mėgdžiodamas Stepheno Curry žaidimą.

Po dvikovos jo tėvas LaVaras tikino, kad toks žaidimas jo sūnui – normalus.

„Jis padarys dalykų, kurie jums yra neįprasti, – kalbėjo vyriausiasis Ballas. – Tarkime, šiandien jis nepataikė tritaškio. Bet jis gali sumesti 5 ar 6 metimus iš vidurio iš eilės. Tai jis darė visą gyvenimą.

Aš jį žaidžiantį matau jau seniai ir žinau, ką jis gali padaryti. Jis visada padarys kažką, kas nustebins žiūrovus. Jis visada buvo žiūrovų linksmintojas.“

Antradienį Prienuose LaMelo linksmino ir įspūdingu žaidimu, ir vaikiškais sprendimais. Jis suklydo 6 kartus, kelis sykius kamuolį pamesdamas tiesiog lygioje vietoje. Gynyboje LaMelo taip pat nepersistengė, keletą kartų net negrįždamas į kitą aikštės pusę, kai į puolimą nuskubėdavo „Žalgirio-2“ krepšininkai. Po susikeitimų jis irgi kelis kartus tik pasyviai stebėdavo, kaip laisvas varžovas meta į krepšį.

Treneris Šeškus šiuos aspektus sako bandysiantis pašalinti iš jaunojo Ballo žaidimo, tačiau tam dar reikia laiko.

„Jis žaidžia taip, kaip pripratęs. Tai normalu, jis iki šiol žaidė tarp vaikų, – aiškino Šeškus. – Mes jam pasakome, kaip nereikia daryti, bet jam reikia laiko. Tas pats, kai ateina žmogus gero meistriškumo, jam kažką parodai, o jis gyvenime taip nežaidęs. 16-mečiui tai labai sunku.“

„Žalgirio-2“ treneris Tomas Masiulis po mačo atsargiai kalbėjo apie galimybę savo komandą trumpam papildyti jaunesniuoju Ballu. Treneris teigė, kad ekipa jau susižaidusi ir gerai vienas kitą pažįsta, todėl naujo žaidėjo atėjimas gali turėti ir neigiamos įtakos.

Visgi galimybė Eurolygos jaunimo atrankos turnyrui komandoje turėti LaMelo „Žalgiriui“ vis dar skamba patraukliai.

Per mačo Prienuose ilgąją pertrauką „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas susitiko su brolių Ballų agentu Harrisonu Gainesu ir kurį laiką su juo diskutavo. „BasketNews.lt“ žiniomis, nepaisant kelių itin vaikiškų LaMelo sprendimų aikštėje, jo talentas Javtokui paliko įspūdį.

Eurolygos jaunimo atranka Kaune vyks po 9 dienų ir artimiausiu metu turėtų paaiškėti, ar visos suinteresuotos pusės sutars dėl LaMelo dalyvavimo joje.

Jeigu LaMelo žaidimas kėlė ir susižavėjimą, ir vertė imtis už galvos iš nevilties, tai LiAngelo Ballo pasirodymas buvo visiškai priešingas ir neįsimintinas. Jis nešvaistė tritaškių iš 10 metrų ir suklydo vos kartą, o 19 taškų protokole atrodo solidžiai, tačiau šio krepšininko žaidimas (bent jau pirmajame mače) neparodė nieko, kas jam galėtų atverti NBA duris.

Tvirtas ir galbūt net kiek per sunkus gynėjas išnaudojo savo jėgos pranašumą prieš jaunesnius „Žalgirio“ žaidėjus, tačiau žaidžiant su vyresniais krepšininkais jam taip lengva nebūtų. Krepšį jis atakavo 19 kartų ir mesdavo praktiškai visada, gavęs progą. Kelis kartus jo naujieji komandos draugai net akivaizdžiai neperdavė kamuolio LiAngelo, nors šis būdavo geroje pozicijoje atakuoti.

196 cm ūgio gynėjas žaidė 28 minutes ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

„Pasirodžiau gerai. Džiaugiuosi, jog laimėjome, bet asmeniškai galėjau geriau. Galiu būti geresnis kiekviename žaidime aspekte“, – po dvikovos kalbėjo LiAngelo.

Nors tai turėjo būti brolių Ballų debiutas profesionaliame krepšinyje, oficialiai to taip vadinti negalima. „Big Baller Brand“ turnyras yra draugiškas ir neturi įtakos jokios lygos turnyrinei lentelei.

Tikrasis Ballų debiutas vyrų krepšinyje gali įvykti šeštadienį, kai „Vytautas“ Panevėžyje kovos su „Lietkabelio“ ekipa. Šeškus sako, kad abu jo naujieji auklėtiniai vyks su komanda.

„Broliai pas brolius turi važiuoti“, – juokavo treneris, primindamas, kad „Lietkabelyje“ žaidžia Lavrinovičiai.

Ar jie gali žaisti su vyrais? Į šį klausimą atsakymo dar reikės palaukti, tačiau iškalbingasis LaVaras Ballas tikina, kad jo berniukams nebus problemų ir varžantis su profesionaliais krepšininkais. 

„Mano vaikinai yra pasirengę varžytis visur. Man nesvarbu, kur žaidžiame, kieme ar dėl čempionų titulo. Mes visur norime kovoti dėl trofėjaus. Nesakysiu, kad mes atvykome tik pažaisti. Ne, mes norime laimėti“, – sakė LaVaras.



Komentarai:

jie čiulpia
ir pisa prienų šunis
2018-01-10
-5
Atsakyti
15min
zalgirio vyru ispudis vienas ballu gali kilti iki nba antrasis - vargiai
2018-01-10
+7
Atsakyti
pataikes_tritaski
Abudu kaskokie adaptai,RKL lygio.
2018-01-10
-2
Atsakyti
djgaffer
Jaunasis LaMelo tikrai nustebino.Tvirtai išėjo į aikštelę,gražių perdavimų atliko,neblogų prasiveržimų padarė.Klaidų taip pat neišvengė,bet viską galima suversti jaunam amžiui.O LiAngelo žaidė taip,kaip turbūt dauguma ir tikėjosi iš vyresnio-šiek tiek ramiau,daugiau mąstantis galva.Šou nedarė,bet taškų susirinko.Pirmas įspūdis tikrai geras.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-1
Atsakyti
Neraso apie jokubaiti nes
Tavo tevas aludeje generuoja balsus: gerk!gerk!gerk!

Cia kalba viksta apie nba ne apie kiemo kasi ar eurolyga, negali padaryti kazko kas akiai grazu zaisk ten kur nereikia grozio zaisk ten kur smirdi su 190cm ir negali ikrauti, nba rekia talentu ir gerbejai nemokes uz nesamones... ismok zaisti taip kaip gerbejai nori ne kaip taisykles sako, lebrikas po 16 zingsiu delioja bet vistiek favoritas nea ji megsta...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+11
Atsakyti
lietkabelis
Lamelo ar liangelo gales pasivarzyt su adu ar aukstykalniu lorenzo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-9
Atsakyti
Sustri
Pries 16mecius oi kaip varo. Po dvizenklius taskus renka. Jau pasiruose is prienui kita lygi varyti. Plungej sake vietu yra

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-5
Atsakyti
Swz
Lietkabelis parodys balams kur veziai ziemuoja :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-1
Atsakyti
Hadasauksaplaukis
KO APIE JOKUBAITI NERASOT NIEKO.o tik apie tuos jo..banus kamuolius.uz..pisot negyvai jau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.