Lietuvos rinktinės kelyje – nukraujavę Afrikos čempionai

2016-08-09 10:15

Pergalingai olimpinėse žaidynėse startavusi Lietuvos rinktinė artėjančią naktį stos į antrąją dvikovą. Jono Kazlausko auklėtinių varžovais šiame susitikime taps triuškinama nesėkme Rio de Žaneire vykstantį krepšinio turnyrą pradėjusi Nigerija.

Amerikiečio Willo Voigto treniruojama nacionalinė komanda pirmose rungtynėse 66:94 neprilygo Argentinos krepšininkams.

Tame susitikime pralaimėjusių gretose dviženklę pelnytų taškų ribą pasiekė trys krepšininkai: Ike'as Diogu (15 tšk.), Ebi Ere'as (14) ir Andy Ogide'as (11). Pirmasis taip pat išsiskyrė ir kova dėl atšokusių kamuolių – Diogu sugriebė 13 kamuolių.

Šį dideliu skirtumu patirtą nesėkmę apkartino dar vieno pagrindinio žaidėjo netektis. Praėjusį sezoną „Barcelonos“ komandai atstovavęs Shane'as Lawalis patyrė kelio traumą ir daugiau šiose olimpinėse žaidynėse neberungtyniaus.

Aukštaūgis aikštėje praleido 3 minutes ir 17 sekundžių, per kurias pasižymėjo vienu atkovotu kamuoliu, vienu bloku ir viena klaida.

Lietuvos rinktinė PTS EFF    EFF PTS Nigerijos rinktinė
Mantas Kalnietis 16,0 17,0   17,0 15,0 Ike Diogu
Paulius Jankūnas 15,0 16,0   10,0 11,0 Andy Ogide
Renaldas Seibutis 11,0 13,0   9,0 14,0 Ebi Ere
Mindaugas Kuzminskas 8,0 10,0   4,0 6,0 Michael Gbinje
Jonas Mačiulis 10,0 7,0   4,0 4,0 Ekene Ibekwe

Žvelgiant į praradimus, Nigerija šią vasarą patyrė jų ir daugiau. Olimpiniame dvyliktuke nėra Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempiono Festuso Ezeli ir taip pat elitinėje krepšinio lygoje rungtyniaujančio Al-Farouqo Aminu.

Pastarosios šalies žvaigždės nedalyvavimo priežastis yra ta, jog Nigerijos krepšinio federacija nesugebėjo sumokėti 15 tūkstančių JAV dolerių siekusio krepšininko draudimo.

Dabartinėje Nigerijos komandoje yra vienintelis NBA atstovas Michaelis Gbinije'as, kuris savo karjerą šiose pirmenybėse dar tik pradės. Sirakūzų universitetą baigęs gynėjas šių metų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas Detroito „Pistons“ ekipos 49-uoju šaukimu. 

Dėl gynybos ir atletiškumo vertinamas krepšininkas dėl traumos praleido NBA Vasaros lygą, tačiau tai jam vietos „Pistons“ gretose nekainavo – Detroito ekipa pasirašė sutartį su šiuo žaidėju.

Antrą kartą paeiliui olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti Nigerijos rinktinė tarp dvylikos komandų pateko pasiekusi istorinę pergalę. 2015 metais Tunise vykusiame Afrikos krepšinio čempionate nigeriečiai įveikė titulą gynusią Angolą ir pirmą sykį istorijoje triumfavo šiose pirmenybėse.

Naudingiausiu krepšininku tuomet buvo pripažintas ir dabar šaliai atstovaujantis gynėjas Chaberlainas Oguchi.

2012 metais į Londono olimpiadą per olimpinį atrankos turnyrą patekusi Nigerija tą vasarą su mūsiškiais susitiko du kartus. Atrankos varžybose lietuvius 86:80 įveikę nigeriečiai vėliau Londone buvo sutriuškinti 53:72.

1998 ir 2006 metų pasaulio čempionatuose dalyvavusi šalies rinktinė atitinkamai liko 13-oje ir 14-oje vietose.



Komentarai:

djgaffer
Prie netekčių dar galima pridėti Udoh ir Mbakwę.Susilpnėjus aišku rinktinė,bet kovingumo jiems netrūksta.Atletiška,greitą krepšinį propaguojanti rinktinė.Reikės stipriai pakovoti dėl kamuolių,nes jo nenusiėmus Nigerija mėgsta žaisti greitu pirmu perdavimu.Išskirčiau po traumos atsigavusį Diogu,kuris yra tikras emocinis lyderis.Bei Oguchi,kuris įsimėtęs gali ne vieną trajaką įkalti,palydėdamas taiklų metimą savo firminiu saliutu.Gal dar Akognonas,kuris taip pat balansuoja ant NBA slenksčio,tik stabilumo trūksta.Lengva nebus,bet mes tikrai nugalėsim.Sėkmės vyrams.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-09
-1
Atsakyti
...
per viasata nebent kasi ziuret reikia. tv3 ir su kokybe ir su komentatoriumi apsisiko iki negalejimo tai bent kokybe bus. o kas del nigerijos, net gaila kad nebegali losti del vienokiu ar kitokiu priezasciu 3 zaidejai pacio ausciausio kalibro ju mastu. bet zinant lietuva tai kazlauskui nepatinka matyt kaip triusina varzova. jauciu ir su kinija savo sudo maluno puolima (2-3 perdavimai prie trapako ir nesamones metimas) ijungtu, bei tampytusi iki galo. su nigerija ir kazko stebuklingo nereikia tiketis. aisku laimes, bet patys intrigos prisidarys manau.
2016-08-09
+2
Atsakyti
Anonimas
Simpsonus gera kokybe rodo, galetu ir kasi taip ^^

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-09
+2
Atsakyti
Yabasta
Nu ir pasakysit, kad Kazlas ne molis? Kada daugiau, jei ne kai +28 leisti zaisti jaunimui? Grigonis su Vaidu iskart perime butu visa ta reikala. Lietuviai parode kaip gali sujudet, nes susizaide ir jaucia vienas kita, o musu afrikietisko krepsinio meistras treneris ant tiek nesuprato rungtyniu, kad leido Kalnieciui suzaist visas rungtynes, kai galima buvo ji saugot ir leist 4min per kelini antroj pusej. Moliu molis isvis. Neatidarys vel, eilinikart neleist atsidaryt pusei rinktines. Ateis laikas, kai ir startas nieko nepadarys - tada netures ka daryt ir leis visus susalusius i aikste ir po to sakys ziniasklaidai - jaunimas nesusitvarke su itampa. Vel suzaide 7 zaidejais kazlas. Is 12..kai pretenduoja 25. Kasnors instaliuokit tam kaimieciui biski supratimo.

Labiausiai liudna del rinktines - jei jau nedave atiskleist visiems kai buvo +30 - neduos niekada, nes nebus kada - lengvu rungtyniu nebeliko. 4 zaidejai del kazlo medzio nesamoniu tures tempti visa rinktine. Baisu. Apgailetinas, gedingas treneris.
2016-08-09
+3
Atsakyti
Nezinau ar yra ad blokeris ant telefu, bet bnews tikrai jau uzknisot.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-09
+2
Atsakyti
isirasykit ad blokeri ir viskas
isirasykit ad blokeri ir viskas nebus tu reklamu, negi mazi vaikai pirma kart prie kompiuterio prisedot ?
2016-08-09
-1
Atsakyti
žemėn
Sutinku su nene

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-09
+4
Atsakyti
Nene
Dapisot su sitom reklamom nieko nerskaityt neimanoms. Mėto ir mėto.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-09
+5
Atsakyti
Fg
Speju lt pries nigerija laimes 23 taskais

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-09
-2
Atsakyti
s
kas per lopas tas Aminu ? Nba gauna milijonus , o 15 k uz save susimoket negali ? Blemba neveltui ju istorija ju tokia tu afro...
2016-08-09
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.