Lietuvos rinktinė FIBA reitinge prarado rekordinę poziciją

2016-08-24 15:55
Nuotr.: Vytautas Dranginis, LTOK
Nuotr. Vytautas Dranginis, LTOK

Lietuvos nacionalinė komanda po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių praras rekordinę vietą Tartautinės krepšinio federacijos (FIBA) sudarytame rinktinių reitinge.

Nors FIBA oficialių rezultatų dar nepaskelbė, tačiau jau suskaičiuota, kuriose vietose rinktinės atsidurs po olimpinių žaidynių.

Po iškovotos antros vietos praėjusių metų Europos čempionate Lietuva buvo šoktelėjusi į trečiąją vietą bei pasiekė geriausią mūsų šalies pasiekimą. Visgi dabar mūsiškiai nukrito į penktąją vietą.

Pirmenybėse lietuviai liko septintoje vietoje, o kadangi Pekino olimpinėse žaidynėse buvo užėmę ketvirtąją vietą, tai nuo mūsų buvo nubraukti 15 taškų (nuo 457 iki 442).

Lietuvos rinktinę aplenkė antroje vietoje olimpinėse žaidynėse likusi Serbija ir šeštąją vietą užėmę prancūzai. Jie atitinkamai savo sąskaitą papildė 200 ir 65 taškais ir šiuo metu turi 553 ir 444 taškus.

Reitingo lyderiai ir toliau išlieka JAV krepšininkai. Vieną po kito titulus laimintys amerikiečiai turi maksimalų balų skaičių – 1000.

Antroje vietoje žengia Ispanai, kurie turi 665 taškus. Jie olimpinėse žaidynėse užėmė trečiąją vietą, tačiau Pekine buvo antri, todėl prarado 50 taškų.

Antroje pirmojo dešimtuko pusėje rikiuojasi Argentina (360), Brazilija (323), Turkija (281), Rusija (255) ir Australija (234).

Geriausių rinktinių dvidešimtukas:

Vieta  Rinktinė  Taškai Vietų pokytis
1  JAV 1000
Ispanija  665 
Serbija  553  +3 
Prancūzija  444  +1 
Lietuva  442  -2 
6 Argentina  360  -2 
Brazilija  323  +2 
Turkija  281 
 Rusija 255  -2 
10  Australija  234  +1 
11  Kroatija  184  +1 
12  Slovėnija  163  +1 
13  Graikija  155  -3 
14  Kinija  131,2 
15  Venesuela  115,4  +7 
16  Nigerija 106,2  +9 
17  Puerto Rikas 97,2  -1 
18   Dominikos Respublika 87,6 
19   Meksika 86,6 
20 Naujoji Zelandija  72  +1 


Komentarai:

djgaffer
Esame penkti pasaulyje-tai taip pat yra gerai,nes galėjom nukristi ir žemiau.Aukščiau tikrai dar pakilsim-nuo francų tik 2 taškai,tie patys serbai taip pat pavejami.Jauna karta nebloga,svarbu kantrybė.Viskas bus gerai.
2016-08-25
+9
Atsakyti
px vapsie
esat lopai visi kas varot ant rinktines jei tokie kieti eikit zaist uz lietuvos rinktine. Blet ant kazlausko varo kad bloga darba dirba jau uzmirsot apie europos sidabra ir daug daugiau ka kazklauskas padare. Esat kai kurie neverti vadintis krepsinio fanais nes jeigu laimi tada jau zjbs bet kai pralaimi tai stumiat kaip tik imanoma. Dejau ant jusu lopai kurie cia stumia
2016-08-25
-5
Atsakyti
Xyz
Nu bet kokie jus verksniai esat nesuprantu as... Kai rinktinei sekasi visi dziaugiates ir sutinkat isskestom rankom,o kai jau likom 7 ir tris kartus pazeminti jau p*** nurasom ta rinktine ir treneris blogas tada. Viska pradedat kritikuot,viskas tik blogai. Vel laimetu medali pamirstumet ka saket ir liaupsintumet vel. Dviveidziu tauta ta Lietuva bet jau yra kaip yra. Reikia suprast kad vel pamazu keiciasi kartos,ateina jauni o veteranai jau sensta po truputi ir nebepajudes taip kaip anksciau. Todel kol uzaugs ta jaunoji karta prireiks laiko ir nebus tiek medaliu. Ir jei dabar taip snekat apie rinktine baisu net pagalvot kas poto bus...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-25
-1
Atsakyti
Ranking
Prie ko cia francuzai ketvirti?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-25
+2
Atsakyti
To flamboyant
Tas flamboyantas kazkoks putino pazistamas. Tegul eina jam sikna valyt, o ne durnus komentarus rasinet. Neturi ka veikt zmogelis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-25
-6
Atsakyti
vabababasta
Macijauskas blogas snaiperis jam tik sekasi
2016-08-25
-5
Atsakyti
Yabasta
Pas mus jau taip yra saly, kad kariami priprantam, prisitaikom, nusileidziam, sutinkam su tuo, su kuo negalima sutikt.

1. Ant kiek turi but duzes zmogus, kad sakytum, kad kazkas, ka lietuviai pasieke yra apsiverkusio zliumbiko nuopelnas. Jis ka - pasieme kokia Suomija ir iskele ja iki tokio lygio, kad siai dienai priesinasi visiems, nors neturi jokiu tradiciju ir Suomijoj kase gal tik 5tas sportas duoktudieve.

Atkreipkit demesi - jam pasiseke, kad jis turejo garbes but su tokiais kaip lietuviais sitam sporte. Net nepasiseke, o per draugelius ilindo, kaip pas mus bet kurioj srity vyksta - svogeriu salis juk cia, kuris paneigsit?

2. Lietuviai visada buvo ir bus griezti krepsinyje - parkinsonas tu be reikalo ziuri kas parasyta ant popieriaus, nes musu jega visada buvo vieningas zaidimas - visi pas mus visada lygus - vieni naudingi vienaip - kiti kitaip. IR butent sitai Kazlas isniekino musu krepsinyje - lygybe, brolybe ir vienybe, jeigu galima panaudot toki sablona.

3. Tokia rinktine kaip musu tik serbai turi, todel ir kapojames su jais visa gyvenima, - siai dienai serbai islaike komanda, o Kazlas nuo pat atejimo zaidzia 7iais jam labiausiai patinkanciais zaidejais. Lietuvos krepsinio rinktine nera joks klubas, cia negali but patinka/nepatinka zaidimas - i komanda pretenduoja 20 zmoniu, o jis pasodines ant suolo 5 ir remiasi pavardemis.

4. Normalus treneris mokosi ir tobulina savo igudzius - treneris, kuris orientuotas i rezultatus negali but toks kaip Kazlas, nes dviem deriniais tu nieko nepadarysi, ypac tais paciais juokindamas varzovus metai is metu. Penktoku lygio megztukas ir stebuklingasis kazlo pikenrolas.

5. Gaunasi taip, kad tu zaidi 7iais zaidejais dviem deriniais. Kokia gali buti kalba apie komanda, kai 5 sedi susale ir neatsidare - kokios nuotaikos komandoj, kaip tu gali padaryti viska uz Lietuva? Galu gale tu dar turi tiek izulumo po rungtyniu nurasyt ant 10min zaidusio suolo pralaimejima - kuris cia dar kitas treneris ant tiek zemai krites?

Zinot kodel jis sau tiek leido? Nes draugas Sabas salia. Be to jis gi isdryso pasakyt, kad Sabas paprase, tai as atidirbau :D

Su tokiu mastymu tu net negali eit treniruot rinktines, kuri VISADA pretenduoja i medalius. Rinktine, kurios visi iki Kazlausko atejimo bijojo ir kuria gerbe.

Dabar gi ble net zaidejai nepasitiki savim, nes Kazlas leidzia sau gesint, kelt balsa, verkt ziniasklaidai ir neleist i aikste.

Nezinau kodel visi pripratot prie tu gimdymu prie sito apsisaukelio trenerio - patikekit mums tik reikia ATITINKAMO rinktinei lygio stratego, kad visi vel atsimerktu.

Man tik baisu, kad kitas geriausias Sabo draugelis Krapas arba Kurtinaitis negautu sito posto, kas yra labai net tiketina po sitos izulios zalios sviesos, kuria buvo isip.ises kazlas, pasiimdamas Javtokini ir neleisdamas jo net zaist, pasiimdamas Juskeviciu vietoj Milaknio, kai jau atrodo aisku buvo, kad zmogus tikrai gali suleist 7 trajakelius gera diena, kai treneris gali pasiimt toki asistenta kaip Krapikas. Nu ka gali patart Krapikas ka?

Zodziu, sitie visi metai buvo labai blogi Lietuvos krepsiniui. Sakysit dvi bronzos? - Visur butume buve auksciau bent laipteliu, jeigu ne sitas apgailetinas krepsinis, kuri musu tikrai galingai rinktinei liepe zaist afrikietisko krepsinio meistras.

Ir nepamirskit, kad Kazla 1x1 yra prigaves KIEKVIENAS treneris.
2016-08-25
-3
Atsakyti
aplink vien asilai
Flamboyant ir Gia_sou yra 2 konkretus dalbajobai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-24
+2
Atsakyti
Flamboyantpaprasto zmogaus sedincio vieno kambario butuke r besikeliancio i darba kozna ryta toks nereiksmingas dalykas kaip sitas reitingas visa nejaudina. Bet tikram bambaliniui durneliui, alhasu ir degeneratu valstybes mulkiui tai cia jau yra skaudi tema. Tai tema, kuria nagrines tie patys geriantys ta pati tame paciame kaboke arba laiptineje. Labai baisus dalykas, pamanyk tik, Lietuviai jau 5. Ir tai matai yra blogai. Koks b*** skirtumas kokia ta vieta. ir ko cia stebetis? Surinko siemet lkl lygio komanda ir bando laimeti pries rimtas komandas su idirbiu ir naujovemis aiksteleje. Degeneratu tauta dzaugasi kai komanda pradeda pasiruosima ziemos viduri, pradeda laimeti viska pries Zimbabves kedu fabrika, Mauridzio zveju tinklu cecha ir pries nukraujavusius bei be lyderiu losiancius i Lietuva atvaziavusius Filipinu VIDO televizoriu spalvu derintojus. Laimi 10 is 10 ir jau ima bambaliniai kabinti medalius, sneketi kokie jie nesulaikomi ir gerdami savo nurugusi Tauro alu cepsi tauknuotais snukiais. Ir kol Lietuvis taip masturbuojasikita Europos puse ir pasaulis siekia naujoviu, tobulina zaidima, bando vytis vis didesni atotruki turincius USA ir Ispanijos komandas. Bet tik ne Lietuvis. Lietuvis, jau baigdamas i savo purvinus triusikus vis dar ziopso kaip jaunimas laimi sidabra ir sako :"musu laukia sviesi ateitis..." kuri niekada neateina. Laukia ir aisku tikisi kad bus tik auksas kai i Olimpines nuvaziuoti lkl'as. Ir tada stebisi, sako :"ne nu tu b*** mes siunciam tokius GRAZIUS krepsininkus, su tokiom sukuosenom, su praeities nuopelnais, su J Maciulu kuris tartum eigulio sunus imete Gruzijai (garsiai juokiuosi) 35 taskus ir tapo Lietuvos kasioras metu, siunciam Kavalauska, laimejom pries visus batsuvius ir akuserius...ir dabar nukritom dar i 5 vieta? " Ne nu to jau perdaug!
Jei tau rinktinė sukelia tiek neigiamų emocijų, tai nežiūrėk. Tokie susirenka ir verkia po kiekvieno pralaimėjimo, prognozuoja žlugimą ir pan. Penta vieta yra labai gerai, netgi aukščiau mūsų galimybių, bet tai tik įrodo, kad dideli norai gali pakelti aukščiau galimybių, dėl to ir myliu Lietuvos rinktinę, nors jei ir nusileidžia meistriškumu kitoms šalims. Kovingumu ir meile krepšiniu lietuviai daro stebuklus.
2016-08-24
+7
Atsakyti
Yabasta
Oba, aciu abeliui Kazlowskiui uz eile metu lauzyta, niekinta ir galiausiai nugesinta rinktine.
2016-08-24
+2
Atsakyti
px tas reitingas, bet serbus matyt virš mūsų vis tiek nemalonu
2016-08-24
+3
Atsakyti
paprasto zmogaus sedincio vieno kambario butuke r besikeliancio i darba kozna ryta toks nereiksmingas dalykas kaip sitas reitingas visa nejaudina. Bet tikram bambaliniui durneliui, alhasu ir degeneratu valstybes mulkiui tai cia jau yra skaudi tema. Tai tema, kuria nagrines tie patys geriantys ta pati tame paciame kaboke arba laiptineje. Labai baisus dalykas, pamanyk tik, Lietuviai jau 5. Ir tai matai yra blogai. Koks b*** skirtumas kokia ta vieta. ir ko cia stebetis? Surinko siemet lkl lygio komanda ir bando laimeti pries rimtas komandas su idirbiu ir naujovemis aiksteleje. Degeneratu tauta dzaugasi kai komanda pradeda pasiruosima ziemos viduri, pradeda laimeti viska pries Zimbabves kedu fabrika, Mauridzio zveju tinklu cecha ir pries nukraujavusius bei be lyderiu losiancius i Lietuva atvaziavusius Filipinu VIDO televizoriu spalvu derintojus. Laimi 10 is 10 ir jau ima bambaliniai kabinti medalius, sneketi kokie jie nesulaikomi ir gerdami savo nurugusi Tauro alu cepsi tauknuotais snukiais. Ir kol Lietuvis taip masturbuojasikita Europos puse ir pasaulis siekia naujoviu, tobulina zaidima, bando vytis vis didesni atotruki turincius USA ir Ispanijos komandas. Bet tik ne Lietuvis. Lietuvis, jau baigdamas i savo purvinus triusikus vis dar ziopso kaip jaunimas laimi sidabra ir sako :"musu laukia sviesi ateitis..." kuri niekada neateina. Laukia ir aisku tikisi kad bus tik auksas kai i Olimpines nuvaziuoti lkl'as. Ir tada stebisi, sako :"ne nu tu b*** mes siunciam tokius GRAZIUS krepsininkus, su tokiom sukuosenom, su praeities nuopelnais, su J Maciulu kuris tartum eigulio sunus imete Gruzijai (garsiai juokiuosi) 35 taskus ir tapo Lietuvos kasioras metu, siunciam Kavalauska, laimejom pries visus batsuvius ir akuserius...ir dabar nukritom dar i 5 vieta? " Ne nu to jau perdaug!
2016-08-24
-22
Atsakyti
Tomas
šokas
2016-08-24
+2
Atsakyti
Bumas, taskai skaiciuojami 8 metu begyje pvz siais metais nuo 2009 iki 2016 kitais bus nuo 2010 iki 2017. Taskai gaunami tokiu budu:

1 vieta 50. 2 vieta 40. 3 vieta 30, 4 vieta 15, 5 vieta 14 ir t.t.( t.y krinta kas viena taska.

Pasaulio cempionatuose ir olimpinese taskai uz uzimta vieta dauginami is 5. Pvz 1 vieta 50 x 5 = 250 tasku(taip serbai ir prisirinko tasku 2vt world cupe ir dabar olimpinese isviso 400 tasku.

Tuo tarpu europos cempuose musu nenaudai nesidaugina niekas, tad pvz uz pernai metu sidabra gavom tik 40 tasku. Apskritai uz du sidabro medalius gavom tik 80 tasku o uz 2010 pasaulio cempio 200. :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-24
+10
Atsakyti
Bumas
O kaip tie taskai skaiciuojas?
2016-08-24
-4
Atsakyti
Jopvaisa
3 metai idirbio nuejo po naxui per 1 turnyra.
2016-08-24
+11
Atsakyti
Tai ką
Pradėjo Kazlauskas 5 vietoj su rinktine, 5 vietoj ir baigė. Oho koks pasiekimas - tikras didvyris. Pastatyt paminklą reiktų, su skyle šiknoj, kad palandžiot galėtų visa federacija. Klounai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-24
-5
Atsakyti
Swechias
Meksika? Nejuokinkite :) visiska pieva toks reitingas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-24
-1
Atsakyti
che
Graikai Kinijos lygio, o italus tiesiog sutryptų kinai. Oi koks puikus reitingas, kaip jis puikia atskleidžia pajėgumus.
2016-08-24
-2
Atsakyti
bee
kam isvis kuria tuos reitingus :D gerai GeraldGreen pastebejo- nera nei Kanados, nei Italijos. Net kokia Suomija ar Lenkija vietoj puses situ idet butu galima. Rusija auksciau Australijos, Graikijos... ZIAURU
2016-08-24
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 30

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.