Buvusi LMKL čempionė „Utena“ išnyko iš krepšinio žemėlapio

2016-08-30 11:01
Nuotr.: A.Didžgalvis
Nuotr. A.Didžgalvis

Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) įvyko pokyčiai – „Utenos“ klubą keičia Ukmergės MKK komanda, kur iki šiol varžėsi antrose pagal pajėgumą pirmenybėse.

Utenos rajono savivaldybė nusprendė skirti visą dėmesį ir rėmimą vyrų komandai „Juventus“ bei futbolo klubui „Utenis“, todėl moterų komanda stabo veiklą.

 „Utenos“ klubas 2014–2015 metų sezone laimėjo LMKL aukso medalius ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) moterų taurę. Praėjusiame sezone uteniškės pasipuošė LKF taurės sidabro medaliais, laimėjo LMKL reguliarųjį sezoną, o galutinėje rikiuotėje liko ketvirtos.

„Noriu padėkoti visiems rėmėjams, treneriams ir žaidėjoms, be kurių nebūtume iškovoję trofėjų ir debiutavę Europos taurėje. Ypatingai dėkojame sirgaliams, kurie itin gausiai lankė rungtynes ir visada jautėme jų paramą“, – sakė nuo 2013 metų „Utenos“ direktoriumi dirbęs Rolandas Jarutis.

Tačiau į buvusių čempionių vietą stos kita komanda. Penktadienį įvyko LMKL vadovės Audros Ginelevičienės, Ukmergės klubo direktorės Rimos Boškevičienės ir rajono mero Rolando Janicko susitikimas.

10 metų gyvuojantis klubas gavo progą vystyti krepšinį aukščiausiu lygiu. Šia iniciatyva džiaugiasi ir ją labai palaiko ir miesto meras.

Ukmergė yra užauginusi ir garsias šalies krepšininkes – Rimą Valentienę, Vitą Kuktienę bei Rimą Petronytę- Bražėnienę, kuri 1997 m. su Lietuvos rinktine tapo Europos čempione.

Pirmadienį vyko LMKL valdybos posėdis, kurio metu vienbalsiai Ukmergės ekipa buvo priimta į lygą.

Ukmergės klubas praėjusį sezoną „Akvilės“ lygos pusfinalyje po dramatiškos kovos (53:54) nusileido būsimoms čempionėms, bet laimėjo mažąjį finalą ir pasidabino bronzos medaliais.

LMKL debiutantės žais Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje, kuri taps miestelėnų susibūrimo vieta.

MKK  toliau treniruos Gytautas Kievinas, o ekipos sudėtis paaiškės per artimiausias savaites.



Komentarai:

O wtf!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-30
-2
Atsakyti
LMKL absoliuciai apgailetina paliko. kiek dabar bus komandu? 5-6-7? Panos kurios dar turi smegenu galvose turetu rimtai pasvarstyti dingti is cia. Visu pirma del to, kad cia nera absoliuciai jokiu tinkamu konkurencijos ir tobulejimo salygu. Komandos sudarytos is labai silpnu zaideju, reklamos sitai lygai nera, zmoniu susidomejimas absoliuciai mazas nes neina net uz dyka ar kai ledus nemokamai dalina, treniruoja visiskai nepatyre ir nekompetetingi treneriai (L. Salkus isimtis), ...bet kai bet kam moka gabala ar du uz beprasmiska kamuolio bumbsejima tai kodel gi ne. Jeigu merginai dar nera 23 metu tai pats laikas dingti ir sumesti keleta geru sezonu Turkijoje, Graikijoje, Italijoje, Ispanijoje ar Prancuzijoje.... aisku jeigu pati gera ir agentas nera glusas, o tada galima gryzti ir cia, uzbaigti karjera skambiais akordais. bet jeigu jau tie metai praslinko, tai taip ir sukirmys cia tikrai gabios zaidejos. O gabiu maciau ir liudininkas buvau.... Panos, varykit is cia. Sita lyga zemina jusu kaip profesionaliu krepsininkiu reziume!
2016-08-30
-7
Atsakyti
tomas
na ziaurus sprendimas,tai kam tada kalbat kad norit pakelt moteru krepsini,taip ir sakykit kad nedomina moteru krepsinis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-30
+7
Atsakyti
kur rinkodara?
Tai kad gerbiami vadovai jokio sporto marketngo nedarė :D :D :D :D
2016-08-30
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.