Po 35 minutes žaidžiantis Tadas Sedekerskis: „Turiu išnaudoti gautą progą“

2016-09-12 20:25
Nuotr.:

Artėjantį sezoną Vitorijos „Baskonia“ komandoje rungtyniausiantis 18-os metų 205 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas Tadas Sedekerskis džiaugiasi, kad sulaukia didžiulio trenerio Sito Alonso pasitikėjimo.

Baskijos regiono komanda praėjusį savaitgalį dalyvavo draugiškame keturių ekipų turnyre ir užėmė antrąją vietą. Būtent Sedekerskiui turnyro metu buvo rodomas didžiausias pasitikėjimas.

Jis per dvejas rungtynes vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 35 minutes ir pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 7 kamuolius, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo po 14,5 naudingumo balo.

Negana to, treneris Alonso būtent jaunajam krepšininkui iš Lietuvos šiame turnyre patikėjo kapitono pareigas.

„Žaidžiu daug minučių ir turiu būti susikoncentravęs bei stengtis išnaudoti gaunamą progą. Turiu žaisti trečioje ir ketvirtoje pozicijoje bei atiduoti visas savo jėgas“, – kalbėjo puolėjas.

Pats Sedekerskis atskleidė, kad žaisdamas dvejas rungtynes paeiliui buvo pavargęs, tačiau tai nesumažino jo noro kovoti dėl pirmosios vietos turnyre. 

„Per šias rungtynes atlikome puikų darbą. Pirmajame mače turėjome daugiau energijos. Finale buvome pavargę, tačiau mūsų noras laimėti išliko vienodas. Turime jaunų žaidėjų ir atidavėme visas savo jėgas, tad esame patenkinti atliktu darbu. Šio turnyro patirtis mums padės sezono metu“, – pasakojo lietuvis.

Sedekerskis taip pat džiaugėsi, kad jį treniruoja naujasis treneris Alonso. Krepšininkas pabrėžė specialisto sugebėjimus dirbant su jaunimu.

„Tai labai reiklus treneris, kuris moka iš jaunų žaidėjų išspausti maksimumą. Bet tai vienintelis būdas tobulėti. Tikiuosi, kad artėjančiame sezone žengsiu žingsnį pirmyn. Turime sunkiai dirbti, kadangi privalome gerai pasiruošti artėjančiam sezonui. Laukia daug rungtynių, o mes norime būti tarp geriausių komandų“, – sakė Sedekerskis.

Visgi kol kas Vitorijos klubo pasiruošimas sezonui stringa – komandoje gali žaisti vos 8-9 krepšininkai, o daugumą jų sudaro kontraktų neturintys žaidėjai, kurie yra pakviesti į treniruočių stovyklą. Dėl traumų nežaidžia Ilimane Diopas ir Andrea Bargnani, o dar didesnė dalis rungtyniauja Europos čempionato atrankos turnyre.



Komentarai:

Sedekerskis
Pakeis maciuli po 3 metu rinktineje
2016-09-13
-8
Atsakyti
djgaffer
Jei prasimuš į galutinį 12-uką,tai gali žaist kad ir tik po 4 min.Bet jei žaistų kiekviename mače,tai jau būtų labai gerai.
2016-09-13
-6
Atsakyti
Martynas Varnas
Treneri ar ir aš sulauksiu tokio pasitikejimo kaip Sedekerskis?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-12
+3
Atsakyti
Anonimas
Jau seniai neturėjom tokio talento. Man

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-12
-2
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
Grįš Adam Hanga iš Vengrijos rinktinės ir loš po 5 min.
2016-09-12
+2
Atsakyti
idomu bus stebet kaip jam seksis si sezona,draugiskose kolkas tikrai neblogai einasi bet gryzus visiems zaidejams klausimas ar gaus daug zaist.bet aisku patirtis acb ir el turetu greit is jo padaryt ekstra klases zaideja kuris galbut uz poros metu pasibels i rinktines duris.ir aisku palinkesim kad aplenktu traumos!
2016-09-12
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.