Kazys Maksvytis sezono starte laukia nesusižaidusio „Žalgirio“

2016-09-21 11:50

Atsinaujinęs Panevėžio „Lietkabelis“ baigė daugiau nei mėnesį trukusį pasirengimą, per kurį buvo sužaisti net devyni draugiški susitikimai.

Septynis iš jų Kazio Maksvyčio auklėtiniai laimėjo. Komandos vyriausiasis treneris teigia, jog teigimai vertina pasiruošimą, bet jam galėjo būti ir daugiau laiko.

„Pasirengimą vertinu teigimai. Komanda nauja, todėl pasiruošimas buvo labai svarbus. Daug naujų žaidėjų, daug naujų situacijų, todėl tas procesas užtrunka. Norėtųsi dar daugiau laiko – gal kaip studentams dar pritrūks vienos nakties. Tik gaila, kad sezoną ne visi pasitinkame sveiki“, – kalbėjo strategas.

Darjušas Lavrinovičius sužaidė tris kontrolinius mačus. Vidurio puolėjas pajautė nugaros skausmus, todėl jam buvo suteiktas būtinas poilsis bei daromos visos reikalingos procedūros.

„Gerai tai, kad mes pasitikrinome, kaip galime žaisti be Darjušo, bet blogai, kadangi sumažėjo rotacija. Niekam ne paslaptis, jog Darjušas talentingiausias iš mūsų aukštaūgių ir jo buvimas arba nebuvimas atsilieps komandai“, – teigė Maksvytis.

Geriausias „Lietkabelio“ sužaistas susitikimas buvo turnyre Liepojoje, kur po gražios kovos 93:86 palaužtas Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ klubas, su kuriuo dukart reikės kautis Europos taurės A grupėje.

„Geriausias mačas buvo turnyre Liepojoje, kur neblogai sužaidėme prieš „Nižnij Novgorod“. Raimundo Sargūno taurėje neblogai sužaidėme su „Barons“. Treneris niekada negali džiaugtis, nes visada yra taisytinų dalykų. Tikiuosi, kad geresnių rungtynių bus dar sezone nei draugiškuose susitikimuose“, – vylėsi pašnekovas.

Didžiausią galvos skausmą Maksvyčiui ir visam „Lietkabelio“ trenerių štabui kelia gynyba – pasiruošimo cikle panevėžiečiai varžovams vidutiniškai įmesdavo po 87 taškus, bet į savąjį krepšį praleisdavo 79,7.

„Žinome, kad galime įmesti daug taškų, bet dar turime pagerinti savo gynybą. Turime daugiau puolančio tipo žaidėjų, esame rezultatyvūs, bet praleidžiame nemažai taškų. Tai kol kas kelia didžiausią galvos skausmą“, – neslėpė Maksvytis.

Pirmasis „Lietkabelio“ mačas – rugsėjo 22 dieną, ketvirtadienį, namuose prieš Kauno „Žalgirį“. Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) susitikimas prasidės 18.30 val. Pasak Maksvyčio, prieš daugkartinius šalies čempionus ir pirmenybių favoritus žaisti pirmąjį mačą yra neblogai, kadangi varžovai gali būti nespėję susižaisti.

„Patiems norėtųsi įsižaisti, bet kaip ir mums trūksta kelių dienų pasiruošimo, taip ir „Žalgiriui“ taip pat gali būti. Nei mūsų, nei žalgiriečių žaidimas dar nebus toks, koks gali būti sezono viduryje“, – prognozavo strategas.



Komentarai:

Kęstas
O tai kuri TV šiemet transliuos LKL ... kažkaip užsivėliau darbuose ir niko nežinau :)
2016-09-22
Atsakyti
Vidmantas
Jo vietoj Dėčiau aš ant to DARBO, kurį Panevėžyje galima būtų nudirbt ne prasčiau, nei Klaipėdoj... "darbas durnių myli"... Jei kasmet bus paimami išugdyti talentai - IR KASMET vėl duodami auklėt nauji - tai būtų darbas durniui, kaip Treneriui Sireikai...
2016-09-22
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.