„Neptūno“ vadovas Kurauskas treniruos Klaipėdos universiteto krepšininkus

2016-10-03 11:14
Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ užmezgė glaudžius ryšius su Klaipėdos universitetu ir sudarė bendradarbiavimo sutartį.

Jau šiandien 18 val. startuos Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) naujasis sezonas, kuriame Klaipėdos universiteto branduolį turėtų sudaryti jaunieji „Neptūno“ krepšininkai, o ekipos vyr. treneriu paskirtas „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas. 

Šis buvęs profesionalus krepšinio žaidėjas turi krepšinio trenerio patirties: 2012 m. vasario viduryje pasitraukus „Neptūno“ vyr. treneriui Pauliui Juodžiui iki sezono pabaigos Kurauskas tapo Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneriu.

Taip pat Kurauskas ne vienerius metus treniravo komandas Klaipėdos mėgėjų krepšinio lygoje. 2016 metais jo treniruojama „Amber“, kuri yra suburta daugiausiai iš perspektyviausių Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinių, neturėjo lygių Klaipėdos mėgėjų krepšinio lygos Mero taurės varžybose.

Užsimezgusia glaudžia draugyste džiaugėsi tiek „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas, tiek komandos treneris Dainius Adomaitis.

„Tai džiugi diena. Sportininkams yra suteikiamos visos sąlygos profesionaliai sportuoti ir įgyti specialybę ateičiai. Išsilavinimas kiekvienam žmogui yra labai svarbu. Talentingiausiems mūsų krašto žaidėjams, kurie dar mokosi mokykloje, tačiau siekia profesionalaus sportininko karjeros, tai bus didelė paspirtis rinktis „Neptūno“ klubą, sudaryti ilgalaikes sutartis ir siekti sporto bei mokslo aukštumų“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo Kurauskas.

Jam pritarė ir „Neptūno“ vyr. treneris Adomaitis.

„Aš pats savo pavyzdžiu galiu pasakyti, kad jaunam žmogui mokslai – labai svarbu. Aš savo karjeros pradžioje buvau kviečiamas į Kauno „Žalgirio“ sistemą, tačiau pasirinkau Vilniaus „Statybą“, kadangi man tuomet konkrečiai pasiūlė ne tik sportuoti, tai yra žaisti krepšinį, bet ir studijuoti universitete. Džiaugiuosi, kad įgijau trenerio specialybę ir, baigęs krepšininko karjerą, galiu puikiai save realizuoti, dirbdamas krepšinio treneriu. Dar kartą pabrėžiu, kad šiuolaikiniame pasaulyje išsilavinimas – labai svarbu“, – aiškino Adomaitis.



Komentarai:

Adekvatus
Kas gali leisti patiket jaunus vaikinus ar kas gali eit pas toki treneri, kuris gali sakyt visiskai neturi patirties? Cia labai svarbus trenerio indelis,tad turi but sukaupes didziule patirti,kad nukreipt vaikus tinkama kryptim.
2016-10-03
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.