Deividas Anužis: „Tikiu, kad šįmet galime žengti toliau nei pernai“

2016-10-13 15:39
Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Deividas Anužis šią vasarą po dvejų metų pertraukos sugrįžo į gimtosios Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipos gretas, o gynėjo sugrįžimas buvo paženklintas ne tik dvejomis komandos pergalėmis Mezon-NKL pirmenybių starte, bet ir asmeniniu pripažinimu.

Per dvejas rungtynes rinkęs vidutiniškai po 16 taškų, 4 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo bei 22,5 naudingumo balo vidurkius krepšininkas tapo naudingiausiu pirmosios savaitės žaidėju.

Anužio naujoku Klaipėdos komandoje vadinti negalima. 24-erių metų krepšininkas šioje ekipoje anksčiau yra praleidęs ketverius metus ir tinklalapiui „nklyga.lt“ neslėpė, kad problemų adaptuojantis uostamiestyje būti negalėjo.

„Lengvai pritapau, kadangi visus puikiai pažįstu, todėl nebuvo jokių problemų , juk grįžau į namų komandą“, – sakė Anužis.

Tinklalapiui „nklyga.lt“ Anužis papasakojo, apie tai, kokios priežastys lėmė jo apsisprendimą keltis gimtąjį miestą, jausmus sugrįžus namo ir lygos favoritus.

     – Kaip vertinate sezono startą, kuomet pasisekė pasiekti dvi pergales iš tiek pat galimų?     – Visada smagu sezoną pradėti pergalėmis, todėl nėra išimtis ir ši situacija. Dabar svarbiausia yra sunkiai dirbti ir kuo daugiau jų pasiekti.

     – Vasarą jūsų komandos vadovas teigė, kad komanda sustiprėjo ir vėl kausis dėl aukštų vietų. Ar jaučiate, kad šįmet galite pasiekti daugiau?
– Praėjusiais metais Klaipėdos komandai nepavyko prasibrauti pro ketvirtfinalį, todėl vasarą ji pasipildė gana pajėgiais žaidėjais, kurie gali padėti eiti toliau. Aš pats tikiu, kad mes galime žengti toliau ir viskas tik mūsų pačių rankose.

     – Kiek svarbu asmeniškai pradėti sezoną su naudingiausio savaitės žaidėjo titulu?
– Labai smagu, kuomet kažkas įvertina, bet jei atvirai, tai man buvo netikėta, nes tikrai buvo daug vaikinų, kurie buvo to verti. Šis įvertinimas man prideda pasitikėjimo savimi ir dar didesnio noro išlaikyti tokią žaidimo kokybę.

– Kas lėmė, kad vasarą persikėlėte iš „Palangos“ ekipos, kurioje praleidote dvejus metus?
– Po praėjusio sezono turėjau norą pradėti naują etapą LKL pirmenybėse arba užsienyje, bet taip išėjo, kad to padaryti nepavyko. Tuo metu sportavau su Klaipėdos komanda ir pamačiau, kad jie nusiteikę surinkti ambicingą sudėtį ir likau tuo sužavėtas. Klubo direktorius pasiūlė prisijungti ir man, todėl gimtojo miesto komandos pasiūlymo neatmečiau.

– Kuo skiriasi žaidimas šioje komandoje ir toje, kurioje rungtyniavote prieš dvejus metus?  
– Pasikeitė labai daug žaidėjų. Iš tos komandos dabar likęs tik vienintelis Viktoras Chodosovskis, todėl tai yra naujai suburta komanda. Skirtumas toks, kad šįkart tai universalesnė sudėtis, kadangi šįmet turime tikrai pajėgius aukštaūgius ir, mano manymu, gerus metikus.

– Sezono starte nugalėjote „Vytį“, kuris yra vienas iš lygos favoritų. Ar tai reiškia, kad šį sezoną Klaipėdos komanda kibs į atlapus visiems varžovams? 
– Mes nelabai skirstome komandas, ar jos yra favoritės, ar autsaiderės. Juk čia yra NKL ir joje visada pilna siurprizų. Žinau tik vieną – su visomis komandomis kovosime iki galo.

– Tačiau žvelgiant į komandų sudėtis, kas, jūsų nuomone, yra didžiausi favoritai?
– Na, tai nėra labai lengvas klausimas, bet manau, kad tai yra „Sūduva-Mantinga“, „Vytis“ ir „Telšiai“. Bet nuspėti tikius dalykus yra sunku, nes NKL žaidžiu nebe pirmus metus ir gerai žinau, kad visos komandos yra pajėgios nugalėti.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.