Jaunasis talentas Tomas Balčiūnas iš Barselonos persikėlė į Seviliją

2016-10-18 09:14
Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com
Du medalius su jaunimo rinktinėmis praėjusią vasarą iškovojęs Tomas Balčiūnas lieka Ispanijoje, tačiau kitą sezoną atstovaus ne „FC Barcelona”, o Sevilijos „Real Betis“ ekipai.
 
„Pirmiausia, norėčiau padėkoti FC Barcelona klubui, jo administracijai ir treneriams, už galimybę tobulėti praėjusio sezono metu ir leidimą išvykti. Nebuvau patenkintas progresu, todėl norėjau pokyčių. Esu laimingas persikėlęs į Seviliją, kur man sudarytos pačios geriausios sąlygos siekiant užsibrėžtų tikslų“, – savo mintimis dalijosi vienas talentingiausių savo kartos jaunųjų Lietuvos krepšininkų.
 
Liepos mėnesį Ispanijoje Tomas Balčiūnas su Lietuvos septyniolikmečių rinktine laimėjo bronzos medalius, o rugpjūčio mėnesį su savo bendraamžiais iškovojo Europos čempionato sidabrą. Lenkijoje vykusiame jaunučių čempionate puolėjas pelnė po 12,3 taškus, atkovojo po 9,9 kamuolio ir rinko po 16,1 naudingumo balo. Tiek pasaulio, tiek ir Europos čempionatuose lemiamose rungtynėse Lietuva kovėsi prieš Ispaniją.
 
2015 metų rugpjūčio mėnesį vykusiame Europos jaunučių krepšinio čempionate Kaune puolėjas taip pat iškovojo antrąją vietą. Visuose čempionatuose Balčiūnas efektyvumo per minutę kategorijoje figūravo tarp komandos lyderių. Prieš išvykdamas į „FC Barcelona“, dvejus metus Balčiūnas lankė treniruotes „Sabonio krepšinio centre“, iš kurio ne kartą buvo skolinamas Madrido „Real“ bendraamžių komandai, laimėjęs Ispanijos taurę bei tapęs naudingiausiu turnyro žaidėju.
 
Į Kauną atvyko iš gimtojo Kupiškio, kuriame pirmajį kartą miestelio krepšinio istorijoje atvedė komandą į aukščiausiąjį moksleivių krepšinio lygos divizioną. Prieš Tomui persikeliant į „Sabonio krepšinio centrą“, bendraamžių komanda buvo ties iškritimo iš aukščiausiojo diviziono riba. Prisijungus kupiškiečiui, laimėjo tiek 2013/2014, tiek ir 2014/2015 sezonus. 2014/2015 sezone jaunasis puolėjas tapo daugiausia kamuolių atkovojusiu (vid. po 20,64) ir naudingiausiu visų amžiaus grupių moksleivių krepšinio lygos krepšininku vidutiniškai per rungtynes rinkdamas po 35,23 naudingumo balo. Tomui taip pat priklauso Lietuvos atkovotų kamuolių rekordas – net 40 atkovotų kamuolių 2012/2013 m. sezone išvykos varžybose prieš Alytaus komandą.


Komentarai:

pavyduoliai netalentingi nebrendylos
ar nebeturi visai savigarbos, kad susikuri paskyra vien tam, kad ispiltum purvo is pavydo? nesvarbu, kad galima komentuoti be paskyros, cia tipo rimciau atrodo taip, Big_UNTALENTED PEACE OF SHIT_3000 ?? pirmyn, susikurk dar keleta paskyru, vistiek pats niekada neuzaugsi tikru krepsininku ar doru zmogum
2016-10-18
-9
Atsakyti
Koks jis talentas,jei 14 metu vaikas Ispanas ji dejo i vienus vartus finale.....net geda buvo ziureti kaip ta balciuna tas vaikas maude
2016-10-18
+5
Atsakyti
nera jis geras grajokas ir viskas....kiek maciau ji jaunimo rinktinese,tai isvis nieko gero..juokinga kai visokius balciunus,ta vasiliauska vadina talentais,kai pries 16-17 metu vaikus visai nepazaidzia...ziaurus talentai, tas vasiliauskas su savo bendraamziais 6 taskus su 20% taiklumu imeta,ir raso talentas :PP

zaide prastai ir ismete ta balciuna...mates jaunimo rinktinej,kad nieko gero jis.....
2016-10-18
-1
Atsakyti
ispanas
barselonoj sezono viduryje keitesi jaunimo vadovas, gal pasikeite ir salygos. Siaip tai ispanijos jaunuciu cempionate zaide gana gerai
2016-10-18
+2
Atsakyti
Vi
Gal ir perspektyvus krepsininkas.bet su harakteriu turbut jam neviskas gerai.turbut pradejo iliuzinem svajonem giventi.isigando konkurencijos.jai taip ir toliau bus.tada visi zino kad ant jo kaktos bus uzrasyta amzinai perspektyvus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-18
+1
Atsakyti
Anonimas
Garantuotai ismete

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-18
+2
Atsakyti
o ka
belieka kalbet kai ismeta...
2016-10-18
-5
Atsakyti
...
tipo Barcoj ten tokie visi axujieni kad jiems toks zaidejas nereikalingas? Nu nu :)
2016-10-18
+8
Atsakyti
aha
Išmete Barca ji, nepratese sutarties... o cia nupiešia, kad pats isejo- juokdariai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-18
+10
Atsakyti
balciunas
Geras jis:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-18
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.