Spalio 30-osios NBA pulsas: Mutombo pagerbimas ir triuškinantis LeBrono dėjimas

2016-10-30 10:52

Pergalingi metimai paskutinėmis rungtynių sekundėmis, pagerbtas Dikembe Mutombo ir Greggo Popovichiaus poilsio planas – tai ir daugiau – spalio 30-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Spalio 30-osios NBA pulsas 

PERGALINGI METIMAI. NBA sezonas dar tik įsibėgėja, tačiau dramatiškų rungtynių pabaigų jau netrūksta. Praėjusią naktį Johnas Hensonas išplėšė pergalę Milvokio „Bucks“ komandai, o Damianas Lillardas – Portlando „Trail Blazers“.

Lillardo pasirodymas:

IŠŠVAISTĖ. „Nuggets“ dar paskutinę ketvirto kėlinio minutę pirmavo prieš „Trail Blazers“ 104:96, tačiau Kennethas Fariedas prarado kamuolį ir Lillardas smeigė tritaškį, C.J. McCollumas po to pridėjo dvitaškį su pražanga, o galiausiai Wilsonas Chandleris nepataikė baudų, taip suteikdamas šansą Lillardui paskutinėmis ketvirčio sukundėmis išlyginti rezultatą.

RIBOJA. Filadelfijos „76ers“ kol kas neleidžia Joeliui Embiidui užsibūti aikštėje. Dėl pėdų traumų mače su Atlantos „Hawks“ jis aikštėje praleido vos 15 minučių ir per jas spėjo pelnyti 14 taškų bei atkovoti 4 kamuolius.

SNAIPERIS. Bostono „Celtics“ gynėjas Avery Bradley buvo nesulaikomas mače su Šarlotės „Hornets“. Krepšininkas pataikė 8 tolimus metimus ir pasiekė karjeros rekordą. Jis pelnė 31 tašką bei atkovojo 11 kamuolių.

NUO SUOLELIO. Šarlotės „Hornets“ savininkas Michaelas Jordanas pirmąsias naujo sezono savo komandos rungtynes namie stebėjo sėdėdamas atsarginių žaidėjų suolo pabaigoje.

SUTIKIMAS. 70-metį šį sezoną mininti Niujorko „Knicks“ komanda per pirmąsias naujo sezono namų rungtynes pagerbė kai kuriuos savo buvusius krepšininkus ir dėmesio skyrė net praėjusios nakties varžovui. Zachas Randolphas, dabartinis Memfio „Grizzlies“ krepšininkas, dvejus metus (2007-2009 m.) žaidė Niujorke ir jo nuotrauka su „Knicks“ apranga buvo pakabinta netoli „Grizzlies“ rūbinės. „Kartą „Knicks“ narys, visada „Knicks“ narys“, – skelbė užrašas ant nuotraukos.

STIPRESNI. Klivlando „Cavaliers“ pamiršo, ką reiškia pralaimėti Orlando „Magic“ komandai. Praėjusią naktį NBA čempionai ekipą iš Floridos įveikė jau 15-ąjį kartą iš eilės, o paskutinį kartą jai nusileido 2012 metų lapkričio 23 dieną.

SU MĖSOM. Kaip kitaip pavadinti tokį dėjimą?

ANTRIEJI KĖLINIAI. Indianos „Pacers“ turi problemų, kai reikia žaisti antrąjį kėlinį. Mače su Čikagos „Bulls“ šį ketvirtį jie pralaimėjo 21:38, o per trejas rungtynes antruosiuose kėliniuose „Pacers“ bendrai praleido 33 taškais daugiau nei įmetė. „Mūsų atsarginiai žaidėjai turi pasitempti“, – komentavo naujasis „Pacers“ strategas Nate'as McMillanas.

POILSIS. Dar tik trečiosios sezono rungtynės, tačiau San Antonijaus „Spurs“ treneris Greggas Popovichius jau tausoja savo žaidėjus. Mače su Naujojo Orleano „Pelicans“ aikštėje nepasirodė Tony Parkeris ir Emanuelis Ginobili. Abiems jiems leista pailsėti, nes „Spurs“ artėjančią naktį Majamyje žais su „Heat“. 

PIRMA PERGALĖ. Sakramento „Kings“ šį sezoną persikėlė į naują areną ir pergalės joje ilgai laukti nereikėjo. Antrosiose rungtynėse „Golden 1 Center“ arenoje „Kings“ panaikino 18 taškų deficitą ir 106:103 palaužė Minesotos „Timberwolves“.

PAGERBĖ. Denverio „Nuggets“ į arenos palubes iškėlė savo buvusio krepšininko Dikembes Mutombo marškinėlius. 55 numeriu pažymėti marškinėliai tapo penktaisiais Denverio klubo istorijoje, iškeltais į palubes. Anksčiau tai buvo padaryta su Byrono Becko (40), Alexo Englisho (2), Dano Isselo (44) ir Davido Thompsono (33) marškinėliais.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 72-104 stat »
Charlotte Hornets Boston Celtics 98-104 stat »
New York Knicks Memphis Grizzlies 111-104 stat »
Cleveland Cavaliers Orlando Magic 105-99 stat »
Chicago Bulls Indiana Pacers 118-101 stat »
Milwaukee Bucks Brooklyn Nets 110-108 stat »
San Antonio Spurs New Orleans Pelicans 98-79 stat »
Denver Nuggets Portland Trail Blazers 113-115 stat »
Sacramento Kings Minnesota Timberwolves 106-103 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Damianas Lillardas (34)
Taškai

Damianas Lillardas (37)

Atkovoti 
kamuoliai

Nikola Jokičius (17)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Rajonas Rondo (13)

Perimti 
kamuoliai

Nikola Jokičius, Gregas Monroe, Aaronas Gordonas (po 4)

Blokai
 
 

6 žaidėjai po 3

Tritaškiai

Avery Bradley (8)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Dikembe Mutombo marškinėliai iškelti į „Nuggets“ arenos palubes
Dikembe Mutombo marškinėliai iškelti į „Nuggets“ arenos palubes
Nuotr. AP - Scanpix
 

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Los Angeles Clippers Utah Jazz 22:30
Phoenix Suns Golden State Warriors 00:00
Miami Heat San Antonio Spurs 00:00
Detroit Pistons Milwaukee Bucks 00:00
Oklahoma Thunder Los Angeles Lakers 01:00
Memphis Grizzlies Washington Wizards 02:00
Houston Rockets Dallas Mavericks 02:00


Komentarai:

Jurgis
Nieko ypatingo dėjimas? Nubloškė Vucevičių, paršokantį į jo pusę, kaip tankas. Tik paties LeBrono reakcija kaip nieko ypatingo.
2016-10-30
-11
Atsakyti
dievinu LeBrona
Mutombo maladec,o Karalius visu geriausias.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-30
-2
Atsakyti
No
Normalus tas jameso dejimas nieko ypatingo sakyčiau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-30
-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.