Šarūnas Jasikevičius: „Vyrų pastangos po pralaimėjimo buvo aukščiausio lygio“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2016-11-06 19:18

Kauno „Žalgiris“ pirmoje mačo dalyje negalėjo atsiplėšti nuo Utenos „Juventus“, o tuomet kauniečiams padėjo į aikštę žengęs ir 12 taškų per ketvirtį pelnęs Isaiah Hartensteinas.

Po mačo Šarūnas Jasikevičius teigė, kad jį nustebino toks jaunojo vokiečio pasirodymas ir atskleidė, ko reikalauja iš jaunųjų žaidėjų.

„Isaiah nustebino, aišku, duok Dieve, kad taip ir toliau jam sektųsi. Bet dar labiau nustebino jo solidumas, jis išpildė beveik visas gynybines taisykles, praktiškai niekur nevėlavo. Jeigu žmogus atlieka tokį darbą, kartais tų 12 taškų ir nereikia, svarbiausia, kad nesimatytų su savo klaidomis. Mes tiek iš jaunų žaidėjų reikalaujame. O vėliau įgaus patirties ir bus daugiau iš jų naudos. 

Tvarkaraštis yra įtemptas, žaisime eilę rungtynių išvykose, tad labai svarbu, kad nuo suolo pakilę žaidėjai irgi duotų energijos“, – apie komandos jaunimą pasisakė treneris.

Hartensteinas iš viso per 14 minučių pelnė 12 taškų (2/2 trit., 6/6 baudos), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo metimą, išprovokavo 3 pražangas bei surinko 17 naudingumo balų.

Kitas „Žalgirio“ jaunuolis Paulius Valinskas nuo suolo pakilo mačo pabaigoje ir per 5 minutes spėjo pelnyti 5 taškus (1/1 dvit., 1/1 trit.), atlikti rezultatyvų perdavimą, kartą prasižengti ir surinkti 5 naudingumo balus. 

Kalbėdamas apie rungtynes Jasikevičius ne kartą kartojo, kad Utenoje visada nelengva žaisti, o vieną iš pergalės priežasčių įvardijo vyrų nusiteikimą po pralaimėjimo prieš Stambulo „Daruššafaką“.

„Visada daugiausiai žaidžiame taip, kaip leidžia varžovai. Manau, kad lemiamu momentu nubėgome į priekį ir apsigynėme bei pataikėme tritaškius. Labai smagu, kad žaidėme didele rotacija, gavo ir jaunimas pažaisti, mums tai yra labai svarbu. Vyrų pastangos po pralaimėjimo buvo aukščiausio lygio. Utenoje žaisti visada sunku, daug gerų komandų čia krenta, tad manau, kad labai gera pergalė. 

Trečiajame kėlinyje pabėgome su gera gynyba ir kažkiek pataikytais tritaškiais. Dėl geros gynybos pabėgome ir gavome lengvų metimų. Lengva čia nebūna ir nesitikėjome lengvos pergalės. Vyrai ėjo kautis 100 procentų“, – pasakojo strategas.

Tuo metu „Juventus“ treneris Antanas Sireika net ir po pralaimėjimo pasidžiaugė, kad „Žalgiris“turėjo Utenoje paprakaituoti.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad sugebėjome grįžti į rungtynes ir pirmauti. Gal vyrams per daug džiaugsmo buvo, gal ir mes apsidžiaugėme. Žaidžiame su rimtais varžovais ir visos klaidelės yra greitai nubaudžiamos. Mes nepagavome kelių kamuolių. Žaidi taip, kaip leidžia varžovas. Jie pamatė, kad su „Juventus“ juokauti negalima. Tuo džiaugiuosi, 2,5 kėlinio džiuginome žiūrovus. Bet meistriškumas yra meistruškumas, padarėme kiek galėjome“, – komentavo Sireika.

Treneris pabrėžė, kad jį nustebino Dovio Bičkauskio ir Hartensteino žaidimas. Bičkauskis per 29 minutes pelnė 14 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Mane nudžiugino Bičkauskio atradimas ir nenudžiugino Hartensteino atradimas. Hartensteinas dar nebuvo taip rezultatyviai sužaidęs. Pliusas ir minusas“, – apie krepšininkus sakė Sireika. 

Spaudos konferencija:



Komentarai:

kakirabarcelona-zalgiris 90-65Zalgiris-Nevezis 95-60Jasikevicius: Parodeme auksciausia lygi,irodeme kad neasame tokie beviltiski,zaidejai atrode fantastiskai,irodeme pries nevezi,kad neesame tokie beviltiski


Islindo raudonzalupis ! Didziausiu skirtumu pralose pries Macabi - 14 berods tasku.

Ir per visa sezona daugiau nei 15 tasku skirtumo nebus ! Cia ne sudrytis - patranku mesa, kuria EL visa virs 30 tasku mindydavo !
2016-11-07
-3
Atsakyti
kakira
barcelona-zalgiris 90-65

Zalgiris-Nevezis 95-60

Jasikevicius: Parodeme auksciausia lygi,irodeme kad neasame tokie beviltiski,zaidejai atrode fantastiskai,irodeme pries nevezi,kad neesame tokie beviltiski
2016-11-06
-4
Atsakyti
djgaffer
Hartensteino solidumas tikrai nustebino.Sužaidė,kaip patyręs vilkas.Ir taškus rinko tada,kada jų komandai tikrai reikėjo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-06
+1
Atsakyti
sirgalius ryto
Dar blyn vienas lietuvos užkariautojas, rytas giriasi kazkokia komanda nugalejas o dabar šitie... Kuo virsta šios dvi komandos tai graudu žiūrėt, būtų labai džiugu jei abi šios komandos aukso nematytų, UŽ KREPŠINĮ O NE UŽ TAI

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-06
-3
Atsakyti
Anonimas
:DD tai db saras laip suprantu visada po eurolygos varzybu gins ir sakys jog nu va parodeme save mazdaug :D nors cia du skirtingi dalykai zaisti lkl kai esi su didziausiu biudzetu ir geriausia komanda ir kai esi eurolygoje su maziausiu biudzetu ir lieviausia komanda :D o jis mazdaug lygina jog lkle ir eurolygoje tas pats lygis :D
2016-11-06
-1
Atsakyti
saras dadu
Tai tau ir sako kad zalgiris kovesi 100 proc ejo kautis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-06
+5
Atsakyti
saras
Nors cia saras turejo kuom pasidziaugt po penktadienio pralaimejimo idejo daug pastangu vyru nusiteikimu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-06
+1
Atsakyti
dadu
auksciausio lygio??lmao
2016-11-06
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.