„Šilutės“ vedlys Pukelis džiaugiasi darbu su buvusiu Lietuvos rinktinės treneriu

2016-11-10 15:23
Nuotr.: Gintaras Mockus
Nuotr. Gintaras Mockus

Sėkmingai Mezon-NKL pirmenybėse rungtyniaujančios „Šilutės“ komandos lyderis Aurelijus Pukelis praėjusį sezoną buvo vienas naudingiausių pirmenybių krepšininkų, o tokiu jis liko ir šį sezoną.

To puikiausias įrodymas buvo praėjusio savaitgalio kovos, kuriose dominavęs Pukelis susišlavė naudingiausio Mezon-NKL pirmenybių savaitės krepšininko laurus. 

Įspūdingai iš Šilalės kilęs krepšininkas pasirodė šeštadienio susitikime su Vilniaus „Perlo“ komanda. Tąkart per 25 minutes jis spėjo pelnyti 22 taškus (6/10 dvit., 10/11 baud. met.), atkovoti 11 kamuolių, išprovokuoti 8 pražangas ir surinkti 34 naudingumo balus. Pastarasis rodiklis kol kas yra aukščiausias šiame žaidėjo sezone.

Sėkmingai kol kas laikosi ir jo atstovaujama „Šilutė“. Pamario klubas po 10 rungtynių turi 7 pergales ir turnyrinėje lentelėje žengia ketvirtas.

Komandai, kuri praėjusį sezoną liko dešimta, išties neblogas rezultatas, tiesa?

„Jei būtume laimėję viską, tai startą vertinčiau labai gerai. Dabar sezono pradžią vertinu tikrai neblogai. Stengiamės taisyti prieš tai padarytas klaidas, kad komandos rezultatai tik gerėtų“, – sakė tinklalapio „nklyga.lt“ kalbintas Pukelis.

Šilutiškiai šį sezoną jau spėjo patiesti tokias komandas kaip Vilniaus „Perlą“, Šakių „Vytį“ ar neblogai rungtyniaujančius Raseinių „Rasus“. Tiesa, pasak Pukelio, solidžius rezultatus rodanti „Šilutė“ nosies neužriečia, o komandos tikslai išlieka kuklūs.

„Mūsų tikslas yra tiesiog laimėti kiek įmanoma daugiau rungtynių ir nedalinti varžovams lengvų taškų. Norime patekti į atkrintamąsias ir ten pasirodyti kaip galima geriau. Turime visada kovoti iki galo.

Treneris komandoje iškart įvedė savo žaidimo braižą. Jis pasakė, kokią komandą nori matyti aikštelėje, koks turi būti mūsų žaidimas. Treniruotėse atiduodame daug jėgų, norime pagerinti savo formą“, – pabrėžė Pukelis.

Vasarą „Šilutės“ gretas papildė keletas naujokų. Pamaryje nuo šio sezono rungtyniauja amerikietis Brianas Wanamakeris, Simas Raupys, Augustas Šuliauskas bei Justas Nausėdas.

Tiesa, ryškiausiu komandos papildymu neabejotinai galima laikyti vasarą prie komandos vairo stojusį buvusį Lietuvos nacionalinės ekipos trenerių štabo narį Robertą Kuncaitį.

Praityje Kuncaitis taip pat yra dirbęs „Šiaulių“ bei Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiuoju treneriu ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio asistentu. Pukelis buvo vienas iš tų, kurie, sužinoję apie Kuncaičio atvykimą į Šilutę, itin apsidžiaugė.

„Jis toks treneris, kuris nelabai stato žaidimą aplink vieną žaidėją. Jis nori išnaudoti kiekvieną, kuris tuo metu yra aikštelėje. Jis realizuoja žaidėjus pagal jų stipriąsias puses. Žaisti pas jį yra neįkainojama patirtis.

Džiaugiuosi, kad turiu galimybę žaisti Kuncaičio komandoje. Stengiuosi gauti kuo daugiau patarimų, kurie man padėtų tobulėti“, – sakė Pukelis.

Aukštaūgis šį sezoną jaučiasi visiškai kitoks nei pernai. Antruosius metus „Šilutėje“ leidžiantis 22-ejų metų puolėjas šį sezoną per rungtynes vidutiniškai renka po 16,4 taško ir atkovoja po 8,5 kamuolio. 

Taškų ir atkovotų kamuolių rodiklius pagerinęs krepšininkas tikino, kad statistikos augimas nėra atsitiktinis. Antraisiais metais Mezon-NKL pirmenybėse jis jaučiasi gerokai tvirčiau.

„Pernai šioje lygoje tik debiutavau, taigi šįmet čia viskas tikrai lengviau. Aikštelėje bet kokiu atveju darau viską, kad komanda laimėtų. Jei draugai negaili perdavimų, manau, kad jie manimi pasitiki“, – savo vaidmenį komandoje aiškino Pukelis.



Komentarai:

kaip
guščikas, duomenys neblogi, bet per lėtas ir fiziškai silpnas aukštesnio lygio grajam
2016-11-10
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.