„Kibirkšties“ treneris: apie mačą su LMKL čempionėmis ir rinktinės žaidėjas

2016-11-22 10:59
Nuotr.:

Po rinktinių pertraukos antradienį toliau tęsis Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL). Vilniaus „Kibirkšties“ komanda savo aikštėje, Mykolo Romerio universitete, 18:00 val., priims LMKL čempionių titulą ginančias Kauno rajono „Sirenas“. 

Savaitę „Kibirkšties“ pratybose nedalyvavo vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, kuri užėmė rinktinės trenerės vietą. Nacionalinėje moterų komandoje žaidė ir puolėjos Laura Juškaitė ir Gabija Meškonytė, vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė, o gynėja Laurita Jurčiūtė dalyvavo treniruočių stovykloje. 

„Treniravomės įprastu grafiku, tačiau negalėjome pilnai ruoštis, nes neturėjome galimybių rungtyniauti 5x5”, – sakė „Kibirkšties“ treneris Valdas Gecevičius. – Daugiau dėmesio skyrėme žaidimui 1x1, 2x2 ar 3x3. Vieną dieną dar turėjome ir studenčių lygos rungtynes, tai iš viso tik kelios merginos sportavo. Dabar jau paskutinėje treniruotėje turėjome visą komandą, aišku, rinktinės žaidėjoms prisidėjo kelionė, emocinis nuovargis, joms kiek sunkiau, tačiau yra jaunos ir rungtynėms bus pasiruošusios.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
20
Blokuoti metimai
2
Atkovoti kamuoliai
11

Šį sezoną „Kibirkšties“ ir „Sirenų“ komandos tarpusavyje kovėsi vieną sykį. LMKL atidarymo rungtynėse Garliavoje vilnietės šventė pergalę 67:55. Tąsyk nugalėtojų gretose pasižymėjo Meškonytė, kuri pelnė 13 taškų, o „Sirenų“ ekipoje Dalia Belickaitė ir Gintarė Jasiunskaitė pelnė po 11 taškų. 

„Manau, kad šios rungtynės bus tikrai kitokios nei pirmosios“, – teigė V.Gecevičius. – „Sirenos“ pradėjo kovas ir Europos taurėje, žaidė su pajėgiomis varžovėmis, kaupė patirtį. Kauno rajono klubas bus jau kita komanda. Tiesa, neaišku ar galės žaisti Belickaitė.“

Būtent Belickaitė yra rezultatyviausia Kauno rajono klubo žaidėja, kuri vidutiniškai pelno po 14 taškų. Tiek pat renka ir baltarusė Volha Ziuzkova, tačiau ji žaidė tik vienerias LMKL rungtynes. Amerikietė vidurio puolėja Victoria Arlene Jarosz įmeta po 12 taškų ir sugriebia po 8 kamuolius. 

„Lino Šalkaus auklėtinės visada pasižymi gera gynyba, pasiaukojančiu darbu ir kova dėl kiekvieno aikštės centimetro. „Sirenos“ žaidžia kietai, todėl yra sunku puolime pademonstruoti ką esame paruošę, tikrai nepavyks žaisti laisvai ir laukia sunki kova“, – vardino „Kibirkšties“ treneris V.Gecevičius. 

„Kibirkšties“ komandoje pirmuoju smuiku griežia Juškaitė, kuri vidutiniškai pelno po 16 taškų ir atkovoja po 6 kamuolius. Šarauskaitė renka po 12 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius, o Meškonytė pelno po 10. 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.