Edgaras Ulanovas: „Žinojome, kad puolimu rungtynių neištempsime“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2016-11-24 22:47

Kauno „Žalgiris“ mače su Bambergo „Brose“ pirmoje pusėje pelnė 47 taškus ir pataikė net 7 tritaškius iš 12. Nors ir pirmavo 8 taškų skirtumu, kauniečiai suprato, jog privalo suaktyvinti gynybą – komanda manė, kad puolimu mačo nelaimės.

„Geros rungtynės su geru varžovu, – po mačo sakė Edgaras Ulanovas. – Pirmajame kėlinyje laikėmės puolimu, sumetėme nemažai taškų. Bet mes žinojome, kad puolimu neišsilaikysime, neištempsime visų rungtynių žaidžiant gerai tik puolime. 

Vėliau sutvarkėme gynybą ir tai mums leido padidinti persvarą. Antroje mačo dalyje nuo pat pirmų minučių tą persvarą išlaikėme, nė minutės jiems neatidavėme iniciatyvos. Antroje pusėje buvo klaidų, taisytinų momentų, taktinių klaidų, bet tikrai buvo sėkmingos rungtynės ir pelnytai iškovojome pergalę.“.

Foto galerija

 Paulius Jankūnas ieško atakos tęsinio
Sudėtingas  Leo Westermanno metimas
 Darius Milleris
 Renaldo Seibučio reidas
„Žalgirio“ atsarginių suolas
 Nicolo Melli ieškos komandos draugų
Mačas prasidėjo Augusto Limos taškais
Kevinas Pangosas pirmoje mačo dalyje smeigė 5 tritaškius
 Janis Strelniekas meta baudas
 Nikos Zisis meta iš po krepšio
Artūras Milaknis treniruojasi prieš mačą
Rungtynių žiūrovai
Luko Lekavičiaus metimas
Augusto Lima nesutinka su teisėjų sprendimu
Augusto Lima
 Janis Strelniekas
Rungtynių žiūrovės
 Artūras Milaknis palaiko komandos draugus
„Žalgirio“ krepšininkai dėkoja sirgaliams už palaikymą
Andrea Trinchieri
Atakuoja Danielis Theisas
„Brose“ sirgaliai
 Maodo Lo metimas
 Paulius Jankūnas bando įveikti varžovą
 Kevinas Pangosas organizuoja ataką
 Leo Westermannas veržiasi link krepšio
„Žalgirio“ sirgaliai
„Žalgirio“ šokėjos
Nicola Melli su kamuoliu
Augsto Limos dėjimas
Šarūnas Jasikevičius
 Dariaus Millerio prasiveržimas
Šarūnas Jasikevičius ir triumfuojantis „Žalgirio“ atsarginių suolelis
 Leo Westermannas vadovauja atakai
 Nikos Zisis aplenkia Artūrą Milaknį
Leo Westermannas
 Janis Strelniekas veržiasi po krepšiu
 Dariaus Millerio metimas
Leo Westermannas džiaugiasi tritaškiu

Kauniečius antrajame ketvirtyje patempė Kevinas Pangosas, kuris pataikė keturis tritaškius, o po jų „Žalgiris“ ilsėtis į didžiąją pertrauką išėjo pirmaudami 47:39.

„Žinoma, tokie momentai kaip Pangoso tritaškiai patempia į priekį ir emociškai, bet žinojome, kad antroje pusėje reikės daugiau koncentracijos“, – akcentavo Ulanovas.

„Žalgiris“ prieš rungtynes pabrėžė atkovotų kamuolių svarbą, o kovą po krepšiu laimėjo net 40:21. Ulanovas sakė, kad „Žalgiris“ siekė pasinaudoti, jog oponentai žaidė žemu penketu.

„Mes visada stengiamės puolime eiti ant kamuolių, nes tikrai turime neblogus rodiklius. Turime tai išnaudoti, juolab, kad varžovai žaidžia mažu penketu“, – sakė krepšininkas.

Pačiam puolėjui dažnai teko rungtyniauti neįprastoje ketvirtoje pozicijoje. Ulanovas teigė, kad jam tai problemų nesukėlė.

„Man tai nėra naujiena ir nebuvo sunku žaisti sunkiuoju krašto puolėju. Buvo ir klaidų, buvo ir sėkmingų epizodų“, – savo žaidimo vertinti nenorėjo žalgirietis.

Ulanovas susitikimą su vokiečiais pradėjo sėdėdamas ant suolo, tačiau vis tiek sulaukė milžiniško trenerio pasitikėjimo – jis žaidė 29 minutes, o ilgiau už jį aikštėje praleido tik rezultatyviausiai žaidę Paulius Jankūnas ir Kevinas Pangosas. Ulanovas pelnė 7 taškus (1/2 dvit., 1/3 trit., 2/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius ir surinko 7 naudingumo balus.

18 dvitaškių iš 42 (43 proc.), 11 tritaškių iš 24 (46 proc.) ir 17 baudų metimų iš 18 (94 proc.) – tai skaičiai, kuriais „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas po pergalingo mačo galėjo pasidžiaugti.

„Svarbu, kad laimėjome. Manau, kad pagerinome žaidimą, pagaliau sumetėme tuos metimus, kuriuos turime įmesti. Smagu laimėti, smagu laimėti namuose ir tikimės, kad ir toliau gerinsime žaidimą“, – pasakojo puolėjas.

Jankūnas sužaidė dar vienas puikias rungtynes – jis per 30 minučių pelnė 23 taškus (5/10 dvit., 1/2 trit., 10/10 baudos), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 25 naudingumo balus.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Edgaro Ulanovo komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.