Iš Limos ir Pangoso lūpų – padėka komandai už tikėjimą

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2016-11-24 23:10

Kevinas Pangosas prapliupo tritaškiais, Augusto Lima skraidė po krepšiais blokuodamas metimus ar atsikovodamas kamuolius puolime, o Leo Westermannas dirigavo pikenrolui, kurį galingu dėjimu pabaigė tas pats Lima.

Kauno „Žalgirio“ puolimas atkarpomis atrodė toks, kokį prieš sezoną jį turėjo įsivaizduoti Šarūnas Jasikevičius.

Jeigu Westermannas nuo sezono pradžios yra vienas solidžiausių „Žalgirio“ žaidėjų, tai Pangoso ir Limos indėlių teko palaukti. Prošvaitės buvo matyti jau praėjusią savaitę, o mače su Bambergo „Brose“ abu nušvito ryškiausiomis spalvomis.

Foto galerija

Augusto Lima nesutinka su teisėjų sprendimu
Sudėtingas  Leo Westermanno metimas
 Janis Strelniekas meta baudas
Augsto Limos dėjimas
 Leo Westermannas vadovauja atakai
Šarūnas Jasikevičius
Leo Westermannas džiaugiasi tritaškiu
 Artūras Milaknis palaiko komandos draugus
„Žalgirio“ sirgaliai
„Brose“ sirgaliai
Nicola Melli su kamuoliu
 Renaldo Seibučio reidas
 Dariaus Millerio metimas
Luko Lekavičiaus metimas
 Paulius Jankūnas ieško atakos tęsinio
Andrea Trinchieri
Mačas prasidėjo Augusto Limos taškais
 Kevinas Pangosas organizuoja ataką
Artūras Milaknis treniruojasi prieš mačą
 Nikos Zisis aplenkia Artūrą Milaknį
 Paulius Jankūnas bando įveikti varžovą
 Nicolo Melli ieškos komandos draugų
 Janis Strelniekas veržiasi po krepšiu
 Leo Westermannas veržiasi link krepšio
 Darius Milleris
Rungtynių žiūrovės
 Maodo Lo metimas
 Nikos Zisis meta iš po krepšio
 Dariaus Millerio prasiveržimas
Rungtynių žiūrovai
„Žalgirio“ atsarginių suolas
„Žalgirio“ krepšininkai dėkoja sirgaliams už palaikymą
Šarūnas Jasikevičius ir triumfuojantis „Žalgirio“ atsarginių suolelis
Atakuoja Danielis Theisas
Leo Westermannas
„Žalgirio“ šokėjos
Kevinas Pangosas pirmoje mačo dalyje smeigė 5 tritaškius
 Janis Strelniekas
Augusto Lima

Leo, būdamas jaunas, yra matęs daug sistemų, Augusto su Kevinu ne, ir jiems nėra laiko. Jie dirba labai sunkiai, kaip ir visa komanda. Jei taip ir toliau gerins savo detalių suvokimą, kurį diegiame į galvą, mes eisime į priekį“, – po mačo, kuriame „Žalgiris“ 86:72 įveikė Bambergo „Brose“, aiškino Jasikevičius.

Pangosas pelnė 19 taškų, o jo tritaškių salvė antrajame kėlinyje padėjo susikrauti „Žalgiriui“ dviženklę persvarą, kurią paskui išsaugojo iki mačo pabaigos.

Snaiperis pataikė porą metimų po užtvaros, tada du – susikurdamas progas pats, taip demonstruodamas milžinišką pasitikėjimą savimi. Jo tritaškis aidint antrojo kėlinio sirenai padidino kauniečių persvarą iki 47:39.

Komandos draugai statė užtvaras, sukurdavo man erdvę, todėl man tereikėjo išmesti metimus, – po dvikovos apie save nedaugžodžiavo Pangosas. – Pataikiau kelis metimus, pasijutau gerai. Gaila, kad antroje rungtynių pusėje pataikiau mažiau, bet taip jau nutinka.“

Pangosas trečiojo kėlinio pradžioje asistavo Pauliaus Jankūno tritaškiui, o po to pats pridėjo šeštąjį savo tritaškį ir kauniečių persvara šoktelėjo iki 53:39.

Per likusį rungtynių laiką kanadietis pelnė tik vieną tašką, kai techninę pražangą užsidirbo Andrea Trinchieri, tačiau varžovų treneris vis tiek pirmiausia išskyrė „Žalgirio“ snaiperį.

„Prastai gynėmės prieš Pangosą. Jis atliko spurtą, mums kainavusį rungtynes, – po susitikimo sakė „Brose“ treneris. – Labai retai būna, kuomet Pangosas atlieka 12 tolimų metimų. Tai buvo jo diena, tačiau mes turime geriau skaityti tokias situacijas. Trūko koncentracijos rungtyniaujant prieš jį.“

Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
„Žalgiris“ sulaukė solidaus indėlio ir iš Limos, kuris pelnė 7 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir blokavo 2 metimus, kurie Jasikevičiaus teigimu, buvo 4 garantuoti varžovų taškai.

Lima „Žalgirio“ gretose Eurolygoje dar nė karto per 9 mačus nesurinko dviženklio taškų skaičiaus, tačiau šį kartą jo sąskaitoje – 16 naudingumo balų.

Visi žino, kad aš taip žaidžiu, – kalbėjo Lima. – Suteikiu komandai energijos, ne tik taškus. Man buvo labai sunku pradėti sezoną, nes viskas nauja, bet treneriai ir žaidėjai kiekvieną dieną mane drąsino. Manau kad kasdien tobulėju, žaidžiu savo žaidimą ir tikiuosi ateityje duoti kažką daugiau.“

Trečio kėlinio pabaigoje Lima sukūrė bene gražiausią rungtynių momentą, kai po pikenrolo su Westermannu sulaukė jo perdavimo ir galingai įkrovė į krepšį.

Po dvikovos brazilas kelis kartus pakartojo, kad už viską, kas nutiko gero, jis yra dėkingas komandos draugams. 

„Aišku, sezono pradžia nebuvo gera, bet toks yra krepšinis. Komandos draugai man labai padėjo ir esu jiems už tai dėkingas. Jeigu darai gerus dalykus, tai atsiperka“, – sakė Lima.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Interviu su Lima:



Komentarai:

Anonimas
Jus sekmadeni laimeki o poto svajokit ape top 8

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-25
Atsakyti
frg
Lekavicius mazai zaide,bet kiek zaide>paliko gera ispudi..toks atrdoe mases priedejes,daugiau jegos turi...ko jam labai truko...nes nedideli ugi galima kompenuoti jega,greicu ir galva.

Crisa paula priimne tie prasiverzimai keli:D
2016-11-25
+11
Atsakyti
Toli eis!
Manau kad dabar tai viskas - Atsigavo pangosas, Lima, dar is rezervu turim Seibuti ir Javtoka, panasu kad neigsim prognozes ir kabai realu Top 8 o jei pasiseks gal ir Final4! Fu o jau galvojau kad sezonas kaip visada! Jaska valdo!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-25
+3
Atsakyti
saunuoliai
2016-11-25
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.