„Žalgirio“ tritaškių pargriauti vilniečiai: „Buvo galima nuo to apsiginti“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2016-11-27 20:20

Vilniaus „Lietuvos rytą“ LKL grandų derbyje pargriovė tokia Kauno „Žalgirio“ tritaškių lavina, prieš kurią Tomo Pačėso kariauna atsilaikyti negalėjo. 12 tolimų metimų vien per pirmąją rungtynių pusę skamba grėsmingai, tačiau vilniečiai įsitikinę, kad nuo to buvo galima apsisaugoti.

Pats vienintelį tolimą metimą iš 5 įskraidinęs Deividas Gailius po susitikimo tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo, kad laisvės gavusiems žalgiriečiams šiek tiek šyptelėjo ir Fortūna.

„Aišku, kad buvo galima nuo to apsiginti. Mes patys pridarėme žioplų klaidų. Jie sumetė ir savo, ir ne savo metimus, todėl taip ir pabėgo. Vėliau žaidėme gerai, bet nesugebėjome grįžti“, – nusivylęs pasakojo Gailius.

Foto galerija

Drew Gordonas
„Žalgirio“ šokėjų pasirodymas
„Žalgirio“ šokėjų pasirodymas
Renaldas Seibutis ieško atakos tęsinio
Edgaras Ulanovas ruošiasi rungtynėms
Renaldas Seibutis
Artūras Karnišovas
Paulius Jankūnas
Deividas Gailius su kamuoliu
Robertas Javtokas Edgaras Ulanovas
Drew Gordonas
Kevinas Pangosas ir Paulius Jankūnas
Rungtynes stebi ir Rūta Meilutytė
Davidas Loganas atakuoja krepšį
Artūrą Milaknį sveikina komandos draugai
Rungtynes stebi ir Rūta Meilutytė
Joshas Akognonas
Tomo Pačėso nurodymai auklėtiniams
Deividas Gailius
Šarūnas Jasikevičius
Kevinas Pangosas su kamuoliu
Žalgiriečiai iškovojo užtikrintą pergalę
Augusto Limos dėjimas
Luko Lekavičiaus reidas
Augusto Lima
Prieš rungtynes buvo išskleista didžiulė Lietuvos trispalvė
Drew Gordonas
Artūras Gudaitis
Robertas Javtokas gavo apdovanojimą už džentelmeniškumą
Corey Fisheris
Corey Fisheris
Joshas Akognonas
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas
„Žalgirio“ šokėja
Augusto Lima

Skylės „Lietuvos ryto“ gynybos korpuse buvo akivaizdžios. Kevinas Pangosas, Artūras Milaknis bei Brockas Motumas – tikėtis, kad šie snaiperiai vengs metimų iš tolimų distancijų, yra pernelyg naivu. Visgi būtent jie, kartu pataikę 10 tritaškių, per du kėlinius prie sostinės klubo bombardavimo prisidėjo daugiausiai.

„Buvo, – linktelėjo galva Artūras Gudaitis, paklaustas, ar nuo tokių varžovų rykščių buvo galima apsiginti. – Treneriai tai akcentavo ir mes to neišpildėme. Per daug paleidome pirmą pusę ir padarėme per daug klaidų, iš ko jie pasidarė taškų. Aišku, jų atkovoti kamuoliai puolime davė daug taškų, jie pabėgo. Mes dar bandėme sugrįžti, bet nepavyko“.

Vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:

Tiesa, žalgiriečiai visas 40 minučių nesiautėjo. Iš letargo miego antroje susitikimo dalyje prabudęs „Lietuvos rytas“ suaktyvino gynybą, o to rezultatas – iki vienženklio susmukęs deficitas (57:66).

„Antroje pusėje gal truputį pakeitėme gynybą, pradėjome agresyviau ginti jų pikenrolą ir sugrįžome“, – sėkmingesnę rungtynių dalį komentavo Gudaitis.

Iki šių rungtynių „Lietuvos rytas“ džiaugėsi augančia savo žaidimo kokybe. Dvi viltis atgaivinusios pergalės Europos taurės turnyre bei trys laimėjimai iš eilės LKL pirmenybėse, kur ramiai gyventi neleidžia vilniečius jau aplenkęs Panevėžio „Lietkabelis“.

Ar pralaimėjimas šalies milžinų akistatoje turės įtaką nuotaikoms vilniečių stovykloje?

„Nežaidėme prieš blogą komandą. „Žalgiris“ yra Eurolygos ekipa, žaidė namuose, daug fanų palaiko. Jie taip pat yra ant pakilimo. Nemanau, kad tai numuš mums nuotaikas. Laukia svarbios rungtynės ir mes privalome jas laimėti“, – nuotaikos neprarado Gudaitis.

Gudaičio komentarai:



Komentarai:

Neptunas
Jo manau tuo ir skiriasi Žalgiris nuo Ryto.Visada ryto žaidėjai randa pasiteisinimu.O paskutiniu metu tarpusavio runktyniu rezultatas,graudus ryto komandai.Tai visur neapsigynė :) O gal Žalgiris eile metu,geresnė komanda?
2016-11-27
-3
Atsakyti
JD
"Iki šių rungtynių „Lietuvos rytas“ džiaugėsi augančia savo žaidimo kokybe. Dvi viltis atgaivinusios pergalės Europos taurės turnyre bei trys laimėjimai iš eilės LKL pirmenybėse, kur ramiai gyventi neleidžia vilniečius jau aplenkęs Panevėžio „Lietkabelis“."

Dziaugesi? Taip. Dziaugesi savame lygyje, o rytfaniu debiliukai isivaizdavo kad ta zaidimo kokybe ir pries Zalgiri bus. Naivuoliai. Per tiek metu dar neisisamonino savo tikrojo lygio.
2016-11-27
+1
Atsakyti
djgaffer
Patys pastatė aikštės gynybą,patys palikdavo visiškai laisvus mūsiškius ir dar kalba,kad galėjo apsiginti?Tegul tik nenusikalba.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-27
-3
Atsakyti
gudaitis
Gudaiciui nebuvo nepergeriausios runktynes perejus i ryta zalgirio nepavyksta nugalet

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-27
+3
Atsakyti
is serijos butu bobute su kiausais tai butu diedukas.gudaitis galetu apie savo pasirodyma placiau pakalbet,juk taip tikejosi uzdominuot pries buvusia komanda,o gavosi eilinis snipstas?net seneli javtoka jam nevisuomet pasisekdavo aplost :)
2016-11-27
+6
Atsakyti
klounai :D galėjom apsigint, bet neapsigynėm nejuokinkit :F
2016-11-27
-14
Atsakyti
ka
tame ir esme, kad galima uzdenkt, bet tada turi atlaisvet baudos aikstele. uzdengus tritaski tada jankunas butu padares 30 taskeliu. cia yra komplektacija o ne nusipirkus viena ar du zaidejus tiketis, kad jie viska istems
2016-11-27
+10
Atsakyti
gailius
Nu gailius mano manymu prasčiausiai ant perimetro besiginantis ryto zaidėjas.
2016-11-27
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.